T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 13 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İstanbul'a yeni stat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İkitelli'ye 25 bin kişilik yeni bir stat için düğmeye bastı. FİFA kriterlerine uygun stat, Olimpiyat kompleksi içinde yer alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir İkitelli'de 25 bin kişilik UEFA ve FİFA standartlarına uygun stat projesi hazırladıklarını ve yakında inşaatına başlanacağını belirterek, ë'Burası kompleks haline gelecek. Milli maçlar da burada yapılabilecek. Olimpiyat Stadı'nın çevresini Olimpiyat köyü haline getireceğiz. Olimpiyatları almamış olsak da almış gibi bu hazırlıkları yapıyoruz. . Gerçekten her branşta kendini yetiştirebilecek, fırsat verildiği takdirde bayrağımızı gönlere çekebilecek gençliğimiz var. Bu potansiyele fırsat ve imkan vermeye çalışıyoruz'' dedi.

Topbaş, Avpura Şampiyonu olan Milli güreşci Hamza Yerlikaya'yı kabul ederek, aldığı başarılı sonuçlandan dolayı ödüllendirdi. Büyükşehir Belediyesi Spor Klubu sporcusu olan Yerlikaya'ya 10 bin YTL tutarında ödül veren Topbaş, 24 Eylül'deki dünya şampiyonasında altın madalya kazanması durumunda Yerlikaya'ya bir daire verileceğini söyledi.

2 BİN 650 SPORCU VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da 10 branşta yaklaşık 2 bin 650 sporcularının bulunduğunu, sporcularının birçok branşta başarı sağladığını belirterek, Başkan Topbaş'a teşekkür etti.

Topbaş, kulüp adına Hamza Yerlikaya'ya Avrupa Güreş Şampiyonu olması nedeniyle 10 bin YTL'lik hediye çeki verdi. Hamza Yerlikaya, 27-30 Nisan'da Moskova'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 1. olmuştu. Dünya Güreş Şampiyonası da Pekin'de 24 Eylül'de yapılacak.

Emre'ye isim jesti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehremini Lisesi'ne yaptırdığı kapalı spor salonuna kendi adının verilmesini istemedi. Salona kendi adının verilmesinden büyük onur duyduğunu belirten Başkan Topbaş, salona, bu okuldan mezun olan başarılı milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun adının verilmesinin daha uygun olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin 120 okula 120 kapalı spor salonu projesi kapsamında yaptırdığı salon, 490 bin YTL'ye mal oldu.


Maltepe denizden gelişecek

İstanbul'un denize en uzun kıyısı olan ilçelerden biri olan Maltepe'nin Belediye Başkanı Fikri Köse, Maltepe ile özdeşleşen Bakireler Tapınağı adlı tarihi yapının bir örneğini Küçükyalı açıklarına denizden inşa edeceklerini söyledi. Köse "Bir zamanlar bu tarihi yapıya yüzerek giderdik. Şimdi yapı kıyıda kaldı. Biz belediye olarak birebir aynısını yaptığımız yapıyı denize dikeceğiz. Karaylada bağlantısını yapacağımız yapıyla Maltepe halkımıza özlediği tarihi yapıyı kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Makamında Yeni Şafak muhabirinin sorularını yanıtlayan Köse, öncelikli amaçlarının deniz kıyısının rehabilitasyonu olduğunu söyleyerek Maltepe sahilini yeniden eski temizliğine kavuşturmak istediklerini belirtti. Sahil şeridinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile rehabilite edildiğini vurgulayan Köse, "Kıyı şeridine iki anfi yapmak istiyoruz. Denizimiz yeniden eski berrak ve temizliğine kavuşacak. İki atık su artık denizimize dökülmeyecek. Kollektörler ilçemizde atıksuları arıtacak" diye konuştu.

  • MURAT PALAVAR


    Gazhanede şenlik var

    Kadıköy Hasanpaşa'daki tarihi gazhane binasında, Gazhane Çevre Gönüllüleri'nce düzenlenen şenlikte, tarihi yapının kültür merkezi olarak yeniden canlandırılması istendi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, belediyenin desteğiyle ve ''Gazhanede şenlik var, komşunu da al gel'' sloganıyla düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, yaklaşık

    115 yıl önce inşa edilen ve geçmişte Kadıköy'e yaşam veren gazhanenin, bu işlevini artık kültür hizmeti vererek sürdürmesini istediklerini söyledi.

    Gazhanenin İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından çizilen planıyla, Kadıköylüler'in buluştukları, nefes aldıkları bir mekan olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını anlatan Öztürk, ''Yeter ki bu konuda söz veren insanlar sözlerinde dursunlar'' diye konuştu. Gazhane Çevre Gönüllüleri adına konuşan Nilgün Canbolat da, kentsel dönüşüm projelerinde Hasanpaşa gazhanesinin de yer almasını isteyerek, ''10 yıldır Hasanpaşa Gazhanesi'nin, kültür merkezi ve endüstri müzesi olarak yeniden işlevlendirilmesi talepleriyle hareket eden Gazhane Çevre Gönüllüleri olarak bizler, bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi. Gazhanedeki etkinliklerde, Kadıköy'deki çeşitli ilköğretim okullarının öğrencilerinden oluşan koro şarkılar söyledi ve ÇATDAL Dans Grubu bir gösteri sundu. Etkinlikte gece de sanatçı Volkan Konak konser verecek.

  • İSTANBUL


    Üniversitelileri Büyükşehir besleyecek

    Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üniversite öğrencilerine eğitim dönemi boyunca cüzi ücretle yemek vereceklerini açıkladı. Fatih ve Eminönü'nde 2 bin öğrenci kapasiteli iki aşevi açacaklarını ifade eden Topbaş, "Fatih Evlendirme Dairesi'nin yerine yapacağız. Üniversiteler açıldığı zaman devreye sokmaya çalışıyoruz. Gerekli düzenlemeleri yapıyoruz." diye konuştu. Eminönü'nde de böyle bir çalışmaları olduğunu kaydeden Topbaş, "İstanbul Üniversitesi çevresinde ağırlıklı olduğu için böyle bir imkan sağladık Kaliteli bir lokanta olacak. Sembolik bir ücret olacak" dedi.

    ÜNİVERSİTELİLERE AŞ EVİ

    Üniversite öğrencileri, yeni eğitim-öğretim döneminde açılacak aşhanelere, bir gün önceden internetten kayıt yaptırarak kimlik kartıyla girebilecekler. Fatih ve Eminönü'nde açılacak aşevlerinin yanı sıra Vefa Lisesi'nin karşısında bulunan eski imaret hanenin düzenlenmesinden sonra da aşevi olarak hizmete açılacağını belirten Topbaş, "Osmanlı döneminde kullanılan dev mutfağı da devreye sokmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Topbaş, Vatan Caddesi'nde Fatih Belediyesi hizmet binası ve içinde düğün salonu, cep sinemaları ve otoparkı olan kültür merkezi inşaatlarının devam ettiğini belirtti.

  • İSMAİL ZELVİ/İSTANBUL


    Cezaevinde Badminton heyecanı

    Kartal H Tipi Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutuklular, raket ve tüytop ile oynanan ve "dünyanın en hızlı oyunu'' olarak adlandırılan badminton ile tanıştı. Türkiye Badminton Federasyonunun, hükümlü ve tutuklulara badminton kursu verme isteğinin Adalet Bakanlığınca kabul edilmesiyle, Kartal H Tipi Cezaevinde kursa başlandı.

    Cezaevinin kapalı spor salonunda federasyon tarafından görevlendirilen antrenör Volkan Şener tarafından verilen ilk derse, 25 hükümlü ve tutuklu katıldı. Cezaevi Müdürü Recep Göğüş, yaptığı açıklamada, hükümlü ve tutukluların spor faaliyetlerine futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisinden sonra badmintonun da eklendiğini belirtti. Göğüş, hükümlü ve tutukluların yüzde 90'ının spor faaliyetlerinde yer aldığını anlattı.

    Volkan Şener, hükümlü ve tutukluları oldukça yetenekli bulduğunu kaydederek, "Çok centilmen bir spor. Örnek davranışlar oluyor, kötü davranışlar ise görülmüyor'' dedi. Hükümlü ve tutuklular da, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.


    Hıdıroğlu'nun dünürü vefat etti

    AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu'nun dünürü Ömer Durmayaz, havuzda geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Merkez Yıldırım ilçesinde oturan Ömer Durmayaz (56), sabah saatlerinde, aynı zamanda AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu'nun damadı olan oğlu Hasan Durmayaz (29) ile yüzmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çekirge Mahallesi'ndeki Havuzlupark'a gitti. Durmayaz, bir anda suda çırpınmaya başladı. Olay yerine gelen görevlilerce sudan çıkarılan Durmayaz'ın, hayatını kaybettiği belirlendi.


    72 yaşındaki ninenin çöp evi

    Şişli'de şikayet üzerine belediye ekipleri 72 yaşındaki Sevim Sert'in evine gitti. Evin çöple dolu olduğunu gören ekipler savcılıktan izin alıp çöpleri boşaltmak için tekrar geldiler. Çöplerin çıkartılmasına direnen Sert, yıllardır biriktirdiği çöplerin bir anda götürülmesini göz yaşları içinde izledi. Temizlikten sonra evden yaklaşık 2 kamyon çöp çıktı.

  • İSTANBUL


    Birikim okullarından resim sergisi

    Birikim Okulları, 2005-2006 yılında ilköğretim 4. sınıf ila 9. sınıf öğrencilerinin iş teknik eğitim ve resim iş derslerinde yaptıkları eserleri Bağcılar Halk Sarayı'nda sergiye açıldı. Sergi de konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, bu tür organizasyonların vatandaşlara duyurulması gerektiğini belirtti. Kuş, "Ancak bi taraftan da üzülüyorum. Çünki Bu eserleri daha çok vatandaşımızın gelip görmesi bu açılışa katılmasını isterdim" dedi. Sergi Bağcılar Halk Sarayı'nda 4 gün süre ziyaret edilebilecek.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi