T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 10 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İmdat çığlıklarıyla sulara gömüldüler

Uyuyan otobüs şoförü, virajı alamayarak 120 kilometre hızla Kelkit Çayı'na uçtu. 43 kişinin bulunduğu otobüsten 3'ü çocuk 16 kişinin cesedi çıkarıldı.

İstanbul'dan Van'a giden Van Erciş İtimat firmasına ait Abdülbaki Yıldırım yönetimindeki yolcu otobüsü, dün sabaha karşı 05.40 sıralarında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde sürücünün uyuması sonucu Kelkit Çayı'na uçtu. 11 kişinin yaralı kurtulduğu kazada 16 kişi öldü, 16 kişi Kelkit'in azgın sularında sürüklenerek kayboldu. Trafik yetkilileri, şoförün uyuması sonucu 70 kilometre hızla girilmesi gereken viraja 120 kilometre hızla girdiği kanaatine vardı.

İstanbul'dan Van'a yolcu taşıyan 07 GG 324 plakalı otobüsü, Reşadiye-Niksar karayolunun 23. kilometresi Darıderesi Köyü yakınlarında 43 yolcusuyla virajı alamayarak Kelkit Çayı'na uçtu.

SUYA GÖMÜLEN OTÜBÜSTEN YARDIM ÇIĞLIKLARI YÜKSELDİ

Kaza, yaralı olarak kurtulan bir yolcunun yürüyerek gittiği bölge yakınlarındaki Darıderesi Köyü'nde durumu muhtara bildirmesiyle ortaya çıktı. Muhtarın haber vermesi üzerine bölgeye gelen ekipler, o sırada suya tam gömülmeyen otobüsün tavanına çıkan 11 kişiyi halatlarla kurtardı. İçindekilerin imdat çığlıkları arasında 200 metre sürüklenen otobüs sulara gömüldü.

BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI

Kurtarma çalışması yapılabilmesi için Sivas'ın Suşehri İlçesi yakınlarındaki Kılıçkaya Barajı'nın kapakları kapatıldı. Sivil Savunma, İtfaiye ve Jandarma ekipleri ile Ordu, Sivas, Samsun ve Amasya'dan gelen 8 dalgıç kurtarma çalışmalarına başladı. Kimliği belirlenemeyen 2 kişinin cesedi olay yerinden 20 kilometre uzaklıkta bulundu. Baraj kapaklarının kapatılmasıyla su seviyesi yaklaşık 1,5 metre düşünce yarısı ortaya çıkan otobüsten 2'si kadın, 3'ü çocuk, 14 kişinin cesedi çıkarıldı. Kurtarma ekipleri, otobüsten Kelkit'in sularında sürüklenen 16 kişiyi bulmak için 90 kilometrelik bölgede gece geç saatlere kadar arama çalışması yaptı. Çalışmaların bugün devam edeceği belirtildi.

Sadece 11 kişinin yaralı olarak kurtulduğu Kazada ölenlerden kimlikleri tespit edilenler şöyle: Otobüsün 2 şoföründen biri olan Süleyman Kahraman (46), Nurettin Denizer (46), Deniz Yücel (4), Güvercin Koli, Enver Denizer, Naim Aydemir (30) ile çocukları Ensari (2) ve Meryem Aydemir (3).

  • REŞADİYE

    120 kilometre hızla viraja girdi

    Tokat Vali Vekili İzzet Ercan, karayolları ve trafik polis ekiplerinin yolda inceleme yaptığını ve herhangi bir fren izine rastlanmadığını açıkladı. Ercan, yaptıkları incelemeye göre otobüste 2 şoför, 2 muavin ve 39 biletli yolcu olduğunu bildirdi. Ercan, kazanın aşırı süratten kaynaklandığını tahmin ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Araç kaza yerinden 200 metre ileriye sürüklenmiş. İlk geldiğimizde sadece yan aynası gözüküyordu. Ön ve arka camlar kırılmış olduğundan araçta bulunan bazı yolcuların suya kapılmış olabileceğini düşünüyoruz. Zaten cesetlerden 3'ünü Niksar ilçesinde, 1'ini de olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta bulduk. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah böyle acıyı bir daha yaşatmasın." Trafik yetilileri de, otobüsün azami 70 kilometre hızla girilmesi gereken viraja 120 kilometre hızla girmesi sonucu Kelkit Çayı'na uçtuğu, yolda hiç bir fren izine rastlanmamasının da kazanın sürücünün uyumasından kaynaklandığı sonucuna vardı.

    Yardıma koşan olmadı

    Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Kelkit Çayı'na devrilerek suya gömülen otobüsten yaralı olarak kurtulan yolcular, dehşet dolu dakikaları anlattı. Yaralılardan Erhan Biçer (30), kaza anında ön camdan ilk kendisinin çıktığını ve yüzerek Kelkit Çayı'nın karşısına geçtiğini söyledi. Bir süre yürüyerek köprüye ulaştığını belirten Biçer, "Köprüden ana yola çıkarak bir araç durdurmak istedim. Ama o anda geçen 2 otobüs durmadı. Yardım bulabilmek için yaklaşık 4 kilometre yol yürüyerek bir köye ulaştım. Önüme çıkan ilk evin kapsını çalarak yardım istedim. Otobüste 40 kişi olduğumuzu ve acil yardım gerektiğini söyledim. Köyden kaza yerine döndüğümde kurtarma çalışmaları başlamıştı" dedi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi