T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 10 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kriz beklemiyoruz 2.5 kat büyüyeceğiz

Geçen yıl 2 milyar dolar ciroya ulaşan Borusan Holding'in başkanı Ahmet Kocabıyık, 2010 yılına kadar 2.5 kat büyüyerek 5 milyar dolarlık ciro hedeflediklerini söyledi

Çelik boru, yassı çelik, iş makinaları, lojistik, lüks oto satışı ve telekom alanında faaliyet gösteren Borusan Holding, 2010 yılında 5 milyar dolarlık ciro hedefiyle, önümüzdeki beş yılda 2.5 kat büyümeyi planlıyor.

Yıllık bilgilendirme toplantısında konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, geçen yıl yüzde 22 büyüyerek 2 milyar dolarlık ciro gerçekleştiren grubun bu yıl yüzde 15 büyüme ile 2.3 milyar dolarlık ciro ve yüzde 61 büyüme ile 210 milyon dolarlık amortisman öncesi faaliyet kârı hedeflediğini açıkladı. Hükümeti başarılı bulduklarını ve bir kriz beklemediklerini ifade eden Kocabıyık, belirledikleri stratejiye göre 2010 yılına kadar 2.5 kat büyüyerek 5 milyar dolar ciroya ulaşacaklarını, halen 4 bin 500 olan çalışan sayısının da 6 bin kişiye çıkacağını belirtti. 2010 yılına kadar yüzde 70'i Türkiye'de olmak üzere toplam 600 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydeden Kocabıyık, Borusan gibi Türkiye'nin de 2010 yılı hedefleri olması gerektiğini kaydederek, "2007'de ne olacak, 2010'da Türkiye'nin konumu nedir, nasıl ülkede yaşamak istiyoruz? Böyle bir vizyonumuz yok. Halk tarafından benimsenmiş bir vizyonumuzun olmayışını eksiklik olarak görüyorum" dedi.

BORUSAN HOLDİNG-ARCELOR ORTAKLIĞI DEVAM EDECEK

Ereğli Demir Çelik'ten sonra Türkiye'nin ikinci yassı demir çelik üreticisi olan Borusan Holding'e bağlı Borçelik'in, Fransız çelik devi Arcelor'la ortaklığının süreceği de açıklandı. Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "Erdemir'de Oyak-Arcelor ortaklığı olsa da olmasa da biz devam edecektik. Bir sorun yok" diye konuştu. Ugur, Borçelik'in ortaklık yapısının ; yüzde 40 Borusan, yüzde 40 Arcelor, yüzde 11 International Finance Corporation ve yüzde 8 Erdemir şeklinde oluştuğunu hatırlattı.

Yeni faaliyet alanımız enerji olabilir

Mevcut iş alanlarında büyüme yanında, yeni iş alanlarına da gireceklerini kaydeden Agah Uğur, bu alanın henüz kararlaştırılmadığını, araştırma- larının sürdüğünü, bu yıl sonu veya 2007 başında konunun netleşeceğini kaydetti. Uğur, sıfırdan bir iş kurmak yerine birleşme-satın alma yoluyla hazır bir işe girme niyetlerini anlatırken "Enerji, bakmamız gereken konulardan biri olacak. Elektrik dağıtımı konusunda bir çalışmamız yok, inşallah geç kalmamışızdır" dedi.

Borçelik'i hep halka açmak istediklerini, ancak bu kararı kısa sürede alamayacaklarının belli olduğunu ifade eden Uğur, Borusan Holding'in de hissedarlar kabul ettiği takdirde bu yıl olmasa bile 2010 yılına kadar halka açılabileceğini dile getirdi. Yabancı fonlardan ciddi talep olduğunu belirten Uğur, "Şık olan yabancı fonlara vermek olacaktır" dedi.

"Türkiye'de artık herkes değerli TL'ye alışmalı"

Politik istikrarı bozucu problemlerin bugüne kadar iyi yönetildiğini belirten Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, kalıcı çözüm için açığı azaltmak gerektiğini, bunun da ihracat ve diğer servis gelirlerini arttırmaya bağlı olduğunu kaydetti. Artık herkesin değerli TL'ye alışmak zorunda olduğunu ifade eden Uğur, sadece kur politikaları ile problemlerin çözülemeyece- ğini vurguladı. Uğur, refah artışı için yüzde 5 büyümenin yeterli olmadığını savundu.

  • EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi