T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 10 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kartal aldı götürdü

F.Bahçe maçıyla kara bulutları dağıtan Beşiktaş, ligde üçüncülük mücadelesi verdiği Kayserispor'u kupa çeyrek finalinde Gökhan ve Bobo ile yendi.

Ligde umduğunu bulamayan ve gözünü kupaya çeviren Beşiktaş, çeyrek final ilk maçında Kayserispor'u 2-0 yendi. İlk 10 dakika sonunda konuk Kayserispor, Beşiktaş'a oranla daha iyi mücadele etmeye başladı. Sarı-kırmızılılar 18. dakikada Bülent Bölükbaşı, 32. dakikada Mehmet Topuz ve 35. dakikada Gökhan Ünal ile mutlak üç net pozisyondan yararlanamadı. İlk yarıda inanılmaz top kayıpları yapan Beşiktaş, seyircisinin desteğine karşın bir türlü istenilen pozisyonları üretemedi.

64'TE MAÇIN GİDİŞİ DEĞİŞTİ

İlk yarıda Beşiktaş 37, Kayserispor ise 25 top kaybı yaptı. Siyah-beyazlılar, 64. dakikada İbrahim Akın ve Bobo'nun oyuna girdmesiyle etkili olmaya başladı. 65. dakikada Kayserispor defansını az adamla yakalayan Ahmed Hassan'ın getirdiği topu Gökhan Güleç'in ağlara göndermesiyle 1-0 öne geçti. Genç oyuncunun 77. dakikada güzel pasında Bobo ikinci golü atınca Beşiktaş maçtan 2-0'lkı net bir skorla ayrıldı.

Sırra kadem bastı!

İki hafta önceki F.Bahçe maçındaki futboluyla herkesin beğenisini kazanan Sergen, Ankaraspor maçından sonra dün akşam da vasatın altında kaldı. Yıldız futbolcu, ikinci yarıda Tigana tarafından oyundan alındı, ondan sonra da galibiyet geldi.

Rövanşta hata istemem

Tigana, gol yemedikleri için çok sevindiğini belirtirken, "Ama çok pozisyon verdik. İkinci maçta bu hataları yapmamalı ve en az bir gol atmalıyız" dedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, ilk yarı Kayserispor'un kendilerini oynatmadığını söylerken, "Önemli olan evde gol yememekti" dedi. Fransız hoca, "İkinci yarı iki oyuncuyu sahaya sürünce oyunun rengi değişti. Daha çok boş alan bulduk. Ancak onlar da çok pozisyon yakadılar. İkinci maçta bu kadar pozisyon vermemiz lazım. Ve orada muhakkak bir gol atmamız gerekir" şeklinde konuştu. Sezon sonu Cordoba'nın sözleşmesinin bitmesiyle ilgili görüşleri sorulan Fransız hoca, "Önce ben kontrat imzalayayım, ondan sonra oyuncuların kontratıyla ilgileneyim. Avukatım yurt dışından gelemediği için imzalayamadım. Yeni geldi" dedi. Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, "İlk yarıdaki oyunumuzu ikinci yarı yansıtamadık. Kayseri'de 3 farkla yener turu geçeriz" dedi.

Küfür ortalığı karıştırdı

Hakeme kızan bir grup Beşiktaş taraftarı, maç sonrası protokol tribününe, "Uyumayın, Beşiktaş'a sahip çıkın" diye bağırıp yöneticilere küfür etti. Sinirlenen kulübün mali danışmanı Ertunç Soğancıoğlu, seyirciye "Küfür etmeyin" deyince bu kez küfürler ona yöneldi. Sakin biri olarak tanınan Soğancıoğlu, çileden çıkıp tribüne atlamaya çalıştı. Yöneticiler, Kıvanç Oktay ve Sinan Vardar güçlükle önledi.

İbrahim Toraman 1 ay sonra sahada

Kayserispor maçında, siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan Gökhan Zan'ın yerine, sakatlığı geçen İbrahim Toraman bir ay sonra forma giydi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan genç futbolcu Koray ile birlikte savunmanın göbeğinde görev aldı. Teknik direktör Jean Tigana, son 2 maçta ilk 11'de oynattığı Mehmet Sedef'i yedek soyundururken, yerine sol kanatta İbrahim Üzülmez şans buldu. Fransız hoca devre arasında alınan Bobo ve Jun'a da ilk 11'de yer vermezken, her zamanki gibi Okan'ı da yanında oturttu.

Bülent'le uğraşmak Çağdaş'a yaramadı

Dün Beşiktaş'ta eleştirilen tek futbolcu Çağdaş Atan'dı. Genç oyuncu, Kayserisporlu Bülent Bölükbaşı'ya yaptığı faullerle kendisini adeta zorla oyundan attırdı. İkinci yarıda tutmakta zorlandığı Kayserisporlu futbolcuya sert bir faul yaptığı için sarı kart gören Çağdaş, bu uyarıyı dikkate almaksızın bir süre sonra yine benzer bir faul yaptı. Hakem bu pozisyonda da ikinci sarıyı çıkarabilirdi ama yapmadı. Bundan da ders almayan Çağdaş, 86'da aynı oyuncuya bir faul daha yapınca ikinci sarıdan atıldı. Çağdaş gibi sarı kart cezalısı Tümer de Samsun'da yok.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi