T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 15 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İstanbul Eminönü'nde İETT duraklarında patlama

Eminönü'nde bulunan Yeni Camii yakınındaki Turyol İskelesi'nin önündeki alt geçidin çıkışında bulunan çöp konteynerinde patlama meydana geldi. Olayda 4 kişi yaralanırken, patlamanın zaman ayarlı ve parça tesirli bombadan kaynaklandığı açıklandı.

Olay yerinde inceleme yapan polis, patlamanın nedeninin zaman ayarlı ve parça tesirli bomba olduğunu açıkladı.
Eminönü İETT duraklarının yakınında bulunan bir çöp konteynerinde saat 10.20 sıralarında bir patlama gerçekleşti.

Patlama sırasında hafif şekilde yaralandıkları ifade edilen 4 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Patlamada yaralanarak hastaneye getirilenlerin Muharrem Naz (48), İsmet Özüpek (54), Çağatay Peren (21) ve Mustafa Tarakçı (32) oldukları öğrenildi.

"HAYATİ TEHLİKELERİ YOK"

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Haldun Ertürk, hastanelerine 4 erkek yaralının getirildiğini belirterek, "2'sinin hemen hemen hiçbir şeyi yok. Sadece sesten etkilenmişler. 2'sinin de ufak tefek sıyrıkları var. Bu 2 kişiden birinin kolunda 4-5 santimetrelik kesik var. Yaralıların hiç birinin hayati tehlikesi yok. Bir saat sonra taburcu edebiliriz" dedi.

CERRAH: OLAYI ABARTMAYIN

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Eminönü'nde bulunan Yeni Camii yakınındaki Turyol İskelesi'nin önündeki alt geçidin çıkışında bulunan çöp konteynerinde meydana gelen patlamaya ilişkin incelemenin devam ettiğini belirterek, olayın abartılmamasını istedi.

Cerrah, Eminönü'nde bulunan Yeni Camii yakınındaki Turyol İskelesi'nin önündeki alt geçidin çıkışında bulunan çöp konteynerinde meydana gelen patlama sonrasında olay yerine geldi.

GÜVENLİK BANDI KALDIRILDI

Eminönü'nde patlama meydana gelen alan, polisin incelemelerini tamamlaması üzerine yeniden vatandaşların geçişlerine açıldı.

Eminönü İETT duraklarının yakınındaki çöp konteynerinde meydana gelen patlama üzerine güvenlik bandı çekilen alanda, bomba imha ve olay yeri inceleme ekiplerince gerekli çalışmalar yapıldı.

Çalışmaların tamamlanması üzerine güvenlik bandı kaldırılan alanda, Eminönü Belediyesine bağlı temizlik işçileri tarafından çevreye dağılan çöpler ve konteyner parçaları toplandı.

Alan, basınçlı suyla yıkandıktan sonra da vatandaşların geçişlerine açıldı.

Bu arada, patlama sırasında çöp konteynerine yakın bir yerde bulunduğunu belirten Semahat Akıncı'ya, tansiyon rahatsızlığı nedeniyle olay yerinde bekletilen ambulansta gerekli tıbbi müdahaleler yapıldı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akıncı, Eminönü'nde alışveriş yaptıktan sonra Zeytinburnu otobüsüne binmek için alana geldiğinde patlama olduğunu ve kendisini caddeye doğru attığını söyledi.

Bu sırada herkesin paniğe kapıldığını ifade eden Akıncı, kısa boylu birini de olay yerinden kaçarken arkadan gördüğünü söyledi.

Belediye temizlik işçileri de patlamanın meydana geldiği konteynerin normalde 25-30 dakikada bir boşaltıldığını belirterek, patlamadan 2 dakika önce konteynere baktıklarını, yarıya kadar dolu olduğunu gördükleri için de boşaltmadıklarını kaydettiler.

Öte yandan, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

PATLAMANIN NEDENİ BOMBA

Patlamaya, zaman ayarlı ve parça tesirli bombanın yol açtığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bombanın, zaman ayarlı ve parça tesirli olduğunu ifade ederek, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydettiler.

  • İSTANBUL (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi