T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ağca kararı bozuldu

Yargıtay, Ağca'ya, İpekçi cinayeti ve gasp suçundan verilen cezaların içtimasına ilişkin, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu. Yargı çevreleri, kararın Ağca'nın tahliye tarihini değiştirmeyeceği görüşünde

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Mehmet Ali Ağca'ya gazeteci Abdi İpekçi cinayeti ve 2 ayrı gasp suçundan verilen cezaların içtimasına ilişkin, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı oy birliğiyle bozdu. Yargı çevreleri, alınan kararın, Ağca'nın tahliye tarihinde bir değişikliğe sebep olmayacağını belirtirken, Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, müvekkilinin 2006 yılı içinde tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

ÖLÜM CEZASI 10 YIL

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından verilen karar şöyle : "Hükümlünün, 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın geçici 1. maddesi gereğince 10 yıl olarak infaz edilecek ölüm cezasının, 4771 sayılı Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un 1/A maddesine göre müebbet hapse dönüştürülerek, 36 yıl süreli hürriyeti bağlayıcı cezalarının 765 sayılı TCK'nın 73. maddesi uyarınca toplam 18 ay geceli gündüzlü hücrede çektirilmesine karar verilerek, karma uygulama yasağı gereği, aynı Kanun'un tüm hükümleriyle birlikte uygulanarak, 1/A-b maddesinde ifade edilen koşullara göre çektirilmesi, dolayısıyla hükümlünün özgürlüğünün daha uzun süreli kısıtlanması sonucunu doğuracak, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 Kasım 2004 tarihli kararı yerinde olmadığından bozulmasına karar verilmesi gerekmiştir.''

YENİDEN HESAPLANACAK

Bu arada, Yargıtay kaynakları, 1. Ceza Dairesi'nin gasp suçları ile ilgili en son verdiği bozma kararının, Ağca'nın tahliye olacağı 18 Ocak 2010 tarihini etkilemeyeceği görüşünde. Yargıtay'ın kararından sonra müvekkili Mehmet Ali Ağca ile görüşen Av. Mustafa Demirbağ, Ağca'nın kararı sakin bir şekilde karşıladığını belirtti. Demirağ, "Bu kararla, Ağca'nın ne zaman tahliye edileceği konusunda bir belirsizliğin olduğu ortaya çıktı. Karar, 2010 yılında tahliye edilmesinin doğru olmadığı ve değişeceğini gösteriyor" dedi.

  • ABDULKADİR SELVİ/ANKARA

    Suikastın mimarı SSCB taşeronu Bulgaristan

    İtalyan parlamenter komisyonu, dağılan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ni (SSCB), Mehmet Ali Ağca'nın 13 Mayıs 1981 tarihinde dönemin papası İkinci Jean Paul'e yönelik suikast girişiminin gerçek mimarı olmakla suçladı. Raporda, Papa'nın ortadan kaldırma girişiminin Sovyet Askeri İstihbaratı (GRU) tarafından başlatıldığı iddia edilerek Bulgaristan'ın eylemin taşeronluğunu, Doğu Almanya'nın ise olay sonrasında hedef şaşırtma işini üstlendiği görüşü savunuldu. Paolo Guzzanti başkanlığındaki komisyon tarafından dün İtalya parlamentosuna sunulan raporda, suikast girişimi esnasında, o dönemde Roma'da Bulgar Hava Yolları istasyon şefi olarak görev yapan Sergey Antonov'un da Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda olduğunun ortaya çıktığı iddiasına yer verildi. Raporda, Antonov'un suikasttan sonra Ağca'nın kaçırılması için bekletilen aracın üzerinde görüldüğüne işaret edilerek, "Bu, Ağca'nın suikastın ardından ortadan kaldırılmasının planlanmış olduğu anlamına geliyor'' denildi. Antonov 1981'de delil yetersizliğinden beraat etmişti.

  • ROMA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi