T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 3 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

CHP'ye üçüncü dava

TTK ve TDK'nın paylarını ödememekte direnen CHP'ye üçüncü dava açılıyor. Yargıtay'ın CHP'ye 1.2 trilyona patlayan kararından sonra TDK Başkanı Akalın, CHP 2004 payını bugün ödemezse dava açacaklarını söyledi

Ali
Sali

CHP'nin Atatürk'ün vasiyetine rağmen trilyonları bulan İş Bankası hisselerinin temettülerini Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu'na (TTK) ödememe inadı, partiye pahalıya patlıyor. Yargıtay'ın geçen hafta CHP'nin TTK'ya 1.2 trilyon ödemesi gerektiği kararının ardından partiye 2 ayrı dava açan TDK üçüncü davaya hazırlanıyor. TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, CHP'yle yaşadıkları sorunda yeni bir noktaya geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Akalın kurumun İş Bankası 2004 yılı gelir payının ödenmesi için CHP'ye yazı yazdıklarını, 10 günlük sürenin bitiminde para hesaplarına yatmamış olursa TDK olarak üçüncü davalarını açacaklarını belirtti. TDK'nın CHP'ye verdiği 10 günlük süre bugün doluyor.

CHP 6 YILDIR ÖDEMİYOR

CHP'den biran önce ödenme yapmasını istediklerini söyleyen Prof. Dr. Akalın, "Bu karar TDK ve TTK'nın haklı CHP'nin haksız olduğunu bir kere daha ortaya koydu" dedi. İki kurumun altı yıldır İş Bankası'ndaki gelirlerini alamadıkları için çok zor durumda kaldığını kaydeden Akalın, "Her iki kurum çalışanlarının maaşlarını, sosyal haklarını, araştırma ve yayın giderlerini yardım almadan kendi öz kaynaklarıyla karşılamaktadırlar. Gelirlerinin ödenmemesi üzerine ilk defa geçen yıl maaş ödemeleri için bütçeden ödenek konuldu. Böylece halkımızın sırtına yeni bir yük getirildi. Bütün bunlar CHP'nin haksız biçimde davranmasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Yargıtay'ın bu kararıyla hem TDK ve TTK'nın alacak hakkı olduğunun, hem de her iki kurumun kapatıldığı, Atatürk'ün kurduğu kurumlar olmadığı yolundaki iddiaların yanlış olduğunun ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Akalın, "Ancak CHP avukatı sanki Türk adaleti yanlış karar vermiş gibi boşa çıkan iddialarını tekrarlamıştır. CHP'nin yüce Türk adaletinin verdiği kararı kabul etmesi gerekmektedir" dedi.

BİZİ DAVA AÇMAYA ZORLAMA

TDK'nın 2000 yılı geliri için Ankara 11. Asliye Hukuk, 2003 yılı geliri için Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtıklarını hatırlattı. Prof. Dr. Akalın, 2000 yılı için açtıkları davayı geçen Aralık ayında kazandıklarını, 2003 yılı için açtıkları davanın 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam ettiğini belirterek, "2004 yılı gelirlerimizin belli olmasına rağmen ödeme talimatı verilmemesi üzerine CHP Genel Başkanlığı'na 20 Şubat günü bir yazı gönderdik ve 2004 yılı gelirinin ödenmesi için İş Bankası'na talimat verilmesini istedik. 10 günlük süre içerisinde 2004 yılı gelirimiz ödenmediği takdirde üçüncü davayı da açmak zorunda kalacağız" diye konuştu.

Mart ayı sonunda İş Bankası'nın 2005 yılı gelirlerinin de belli olacağını, 2005 yılını da karla kapatması dolayısıyla bu yıla ait gelirlerinin de süresi içinde ödenmesi için gerekli girişimde bulunacaklarını belirten Prof. Dr. Akalın, CHP'ye şu çağrıda bulundu: "Dilerim yargıya başvurmadan tüm alacaklarımız, gelirlerimiz kurumlarımıza ödenir. Her iki kurum da yeniden CHP'ye dava açmak zorunda kalmaz."


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi