T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hastanede 4 bebek enfeksiyondan öldü

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki gün içinde 4 bebek arka arkaya öldü. Enfeksiyonsiyondan kaynaklandığı sanılan ölümlerle ilgili soruşturma başlatıldı

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL
    Kadıköy'deki Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğum Ünitesi'nde 12 Haziran'da 3 ve 13 Haziran'da bir bebek öldü. Bebeklerin ölümüne hastane enfeksiyonunun neden olduğu belirtildi. Bebekleri ölen Bekir ve Hilal Çavdar çifti, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

    Hastanedeki bebek ölümlerini inceleyen Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Salih Yıldırım, 13 Haziran'da 2 günlük bebek Genç, 8 günlük Şeyma Dönmez, 17 günlük Kadir Karayel, 13 Haziran günü ise 47 günlük Efe Çavdar adlı bebeklerin öldüğünü tespit etti. Savcı Yıldırım, 13 Haziran akşamı 19.00 sıralarında ölen Efe Çavdar'ın cesedi ölüm nedeninin tam olarak belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

    ÜNİTEYE İŞÇİLER GİRİYORDU

    Hastanede Savcı'ya bilgi veren anne Hilal Çavdar ve Baba Bekir Çavdar, "Yoğun bakım ünitesine biz giremiyoruz ama hasta bakıcılar temizlik elemanları ve üst katta devam eden inşaatın işçileri rahatlıkla girip çıkıyor. Bebeğin mikrop kapması normal" dediler. Baba Çavdar ölen bebek sayısının 4 değil, 5 olduğunu, birinin gizlendiğini ileri sürdü.

    BULAMADIĞIM İLACA 'GEREK KALMADI!' DEDİLER

    Etiler'de elektrik dükkanı işleten baba Çavdar enfeksiyonlarda kullanılan 'Ivig' adlı ilacı bulmak için onlarca eczane gezdiğini belirterek, "400 YTL'lik ilacı almaya razıydım ama bulamadım. Bunları herhalde medeni bir ülkede yaşamazdık. Sonunda, 'İlaca gerek kalmadı' dendi. 'Taktir-i ilahi' dediler" diye dert yandı. Acılı anne Hilal Çavdar ise Nisan ayının sonunda ikiz bebek sevinci yaşadıklarını belirterek, "Sorunlu olan bebek, yüksek ateş havale sonucu öldü. Durumu iyi olan ve adını Efe koyduğumuz bebeği, maddi durumumuz iyi olmadığı için 16 gün önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdik" dedi.

    Bir gün önce taburcu olacaktı

    Bebekleri hastanede ölen Çavdar çifti doktorların kendisine bebeğin durumunun iyi olduğunu söyediğini belirterek "Bir gün sonra taburcu olabileceğini söylemişlerdi, bebeğimiz aniden öldü. Doktorlar bize bebeğin enfeksiyon kaptığını ve bu neden öldüğünü söylediler.

    1 yılda 21 bebek öldü

    Tıp dünyasının önde gelen ismi Prof. Dr. Üstün Korugan ve eski Ulaştırma Bakanı Veysel Atasoy'un ölümüne neden olan hastane mikrobu, son bir yılda 21 bebeğin ölümüne neden oldu.

    18 Haziran 2005: Trakya Ünv. Tıp Fakültesi Hastanesi'de mikrop kapan 8 bebek öldü.

    Temmuz 2005: Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde mikrop kapan 2 bebek yaşamını yitirdi.

    8 Ağustos 2005: Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Servisi'nde, 'Klepsiella' adlı enfeksiyon nedeniyle 8 bebek hayatını kaybetti.

    12 Mayıs 2006: Giresun Kale Devlet Hastanesi'nde 3 bebek enfeksiyondan öldü.

    'İddialar araştırılacak'

    Göztepe Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rafet Yiğitbaşı, bebek ölümlerini doğrularken "En yetişkin uzmanımızın görevli olduğu dün (önceki gün) akşam 3 bebeğimiz vefat etmiştir. Ondan bir gün önce de bir bebek kaybettik" dedi. Bir Bebeğin geçirdiği cerrahi müdahalenin ardından öldüğünü söyleyen Yiğitbaşı, "Doktorlar üçünde ise enfeksiyon bulgusuna rastlandığını bildirdiler. Ölümlerin nedenini testler belirleyecek" şeklinde konuştu

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi