T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 9 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

TÜSİAD: Meclis'in çalışma takvimi yeniden düzenlensin

TÜSİAD, AB uyum programı kapsamında 2006 yılı sonuna kadar çıkarılması planlanan yasal düzenlemeler için TBMM'nin çalışma takviminin yeniden şekillendirilmesini istedi.

Mustafa Koç ve Ömer Sabancı
Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "TBMM'nin 2006 AB İlerleme Raporu'nun müzakere sürecinin başarısını yansıtacağını gözönünde bulundurması" gerektiğini belirterek, uyum programında 2006 yılı sonuna kadar çıkarılması planlanan yasal düzenlemeler için TBMM'nin çalışma takviminin yeniden şekillendirilmesi gerektiğini açıkladı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın dün kamuoyuna sunduğu "Avrupa Birliği Müktesebatına Uyum Programı" hatırlatılarak, AB'ye uyum açısından çok önemli ve somut bir adım olduğu belirtildi. Açıklamada, "Program müzakere sürecine yeniden ivme kazandıracak niteliktedir" değerlendirmesi yapıldı.

Yapısal uyum perspektifi açısından toplulaştırılmış bir belge niteliği taşıdığı savunulan açıklamada, programın "Önümüzü görmede yol gösterici olacağı" ileri sürüldü.

Açıklamada, 9'uncu Kalkınma Stratejisi ve buna bağlı olarak hazırlanan 9'uncu Kalkınma Planı Taslağı'nın da bu programla paralellik arz etmesi durumunda, AB perspektifli reform sürecinin koordinasyonun güçleneceği ve verimliliğinin artacağı ifade edildi.

Kasım ayında çıkması beklenen "2006 İlerleme Raporu"nun Türkiye'nin AB müzakere süreci bağlamında özel bir öneme sahip olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu rapor, 13 Ekim 2006 tarihinde bitmesi öngörülen tarama sürecinin ışığında hazırlanacak ve müzakere süreci için bir yol haritası niteliğini taşıyacaktır" değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, 2006 İlerleme Raporu'nun müzakere sürecinin başarısını teyit eden bir belge olacağı savunularak, ağırlıklı olarak, teknik bir bakış açısıyla hazırlanan uyum programında yer alan düzenlemelerin gerek iktidarın, gerekse muhalefetin desteğiyle hızla hayata geçirilmesinin önemli olduğuna işaret edildi.

TBMM TAKVİMİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİLMELİ

Uyum Programında 2006 yılı sonuna kadar çıkarılması planlanan yasal düzenlemelerin, "2006 İlerleme Raporu" öncesinde gerçekleştirilmesi için, TBMM'nin çalışma takviminin içinde bulunulan sürece uygun olarak yeniden şekillendirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, ilgili düzenlemelerin, başlıklar itibariyle paket düzenlemeler olarak ele alınması, hem TBMM'nin çalışmasını hem de toplumun AB sürecine odaklanmasını kolaylaştıracağı kaydedildi.

AB'YE UYUMUN TAVİZ VERMEK OLMADIĞI ANLATILMALI

Artık, AB'ye uyum sürecinin bir diplomatik "Karşılıklı taviz" süreci olmadığının anlatılması gerektiği belirtilen açıklamada, uyumun gelecek nesillerin daha iyi ve kaliteli yaşam koşullarına kavuşmasının, toplumsal refah artışının ve uluslararası rekabet gücü kazanmanın bir aracı olduğunun anlaşılması gerektiği ifade edildi.

SABANCI: AB MÜZAKERE SÜRECİNE İVME KAZANDIRILMALI

Açıklamada ayrıca, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı'nın dün ve bugün Viyana'da gerçekleşen Avrupa İş Dünyası Zirvesi çerçevesinde Avrupa Sanayi ve İşverenler Konfederasyonları Birliği (UNICE) Başkanlar Konseyi toplantısına katıldığı hatırlatıldı.

Sabancı'nın, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Başbakan Wolfgang Schüssel ile gerçekleştirdiği temaslar sonrasında yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın siyasi ve ekonomik açıdan toparlanma sürecine girdiği ve gündemini ekonomik rekabet gücü, ileri teknoloji kullanımı, e-devlet yoluyla kamu yönetiminin geliştirilmesine odakladığı bir noktada, Türkiye'nin de öncelikli gündem maddelerine odaklanarak, iktisadi büyümeye ve AB ile müzakere sürecine yeni bir ivme kazandırması beklenmektedir" görüşünü dile getirdiği kaydedildi.

  • ANKARA (ANKA)


    Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni İstanbul'da
    İt dalaşı facialarını önleyecek imza yarın atılacak
    Bağış: Kanada Başbakanı Türkiye'yi üzdü
    Erdoğan'a 'faşist' demenin bedeli 20 bin YTL
    Alptekin: Öğrenci Meclisi'nin yaş ortalaması önceki yıllarda da yüksekti
    AK Parti'den tıp camiasını üzecek teklif

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi