T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 10 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Benim için kazanın

G.Saray maçı öncesi soyunma odasında Daum'un, "Yılların emeğiyle yaptığım kariyerim tek bir haftada yerle bir edildi. Size inandım. Bunun karşılığını verin" sözleriyle motive olan F.Bahçeliler, hocalarını adeta ipten aldı.

Kupadaki kritik derbide çok iyi oynamasalar da F.Bahçeli futbolcuların önceki maçlara oranla çok daha hırslı, istekli ve mücadeleci oldukları dikkat çekiyordu. Sahanın her yerinde herkes koşuyor, pres yapıyor ve yedikleri gole, G.Saray'ın baskısına rağmen oyunu bırakmıyordu. Geçen haftalara göre ne olmuştu da, F.Bahçe'nin çehresi böyle değişmişti?

Elbette son dönemde gelen yoğun eleştirilerin hırslandırması ve bu derbiyi kazanarak krizden çıkma isteğinin rolü vardı. Ama bir başka önemli etken daha vardı ki, tamamen duygularla ilgiliydi.

'HEDİYEMİ VERİN'

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, karşılaşmadan hemen önce soyunma odasında yaptığı maç konuşmasında futbolcularına ilk kez bu kadar kişisel ve duygusal ifadeler kullanıyordu. Söze, "Fazla konuşmayacağım. Belki de ne söylesem boş" diye başlayan Alman hoca, "Sadece şunu bilin. Yıllar boyunca uğraşarak yaptığım kariyerim şu son bir haftada yerle bir edildi. Ben her zaman size inandım ve güvendim. Bu inancımın karşılığını bugün galibiyet hediye ederek vermenizi bekliyorum" şeklinde konuştu.

'BURADA BİR AİLE VAR'

Daum'un mesajı yerini bulmuştu. F.Bahçeli futbolcular, sevdikleri hocalarının durumuyla daha bir hırslanmışlardı. Hakemin bitiş düdüğü öncesinde birbirlerine sarılarak galibiyet andı içerken, aralarına hocalarını da aldılar. Daum'a ve herkese "Biz bir aileyiz" güvenini verdiler, çıkıp G.Saray'ı yendiler.

İşte derbi galibiyetinin perde arkası ve F.Bahçe'deki birlik-beraberlik duygusunun ulaştığı nokta böyleydi.

  • Ahmet BIYIKLI

    'Sıra liderliği almakta'

    F.Bahçe İkinci Başkanı Özdemir, güçlerini kupada gösterdiklerini, liderliği de geri alacaklarını belirtti. F.Bahçe, G.Saray galibiyetiyle bir kez daha hayata dönerken, gözler geçen hafta kaptırılan liderliğin geri alınmasına çevrildi. İkinci başkan Nihat Özdemir, çözüldüğü, yıkıldığı söylenen takımın G.Saray karşısında en iyi cevabı verdiğini belirtirken, "Sırada bu hafta liderliği geri almak var. Onu da başaracağız" dedi. Öte yandan Özdemir, Lucescu ile önümüzdeki sezon için görüştükleri haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. F.Bahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da, Rumen hoca ile hiçbir temasları olmadığı belirtildi.

    Derbi havaya soktu Ümit hedef büyüttü

    Son haftalardaki kötü futbolu nedeniyle ağır eleştirilere uğrayan ve G.Saray maçında hırs yapan Ümit Özat, galibiyette önemli pay sahibi olurken, maç sonrası iddialı mesajlar verdi. F.Bahçe kaptanı, zafer sarhoşluğu yaşamamaları gerektiğini belirterek, "Artık hızla lige dönmeliyiz. İlk yarıda 12 maçlık seri galibiyeti nasıl yakaladıysak, şimdi de kalan 11 maçın tamamını kazanabiliriz. 23 yıllık kupa hasretini de bitireceğiz" diye konuştu.

    Aziz Yıldırım'dan ilginç savunma

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün F.Bahçe Kulübü'nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir basın mensubu Aziz Yıldırım'a, "Çok küfür ediliyor. Taraftar sizi dinlemiyor mu" diye sordu. Yıldırım bunun üzerine, "Küçük yerlerde insanları kanalize etmek kolay. Ama artık stat 52 bin kişi oldu. Uçan kuştan haberimiz olmuyor" dedi.

    'Alex için kilometre hesabı yapılmaz'

    Attığı mükemmel frikik golüyle derbiyi kazandıran Alex, 10 haftalık gol orucuna da son verdi. Brezilyalı oyuncuyu öven hocası Daum, "Onun gibilerden çok koşması beklenmez, kilometre hesabı yapılmaz. Ben de herkes gibi işi bitirecek hareketi yapacağı anı bekliyorum. O bir dünya yıldızı"dedi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi