T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 22 MART 2006ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başçı, Para Politikası Kurulu'nu topluyor

Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkan Vekili Erdem Başçı başkanlığında, üçüncü toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Erdem Başçı
Yarın toplanacak Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkan Vekili Erdem Başçı'nın başkanlığında, Başkan Yardımcısı Vekili Rıfat Günay, 4 Haziran 2006 tarihi itibarıyla emekliliğini isteyen Başkan Yardımcısı Şükrü Binay, 4 Nisan 2006 tarihi itibarıyla emekliliğini isteyen Başkan Yardımcısı Fatih Özatay, Kurul üyesi Güven Sak ve yine Kurul üyesi Durmuş Yılmaz katılacak.

İKİ AŞAMALI TOPLANTI

Para Politikası Kurulu toplantısı, saat 14.00-17.00 arasında iki aşamalı olarak yapılacak. İlk aşamaya Merkez Bankası yetkilileri ve uzmanları ile Hazine Müsteşarlığı yetkilileri katılacak. Bu aşamada, Merkez Bankası'nın ilgili birimleri ve Hazine Müsteşarlığı yetkilileri, ekonomik gelişmelerle ilgili olarak hazırladıkları değerlendirmeleri Para Politikası Kurulu'na sunarak tartışmaya açacak.

Aynı gün gerçekleşecek ikinci aşamada ise sadece Para Politikası Kurulu üyeleri toplanacak ve görünüme ilişkin son değerlendirmeler yapıldıktan sonra oylamaya geçilecek.

Oylama bittikten sonra Para Politikası Kurulu üyeleri, gerekçeye temel teşkil edecek kısa metni oluşturacak. Karar, gerekçesiyle birlikte aynı gün saat 17.00 ile 19.00 arasında Merkez Bankası tarafından bir basın duyurusu ile açıklanacak.

Kurul'un bu toplantısından sonra "enflasyon raporu" yayınlanmayacak.

Kurul, fiyat istikrarını sağlamak amacıyla, para politikası ilke ve stratejilerinin belirlenmesi, para politikası stratejisi çerçevesinde Hükümetle birlikte enflasyon hedefinin belirlenmesi ile görevli ve yetkili konumda bulunuyor.

Ayrıca kurulun ve görev yetkileri arasında, para politikası hedefleri ve uygulamaları konusunda belirli dönemler itibarıyla raporlar hazırlayarak Hükümetin ve belirleyeceği esaslar doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi, hükümetle birlikte Türk Lirasının iç ve dış değerini korumak için gerekli tedbirlerin alınması ve yabancı paralar ile altın karşısındaki muadeletini tespit etmeye yönelik kur rejiminin belirlenmesi de yer alıyor.

Kurul 2006 yılında yarından sonra, 27 Nisan, 25 Mayıs, 20 Haziran, 20 Temmuz, 24 Ağustos, 26 Eylül, 19 Ekim, 23 Kasım ve 21 Aralık tarihlerinde toplanacak.

GENEL KURUL 13 NİSAN'DA TOPLANACAK

Merkez Bankası Genel Kurulu, 13 Nisan Perşembe günü Ankara'da toplanacak.

Genel Kurul'da, 30 Nisan'da boşalacak Banka Meclisi'nin iki üyeliği ile Denetim Kurulu'nun bir üyeliği için (A) sınıfı hissedarınca üye seçimi yapılacak.

Banka Meclisi ve Denetleme Kurulu'nun 2005 hesap yılına ait raporlarının okunması, 2005 yılına ait bilanço, kar ve zarar hesabının onaylanması, Banka Meclisi ve üyelerinin ve Denetleme Kurulu'nun ibrası gündemi ile toplanacak Genel Kurul'da, Merkez Bankası Kanunu'nun "para-kredi konusunda bankanın görev ve yetkileri ile risk santralizasyonu"na ilişkin maddelerinin, 19 Ekim 2005 tarihli Bankacılık Kanunu'nun ilgili maddesiyle değiştirilmesi nedeniyle, Banka Esas Mukavelesi'nde değişiklik yapılması da Genel Kurul'un onayına sunulacak.

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi