T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 15 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Göztepe cami itirazına red

Göztepe'de Büyükşehir Belediyesi Fidanlığı'nın cami alanı olarak ayrılmasına Kadıköy Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın itirazları Büyükşehir Belediye Meclisi'nce reddedildi. Fidanlık, cami alanı olarak kaldı.

Göztepe'de Büyükşehir Belediyesi Fidanlığı'nın cami alanı olarak ayrılmasına Kadıköy Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın itirazları Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi. Meclis, alanın cami yeri olarak ayrılması kararını onayladı. Meclis 2. Başkanvekili Ahmet Selamet'in başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü oturumunda kamuoyunda Göztepe Parkı'na cami olarak bilinen Göztepe Camii tekrar gündeme geldi. Aralarında Kadıköy Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın da bulunduğu 43 itirazın görüşüldüğü meclis oturumunda, ilk sözü olan CHP Grubu adına Grup sözcüsü Can Özyedierler alarak, konunun mahkemede olduğunu hatırlatarak, "Konu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi, elele vererek, başka bir alan üzerinde uzlaşmaya vararak, konuyu çözmek zorundayız" diye konuştu. CHP'li Kemal Akar da, konunun inatlaşma yapılmadan, çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

'PARK DURUYOR, CAMİ YERİ FİDANLIK'

AK Parti grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu da, "CHP Grup Sözcüsü Özyedierler'in, ibadethaneler hakkında söylediklerine aynen katılıyorum. Cami parka değil, yanındaki fidanlıkta yapılacaktır" derken, ANAP Grup Başkanvekili Hüseyin Avni Sipahi de, "Bu caminin buraya konmasında şerefle, haysiyetle imza koyduk" diye konuştu. Sipahi'nin bu sözleri AK Partili meclis üyeleri tarafından alkış aldı. İtirazların görüşüldüğü mecliste, CHP'lilerin kararın komisyona geri çekilmesi görüşü AK Partililerin oy çokluğu ile reddedildi.

  • İSMAİL ZELVİ

    Önemli tespitler

    İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'nda, Şehir Planlama Müdürlüğü'nün tespitleri de dikkat çekici. Rapordaki tespitler şöyle: "Kamuyonda Göztepe cami olarak ifade edilen, 412 ada 74 parseldeki dini tesis alanına en yakın mesafedeki dini tesis alanı, Bağdat Caddesi'nin batı istikametinde Selamiçeşme Camii 700 metre mesafede, Bağdat Caddesi'nin Doğu istikametinde ise Galippaşa Camii 100 metre mesafede bulunmakta olup, iki cami arasında 1700 metrelik mesafede başka dini tesis alanı bulunmamaktadır"


    Şairler ve Şiir İstanbul buluşuyor

    1.İstanbul Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali kapsamında 12 ülkeden dünya şirinin önde gelen 14 şairi İstanbul'da

    Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği (TTBE) tarafından organize edilen, Beyoğlu Belediyesi, Dedeman Otelleri ve Şölen Çikolata gibi kurumlar tarafından desteklenen 1.İstanbul Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali 4 kıtadan 16 şairi İstanbul'da buluşturuyor.

    14-18 Haziran tarihleri arasında Beyoğlu'ndaki çeşitli mekanlarda ücretsiz olarak dinleyiciyle buluşacak festival kapsamında başta Suriye'li dünyaca ünlü şair Adonis olmak üzere, Venezüella Ulusal Sanat Konseyi Başkanı Miguel Marqez, çağdaş Irak Şiiri'nin en güçlü temsilcilerinden olan Abdulhadi Sadoun, Beyoğlu'nda doğan şimdi ise Makedonya Bilimler Akademisi Başkanı Mateya Matevski gibi şairlerin katılacağı festivalde, İspanyol, Alman, Yunanistan, Suriye, Filistin, Mısır, Bulgaristan ve KKTC gibi ülkelerin önde gelen şairleri şiir tutkunlarıyla buluşacak.

    Türk şiirinin önde gelen isimlerin yanı sıra 100'e yakını genç şairin de katılacağı 1.İstanbul Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali kapsamında Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Sevda Ergin anısına "Genç Şair Başarı Ödülü" verilecek.


    Vefalıların Kemal Sunal'a vefası

    Vefa Lisesi 3. Bahar Şenlikleri'nde 'Kemal Sunal Kültür- Sanat Ödüller'i sahiplerini buldu.
    Okulun öğrencileri arasında düzenlenen anket sonuçlarına göre 18 dalda ödüle layık görülen ünlüler dün okulun konferans salonunda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende Gül Sunal'a onur, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a da teşekkür ödülü takdim edilirken, Müjdat Gezen ve Nejat Ekrem Basmacı'ya da eğitime katkılarından dolayı ödül verildi.

    Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birçok ünlü ismi yetiştirmiş Vefa Lisesi'nde olmaktan duyduğu onuru dile getiren Topbaş "Okulun ihtiyaçlarıyla ilgili bir liste verildiğini, 44 bilgisayar ve 30 projeksiyon aletinin de yer aldığı listedeki ihtiyaçları karşılayacaklarını söyledi.


    Maraton ödülleri arttırıldı

    Büyükşehir Belediye Meclisi, her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Avrasya Maratonu'nda dereceye giren sporculara bu yıl toplam 572 bin 500 dolar ödül dağıtılmasına onay verdi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl dünyaca ünlü atletlerin katıldığı Avrasya Maratonu'nda birinciye 35 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye de 10 bin dolar ödül verilecek. Maratonda Türk vatandaşları arasında birinci gelen erkek ve bayanların ödülü 10 bin, ikincilerin 4 bin, üçüncülerin ise 2 bin dolar olacak.


    TCDD İstanbul'da Napolyon'u arıyor

    Alman uzmanlar, Haydarpaşa Dönüşüm Projesi çerçevesinde bölgesinde yaşamış medeniyetlerin tespitini yapacaklar. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Napolyon buradan geçmiş mi ona da bakacaklar" dedi.

    Haydarpaşa Liman ve Garı Dönüşüm Projesi için yarışma açmaya hazırlanan TCDD, yarışmaya katılacak mimarların hazırlayacağı projenin tarihi dokuya uygun olmasını sağlayacak. Alman uzmanlar, "Tarihte Haydarpaşa'nın üstlendiği rol nedir? Buradan kimler geçmiş? Gar niye buraya yapılmış? Denizle ilişkisi nedir? Yeraltı ya da üstünde başka tarihi değer var mı? İngiliz Mezarlığı'nın geçmişi ne? Haydarpaşa'nın Türk medeniyetindeki yeri nedir?" sorularına cevap arayacaklar.

  • HAMDİ ATEŞ / ANKARA


    Liselilerden insani değerler ödülü

    Sakarya'nın Taraklı İlçesi'nde 86 öğrencisi ile eğitime devam eden Taraklı Lisesi, eşine az rastlanır bir çalışmaya imza attı. Maddi karşılığı olmayan merhamet, güven, edep, tevazu gibi ahlaki değerlere sahip vatandaşlar, ilçe halkının huzurunda ödüllendirildi. 41 ayrı dalda verilen ödüllerden "aydın" ödülü İskender Pala'ya, "dinleme" ödülü Doç. Dr. Sefa Saygılı'ya verildi. Ödüllere genç, yiğit, fedakar, cömert gibi insani nitelikleri anlatan "Feta" kavramından esinlenerek "Feta Ödülleri" ismi veren öğrenciler, 1 Haziran'ı Dünya Feta Günü ilan etti.

  • RECEP YETER/ İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi