T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sendika kavgasında fotomontaj skandalı

Gaziantep'te sendika rekabeti skandala dönüştü. Eğitimbir-Sen Şube Başkanı Zekeriya Efiloğlu'nun fotomontajda açık kıyafetli bir kadının yanına yerleştirildiği resim ildeki tüm okullara internet aracılığıyla gönderildi

Gaziantep'te sendika başkanının açık saçık bayanlarla birlikte yer aldığı fotoğraf karesi ildeki tüm okullara internet üzerinden gönderildi. Fotoğraf şokunu yaşayan Eğitimbir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Zekeriya Efiloğlu ilde tepki çekerken, okullara gönderilen maillerde müdürlüğünü yaptığı Gaziantep öğretmenevi hırsızlıktan fuhuşa kadar şok suçlamalara maruz kaldı. Tüm Gaziantep, kendisini konuşurken Efiloğlu fotoğrafları bir fotoğrafçı ile uzun uzun inceleyerek fotomontaj olduğunu kanıtladı.

BÜYÜ FİLMİNİN GALASI

İnternet üzerinde okullara gönderilen fotoğrafın orjinalini bulan fotoğrafçı, üzerine fotomontaj yapılan fotoğrafın "Büyü" filminin gala gecesinde çekildiğini tespit etti. Zekeriya Efiloğlu'nun Büyü'den alınan kareye yerleştirilen baş fotoğrafının ise 15.05.2004 tarihinde Hürriyet gazetesi'nde meşhur "göbek krizi" haberlerinde yayınlandığı ortaya çıktı. Efiloğlu'nun müdürü olduğu öğretmenevine göbeği açık bayanı almazken çarşaflıları aldığı iddiasıyla 2004'te soruşturma geçirmesi olayı, fotomontaj fotoğrafların yer aldığı e-postada da yer aldı. Skandal e-posta'da şu ifadeler var: "Bu edep yerleri ortada kadınlarla beraber olan ve pişkin pişkin sırıtan adam Gaziantep Öğretmen Evi müdürüdür ve aynı zamanda Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Gaziantep şubesi başkanıdır. Adı Zekeriya Efiloğlu'dur."

POLİS ARAŞTIRIYOR

Montaj fotoğraflarla şok suçlamalara maruz kalan Efiloğlu, olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyrusunda bulundu. Konuyu araştıran Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, hemen internet IP numaraları üzerinden konuyu soruşturmaya başladı. Mynet üzerinden gönderilen e-posta'nın sonuna "gönderen" bölümüne Eğitim-Bir-Sen'in kısaltma olarak kullandığı "EGS"yi hatırlatan "Gerçek EGS" notu düşüldü.

İDDİALAR ASILSIZ

İddiaların hiçbirisinin doğru olmadığını belirten Efiloğlu, olayın bu yıl ilk defa 2748 üye sayısına çıkarak, Gaziantep'in yetkili eğitim sendikası olmalarından kaynaklandığını belirtti. "Bizim büyümemizle üzerimize geleceklerini biliyorduk, ancak bu kadar belden aşağı, gayri ahlaki işleri yapacaklarını düşünmüyorduk" diyen Efiloğlu, sonuna kadar yargıda hakkını arayacağını belirtti. Efiloğlu, meşhur "öğretmenevinde göbek krizi" haberleri nedeniyle geçirdiği soruşturmadan da suçsuz bulunarak, aklanarak çıktığına vurgu yaptı. Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlandırma Sekreteri Erol Battal da şube başkanlarına internet ortamında yapılan saldırıyı kınayarak, "Kongre yarışında bu güruh için Adana ve Gaziantep önem taşımaktadır. Bu nedenle de son günlerde gayri ahlaki yöntemlerle üye yapma çabası içerisinde ve kaybettikleri yetkiyi almanın histerisiyle kendilerini ortaya koymaya çalışmaktalar" dedi.

Kendi yapmış olabilir

Türk-Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan da tartışmalarla ilgili Zekeriya Efiloğlu'nu suçlayarak, fotomontaj fotoğrafların yer aldığı e-posta'yı Efilioğlu'nun kendisinin yazmış olabileceği iddiasını ortaya attı. Geçtiğimiz yıl eğitim alanında en fazla üyeye sahip olarak yetkiyi elinde bulunduran Eğitim-Sen'in Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik ise, e-posta skandalını "Sendikal mücadelede bu tür olaylar etik değildir, doğru bulmuyoruz" diye değerlendirdi.

  • YAKUP BULUT / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi