T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 10 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tünel otopark geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'tan iki önemli açıklama: 1- Yoğun saatlerde şehir merkezlerine giriş paralı olabilir 2- Sadece karayolu tünelleri değil, otopark tünelleri de yapılacak. Sırada 200 yeni temel var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İTO Meclisi'nin dün yapılan 17. dönem 15. toplantısına, 'İstanbul'un Sorunları ve Çözüm Önerileri' başlıklı bir sunum yaptı. Topbaş, şehrin geleceğine ilişkin iki önemli açıklama yaptı. Şehir merkezlerine giriş paralı olacak. Sadece karayolu tünelleri değil, otopark tünelleri de yapılacak.

HER GÜN 3 KM YOL GEREKİYOR

Başkan Kadir Topbaş, yaptıkları çalışmaları, "Tencerede pişirip kapağında yiyoruz. Kaynak ve imkanlarımızı israf yapmadan en verimli şekilde kullanarak yatırıma çeviriyoruz" diye özetledi. Yatırımın yüzde 65'ini ulaşıma ayırdıklarını anlatan Kadir Topbaş, "Çalışma arkadaşlarıma 'Bordür, tretuar çalışmalarını durdurun, tüm kaynaklarımızı ulaşım yatırımlarına ayıralım' talimatını verdim" dedi.

İstanbul'da 3 bin 600 kilometre yol ve 2 milyon 800 bin araç bulunduğunu anlatan Kadir Topbaş, trafiğe hergün ortalama 630 yeni aracın katıldığını buna göre her gün 3 kilometre yeni yol yapmak gerektiğini söyledi.

SIRADA 200 YENİ TEMEL VAR

Temelini attıkları 116 projenin ardından 200 projelik ikinci adımı atacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Kadir Topbaş şunları söyledi:

"Mayıs ayında '20 Kavşak ve Yol Açılışı, 20 Temel' gibi bir çalışmamız daha olacak. Şehrimizin 30 ayrı noktasına tünel yol inşa ederek karayolu trafiğinin çözümü için bir avantaja dönüştürüyoruz. Avrupa Yakası'nda 23 ve Asya Yakası'nda 7 adet olarak planladığımız tünel yolların toplam uzunluğu 68.5 kilometreyi buluyor. Bu çalışmaların tamamını 2 yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Tünel yollara ek olarak 'Tünel Otoparklar' inşa edeceğiz. E-5 üzerindeki genişletme çalışmalarımızı tamamladığımızda ise bu güzergahtaki trafik yükünü almak için 'Çift körüklü metro bus' sistemini devreye sokacağız. Bütün bu karayolu çalışmalarını tamamladığımızda, yoğun saatlerde kentin merkez noktalarına girişi paralı hale getirebiliriz. Alternatif yollar oluşturarak kentin yoğun noktalarını geçiş noktası olarak kullandırmayacağız."

Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Boğazı'ndan geçişini sağlayacak, tüp tünel projesiyle ilgili şu aşamada ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş toplandığını bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı'ndan, "projenin Bakanlıkça onaylandığı'' yönündeki haberlerle ilgili yapılan açıklamada, söz konusu proje üzerinde 2004 yılından bu yana çalışıldığı belirtildi. Projenin şu anda gelinen safhasında, ilgili kurum ve kuruluşlardan projeye ilişkin görüş alınmakta olduğu kaydedilen açıklamada, projede herhangi bir onayın söz konusu olmadığı ifade edildi.

  • İSMAİL ZELVİ/İSTANBUL

    Toplu taşımaya şehirlerarası konfor geliyor

    Büyükşehir Belediyesi şehirler arası otobüs konforunu şehir içine taşıyor. Yıllardır şehirlerarası taşımacılık yapan Varan, Ulusoy, Kamil Koç gibi firmalar bundan böyle içinde bilgisayar kullanılabilen, televizyonlu, gazete okunan VİP otobüsleriyle şehir içinde toplu taşımacılık yapacaklar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kalitesini ispatlamış firmalara birer mektup göndererek 500 otobüsü kiralama yöntemiyle çalıştıracağını, tek tek otobüs kiralayabileceği gibi hatları da kiraya verebileceğini açıkladı. Belediye bir yanda 500 otobüsün ihale şartnamesini hazırlarken diğer yandan Varan, Ulusoy başta olmak üzere şehirler arası taşımacılıkta öncü firmalarla görüşerek şehir içi ulaşımda devrim anlamına gelecek yeni düzenlemeyi firmalara tanıtıyor.


    Vekillerden 'Tünel' haberine yalanlama

    AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ali İbiş ve Nusret Bayraktar, "Tünel taşıtan milletvekili" haberin gerçek dışı olduğunu söylediler AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ali İbiş ve Nusret Bayraktar, Dudullu Köprülü Kavşağı alt geçit tünelinin çıkışının uzatılması tadilatında etkileri olmadığını ifade ederek, "Gerçeği yansıtmayan bu tür sansasyonel haberler, topluma bir şey kazandırmayacağı gibi, objektif, dürüst, tarafsız ve doğru habercilik de bağdaşmaz" dedi. İbiş ve Bayraktar, yaptıkları ortak yazılı açıklamada,"Bu tadilatta Ali İbiş olarak, ne şahsımın, ne AK Parti Beykoz İlçe Başkanı'nın, ne de Hekimler Tıp Merkezi yöneticilerinin etkisi olmuştur. Eğer bu projeye müdahale etmek istesek, 2003 yılından bu güne kadar geçen süre içinde müdahale etmemiz gerekmez miydi? Gerçekle bağdaşmayan bu tür sansasyonel haberler yayınlamak, topluma bir şey kazandırmayacağı gibi objektif, dürüst ve doğru habercilikle de bağdaşmaz."


    Ressam Orhan Peker'in eserleri Beşiktaş'ta

    Türk resim sanatında önemli yeri olan Orhan Peker'in resimleri, Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi'ndeki Beşiktaş Çağdaş'ta sergileniyor. Kıymet Giray'ın küratörlüğünde gerçekleştirilen Orhan Peker resim sergisi 17 Nisan 2006 tarihine kadar gezilebilecek. Sergi kapsamında, Orhan Peker ve Sanat Anlayışı konulu bir de konferans yapılacak. 11 Nisan Salı günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek konferansa, Doç. Dr. Kıymet Giray konuşmacı olarak katılacak. Konferansta, Orhan Peker anısına hazırlanan kitap da tanıtılacak.


    Lütfi Kırdar'da eğitim fuarı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), 09-12 Mart 2006 tarihleri arasında düzenlenen Educaturk Eğitim Fuarı'na katıldı. İSMEK standı daha ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. İSMEK, 09-12 Mart 2006 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Türkiye'nin ilk ve en büyük eğitim fuarı Educaturk'e katılan kurumlar arasında yer aldı. n SEDA BAŞTUĞ


    Topbaş'tan Fener Center'e onay

    Yıllardır yılan hikayesine dönen Feren Center nihayet hayata geçiyor. Fenerbaçe Spor Kulübünü ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşa projeyi sunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldım projeyle ilgili yerlerde gerekli plan değişikliği için destek istedi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de hazır bulunduğu toplantıya Fenerbahçe yöneticileri Vedat Olcay, Tahir Perek ve Işık Eyigüngör de katıldılar. Toplantı'da Yıldırım, Topbaş'a Fener Center ile ilgili proje dosyasını sundu. Fenerbahçe Spor Kulübü 4 yıl önce Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığı ile bir protokol imzalayarak, Kenan Evren Lisesi'nin arazisinin kendisine verilmesi karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı'na üç okul yaptmayı taahhüt etmişti.


    Hijyenik fırıncılar ödüllendirildi

    Eyüp ilçesinde ekmek üretimi yapan 63 fırıncıya hijyen konusunda seminer verildi. Eyüp Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan seminere fırıncıların tamamı katılırken toplantının ev sahipliğini Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç yaptı. Vatandaşın sağlığının her şeyden önde geldiğini belirten Genç, ekmek üretiminin, sağlıklı ve hijyenik şartlar altında yapılması gerektiğinin altını çizdi. Hijyenik ve sağlıklı ortamda üretim yapan ve tüketicinin takdirini kazanan 5 fırıncıya başarı belgelerini takdim eden Başkan Genç, bu belgelerin diğer fırıncıları teşvik etmek, özendirmek ve aynı kalite düzeyine ulaşmasını sağlamak amacıyla verildiğini söyledi.


    Polis çocuklarına gaspa iki gözaltı

    Halkalı Polis Lojmanı'nı bahçesinde bıçakla soymak istedikleri polis çocuğu iki kardeşi yaralayanlar yakalandı. Gasp suçundan poliste kayıtları bulunan iki zanlı, mağdurlar tarafından teşhis edildi. Polis memuru Çağlar Canöz'ün oğulları Atilla Canöz (17) okula giderken lojmanın bahçesinde yürürken, cep telefonu ve paralarını isteyen iki kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Olay üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların 18 yaşındaki S.D ile 19 yaşındaki T.A olduğunu belirledi. Tespit edilen adreslere dün düzenlenen operasyonda iki zanlı gözaltına alındı. Zanlılar, yaralı Canöz kardeşler tarafından hastanede teşhis edildi.


    Markete bombada 2 tutuklama daha

    Bahçelievler'deki biri ağır 18 kişinin yaralandığı Kiler Market'e yönelik bombalı saldırı olayının da failleri oldukları belirlenen biri kadın 2 kişi yakalandı. Bombalama olayı ile ilgili olarak daha önce, PKK örgütü mensubu Arzu Balkan sahte kimlikli Hatice Bozkurt, patlayıcı madde attığı gerekçesiyle mahkemece tutuklanmıştı. Bombalama olayıyla ilgili soruşturmaya devam eden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombalama eylemi sırasında, Bozkut'a iki kişinin daha yardımcı olduğunu belirledi. Mülkiye B. ile Çağatay D. yakalanarak tutuklandı.


    Okul mu, otopark işletmecisi mi?

    Haydarpaşa Anadolu Endüstri Teknik ve Meslek Lisesi otopark olarak işliyor. Okul için rant kapısı olan lisenin bahçesine günde yaklaşık 500 araç park ediyor. Öğretmen ve öğrencilerin arasında araçlarını park etmeye çalışan sürücüler, kazalara davetiye çıkarırken okulda ders yapılmasına da engel oluyor. Ders arasında teneffüse çıkan öğrenciler okul bahçesinde park etmeye çalışan araçların arasında ezilmemek için adeta köşe kapmaca oynuyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi