T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 27 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bugün 24 Ocak 2001'den çok daha mutluyuz

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tarihinin en ağır krizini 2001'de yaşadığını hatırlatarak, "Bu acı tecrübenin izlerini hala taşıyoruz. Ancak, dün krizlerin pençesinde ağır sıkıntılar yaşıyorken bugün çok daha rahatız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini 24 Şubat 2001'de yaşadığına işaret ederek, "Bu acı tecrübenin izlerini hala yaşıyoruz. Ancak dün krizlerin pençesinde ağır sıkıntılar yaşıyorken, bugün çok daha rahatız, çok daha mutluyuz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da '3. Uluslararası Şartlı Nakit Transferleri' konferansında, tüm dünyada yoksulluğun etkilerinin azaltılmasının tartışılacağını, tecrübelerin paylaşılacağını dile getirdi. Erdoğan, "Türkiye tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini 24 Şubat 2001'de yaşadı, bu acı tecrübenin izlerini hala yaşıyoruz. Ancak dün krizlerin pençesinde ağır sıkıntılar yaşıyorken, bugün çok daha rahatız, çok daha mutluyuz'' dedi. Türk ekonomisinin son üç yılda başarı çıtasının yükseldiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bunun çok daha ötesini yakalayacak potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Sıkıntılardan en büyük payı kadınların aldığını gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Bunun önündeki engelleri kaldırmak en önemli hedef ve başarıdır'' dedi. Erdoğan, şartlı nakit transferleri projesinin eğitimde çok önemli olduğunu belirterek, 1,5 milyona aşkın çocuğu, proje kapsamında sağlanan imkanlardan yararlanmaya teşvik ettiklerini söyledi.

BÜROKRASİ VATANA İHANET

Başbakan Erdoğan, konuşmasında bir süre önce ziyaret ettiği Sudan Darfur'daki bir kampla ilgili izlenimlerini de anlattı. Erdoğan, 30 bin insanın yaşadığı bu kampta, okul ve hastane olmadığını, hijyenik şartların bulunmadığını belirterek, dünyanın buralara el uzattığını gördüğünü, ancak yapılanların 'bürokratik işlemlerin ötesine geçemediğini' söyledi. Erdoğan, "Yani uygulamada neticeleri göremiyoruz. İşin şov kısmı ağır basıyor. Şov kısmından ileri gitmemiz lazım'' diye konuştu.

Bunu bizzat kendisinin orada görerek yaşadığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Artık bazı gerçeklere inanmıyorum. Ülkemde de bütün bürokratlarıma, valilerime, kaymakamlarıma onu söylüyorum: Eğer masanızdan bu ülkeyi yönetiyorsanız, bu ülkeye hizmet etmiyorsunuz, ihanet ediyorsunuz. Niye? Bir vali masasında oturmayacak, bulunduğu ilin bütün ilçelerini, köylerini gidip dolaşacak. Okulların, hastanelerin durumları nedir, gidip yerinde görecek. Yoksa gel masada otur, oradan aç telefonu talimat ver. Bununla uygulamayı göremezsiniz, netice alamazsınız.''

  • HABER MERKEZİ / İSTANBUL

    Konferanstan Bakanlar Kurulu'na

    Başbakan Erdoğan, Şartlı Nakit Transferleri projesine destek veren Devlet Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e plaket verdi. Erdoğan, konferansa destek veren ve aralarında Dünya Bankası Türkiye

    Temsilcisi Andrew Workink'in de bulunduğu bazı kişi ve kuruluşlara plaketlerini sundu.Erdoğan daha sonra Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Taha ile görüştükten sonra geldiği Ankara'da Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi