T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Vakıflar'dan yarışma atağı

'2006 Vakıf Medeniyeti Yılı' kutlamaları kapsamında resim, fotoğraf, minyatür, kompozisyon, proje ve amblem-logo dalında yarışmalar düzenlenecek

Vakıflar Genel Müdürlüğü, '2006 Vakıf Medeniyeti Yılı' projesi kapsamında, 7'den 70'e her yaş grubuna hitap edecek 6 dalda yarışma düzenliyor. Resim, kompozisyon, minyatür, fotoğraf, uygulanmış sosyal içerikli projeler, Vakıflar Genel Müdürlüğü amblem ve logosu olmak üzere 6 dalda yapılacak yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 8 Mayıs 2006'da düzenlenecek bir törenle verilecek. Eserler 31 Mart 2006 tarihine kadar, katılım formu ile birlikte bir zarafa konularak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. Yarışma ile vakıf konusunda bir sinerji oluşturulması hedefleniyor.

AĞLAYAN VAKIF ESERLERİ SERGİSİ

2006 yılı Medeniyetler Yılı kapsamında faaliyetlerini anlatan Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, faaliyetlerinin yarışma ile sınırlı kalmadığını sempozyumlar, sergiler, konferans gibi çok kapsamlı etkinliklerinin olacağını açıkladı.

Bu yıl içerisinde ağlatan vakıf eserleri, örnek restorasyonlar ve kitap sergisi gibi çok sayıda serginin olacağını belirten Beyazıt, etkinlikleri şöyle sıraladı:" Vakıf eserleri için restorasyon, adeta ikinci bahar demektir. Başarılı restorasyon örneklerini ön plana çıkarmak ve bu alanda ki herkesin hassasiyetini arttırmak istiyoruz. Ağlayan vakıf eserleri sergisi ile bir vakıf eseri nasıl ağlar... Duvarı yıkılır, kitabesi çalınır, boyası dökülür, geleni gideni bakanı olmazsa ağlar. İlginç vakıflar sergisi ile vakıf tarihimizde öyle vakıflar var ki ad, amacı veya vakfiyesi ile insanı ister istemez düşündüren, gülümseten veya şaşırtan vakıfları göreceksiniz. Vakıf konulu kitaplar sergisi ile tarihimizde ki yapılan araştırmalar tezler sergilenecek."

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    3 OTURUM DÜZENLENECEK

    Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, '2006 Vakıf Medeniyeti Yılı' projesi kapsamında 3 oturumda gerçekleşecek sempozyumda, 'İş Dünyası ve Vakıf Çalışmaları, AB Aşamasında Türkiye'de Vakıflar, Geleneksel Vakıf Anlayışı ve Günümüzde Hayır Hizmetleri' konularının ele alınacağını söyledi. Beyazıt, "Değişik illerde vakıf medeniyeti konulu konferansımız da gerçekleşecek. Ayrıca Vakıf Haftası'nda değişik gruplara, özellikle de öğrencilere yönelik vakıf eserleri tanıtılacak" diye konuştu.

    Medeniyetimize ışık tutacak 6 yarışma

    1- RESİM

    Yarışma, lise ve dengi okul öğrencilerine yöneliktir. Öğrencilere, resim ile vakıf ruhunu, amaç ve faaliyet çeşitliliğini kavratmak; vakıf medeniyetimizin zenginliği ile renk dünyası arasında bağlantı kurdurmak amaçlanmaktadır.

    2- KOMPOZİSYON

    Yarışma, Türkiye geneli üniversite öğrencilerine yöneliktir. Gençlerin hayır, yardımlaşma, paylaşma gibi konularda hayallerini ve ideallerini paylaşmalarını sağlayarak, vakıf şuurunun ve çağdaş vakıf anlayışının oluşturulması çabalarına aktif katılımlarını sağlamak amaçlanmaktadır.

    3- MİNYATÜR

    Yarışma, Türkiye geneli bütün minyatür sanatçılarına yöneliktir. Bütün geleneksel sanatlarda olduğu gibi minyatür sanatı da son yıllarda büyük gelişme göstermiştir. Bu yarışmayla bir yandan minyatür sanatı teşvik edilirken, diğer taraftan vakıf algısı ve zenginliğinin minyatür sanatı ile estetik bir şekilde yansıtılması amaçlanmaktadır.

    4- FOTOĞRAF

    Yarışma, bütün fotoğraf sanatçılarına yöneliktir. Yaşanılan çevrenin kültürü, tarihi, doğası ve insan olgusun, vakıf ruhu ve algısı açısından fotoğraflarla ortaya konulması, vakıf ve medeniyet ilişkisinin fotoğraf sanatı ile yansıtılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

    5- SOSYAL İÇERİKLİ PROJE

    Yarışma faaliyette olan tüm vakıflara yöneliktir. Vakıfları, model olacak sosyal projelere yönlendirmek ve örnek çalışma yapanları teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

    6-VGM AMBLEM VE LOGO

    Yarışma Türkiye geneli tüm tasarımcılara yöneliktir. Kuruma yeni bir vizyon kazandırmak, vakıf anlayışı ve kültürünün yansımalarını daha etkin bir hale getirmek, Vakıflar'ın modern yönetim anlayışını kamuoyu ile paylaşmayı amaçlanmaktadır.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi