T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 27 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Askerimizi verin pişman olursunuz

Filistinli grupların bir İsrail askerini kaçırmasının şokunu yaşayan İsrail istihbaratı, ekonomik ambargo altındaki Hamas'a 'Asker canlı teslim edilmezse hükümetiniz işlemez hale gelir'dedi

Filistinli bir grubun Gazze Şeridi sınırından önceki gün İsrail topraklarına sızarak askeri kontrol noktasında 2 İsrailli askeri öldürmesi ve bir askeri kaçırmasından sonra Ortadoğu'da tansiyon iyice yükseldi. Kaçırılan 19 yaşındaki İsrail askeri Gilad Shalit'in serbest bırakılması için tüm kartları masaya koyan İsrail hükümeti ardı ardına sert açıklamalarda bulundu. Olaydan Hamas'ı sorumlu tutan İsrail iç istihbarat örgütü Şin Beth, asker canlı teslim edilmezse 'Hamas hükümetini işlemez hale getiririz' dedi.

'BEDELİ AĞIR OLACAK'

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Savunma Bakanı Amir Peretz yaptıkları açıklamada Filistinli direnişçilerin düzenledikleri saldırının bedelini ağır ödeyecekleri uyarısında bulundu. Peretz, kayıp askerin bulunması için mümkün olan herşeyi yapacaklarını da belirtti. Olmert, kaçırılan bir İsrail askerini kurtarmak için pazarlık yapmalarının sözkonusu olmadığını söyledi. Olayın ardından Filistin lideri Mahmud Abbas ile bir araya gelen İsrail iç istihbarat örgütü Şin Beth'in başkanı Yuval Diskin ise askerleri canlı olarak teslim edilmezse, Hamas hükümetini 'işlemez hale getirme' tehdidinde bulundu. Bu yoğun tehditlerin ardından İsrail tankları, helikopterler eşliğinde dün Gazze Şeridi'ne girdi. İsrailli yetkililer, askerin serbest bırakılması için iki gün bekleyeceklerini, bunun öncesinde Filistin topraklarına geniş çaplı bir operasyon düzenlemeyeceklerini bildirdi.

ABBAS İLE HENİYE BİRARAYA GELDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Başbakan İsmail Heniye de, gece yarısında Gazze'de ani bir toplantı gerçekleştirdi. Abbas'ın bürosundan yapılan açıklamada, Filistin Devlet Başkanı'nın, İsrail askerinin kaçırılması olayıyla ilgili soruşturma başlatacağı bildirildi. Olayı kınayan Mahmud Abbas uluslararası topluma İsrail'in saldırıyı bahane ederek Gazze Şeridi'nde geniş çaplı operasyonlar düzelemesine izin vermemeleri çağrısı yaptı.

  • KUDÜS

    Rehine eylemini iki örgüt üstlendi

    Askerin kaçırılmasının sorumluluğunu ise ilk gün Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları daha sonra Filistin Halk Direniş Komiteleri üstlendi. İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada olayın Gazze plajında bütün ailesini kaybeden Hüda Galya'ya hediye edildiği ve "askerle ilgili hiçbir bedava bilgi" vermeyecekleri ifadesi kullanıldı. Filistin Halk Direniş Komiteleri de Fransız haber ajanslarına yaptıkları açıklamada 19 yaşındaki yaralı askerin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

    Mübarek ve Chirac devreye girdi

    Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile önceki akşam görüşen Filistin Devlet Başkanı Abbas daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile bir telefon görüşmesi yaptı. Dün sabah saatlerinde ise Gazze'deki Mısır konsolosunun askeri kaçıranlarla temas kurduğu ve saldırıda yaralanan Gilad Shavit'in tedavisi için gerekli tıbbi malzemeyi sağlamayı önerdiği kaydedildi. Aynı zamanda Fransız vatandaşı olan Gilad Shalit için Fransa da devreye girdi. Fransa Cuhmurbaşkanı Jack Chirac, Filistin yönetiminden olayın askere zarar gelmeden sorunsuz kapanmasını istedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi