T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Meğer yolcu yerine uyuşturucu taşıyormuş

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda 1 milyon 100 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda, Hidayet Turizm'in sahibi Cemil Hidayet ve yakınları, "uyuşturucu kaçakçılığı" yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı

Evin
Göktaş
İstanbul'da son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda, 1 milyondan fazla "captagon" diye tabir edilen uyuşturucu hapı ele geçirildi. Operasyonda, Türkiye'nin en büyük otobüs firmalarından olan Hidayet Turizm'in sahibi Cemil Hidayet ve yakınları, "uyuşturucu kaçakçılığı" yaptığı iddiasıyla yakalandı. Daha önce de Susurluk olayı nedeniyle ismi gündeme gelen Aile'nin lideri Cemil Hidayet'le birlikte ailenin 10 ferdi gözaltına alındı.

ŞİFRE OPERASYONU

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 1 milyon 100 bin adet captagon hapı ele geçirildi. İstanbul'da bir kamyonda yakalanan haplara el koyan polis, olayla ilgili biri Bulgar uyruklu toplam 15 kişiyi gözaltına aldı. "Şifre" isimli operasyonla ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor. Gözaltına alınan 15 kişiden 10'u, Hidayet Ailesi'ne mensup. Olayla ilgili 3 kişi daha aranıyor.

Uyuşturucuların Bulgaristan'dan alınıp Türkiye üzerinden Suriye'ye, oradan da diğer Ortadoğu ülkelerine götürülmek üzere taşındığı öğrenildi.

EMİR ANKARA'DAN GELDİ

Polisin 6 aydır üzerinde çalıştığı operasyon, yaklaşık bir hafta önce başladı. Operasyon, Hanefi Avcı'dan sonra KOM Daire Başkanı olan Ahmet Pek'in koordinesinde yapıldı. Aylarca süren bir teknik takip sonucu Başkan Pek'in talimatı ile harekete geçen ekipler, başta İstanbul olmak üzere Mersin, Kilis ve Kırklareli'nde seri operasyon yaptı. Operasyonlarda İstanbul'da 4, Kilis'te 7, Mersin'de 3 ve Kırklareli'nde de Bulgar uyruklu 1 kişi olmak üzere toplam 15 kişi yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'nde sorguları devam eden sanıklarla ilgili gözaltı süresi dolmak üzere. Sanıklar için ek süre talep edileceği bildirildi.

6 ayda 7 milyon hap ele geçti

KOM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde Türkiye'nin değişik bölgelerinde bu yıl içinde yapılan operasyonlarda, toplam 7 milyon adet captagon hapı ele geçirildi. Geçen yıl boyunca yapılan perasyonlarda ise 5 milyon 600 bin hap yakalanmıştı. Bu rakam dikkate alındığında, bu yılki miktarın 10 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. KOM Dairesi yetkilileri, Türkiye'de kullanıcısı bulunmayan captagon haplarının, özellikle Balkan ülkelerindeki laboratuvarlarda yoğun olarak üretilerek Arap ülkelerine sevk edildiğine dikkat çekti.

Hidayet Ailesi Susurluk'ta

Son operasyona konu olan Hidayet Ailesi, Susurluk olayı nedeniyle de gündeme gelmişti. Türkiye'nin en büyük otobüs filolarından birisine sahip olan Hidayet Ailesi, şehirlerarası yolcu taşımacılığının dışında bir çok sahada faaliyet yürütüyor. Aslen Kilis'li ve Kürt asıllı olan Aile, Yaprak Ailesi gibi Susurluk Raporu'na da konu edilmişti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi