T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 22 MART 2006ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Enez de su taşkınından etkilendi

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması ve yağışlar nedeniyle su taşkınlarının meydana geldiği Edirne merkez ve İpsala ilçesinden sonra, Enez de su taşkınından etkilendi.

Enez'de 80 evi su bastı
Enez'de 80 evi su bastığı, 22 bin dönüm tarım alanının su altında kaldığı bildirildi.

Enez Belediye Başkanı Mustafa Sünnetçi, yaptığı açıklamada, İpsala ilçesinde 120 metrelik seddenin yırtılmasıyla sular altında kalan İpsala Ovası'ndan gelen suların, Enez ilçesindeki Yeni Mahalle'de bulunan 80 evin su altında kalmasına neden olduğunu kaydetti.

Sünnetçi, evleri su altında kaldığı için tahliye edilen vatandaşların Öğretmenevi, Belediye Lojmanları ve okullarda barındırıldığını söyledi.

Enez'de 20 bin dönümü çeltik alanı olmak üzere, 22 bin dönüm tarım arazisinin su altında bulunduğunu bildiren Sünnetçi, lodos ile birlikte denizden de suyun şişme yaptığını, bu nedenle Lagün göllerinde balıkçılık yapılamağını belirtti.

İpsala ilçesinde ise Meriç Nehri'nin debisinin 1459 metreküp/saniyeden 1340 metreküp/saniyeye düşmesiyle Köprü Mahallesi'nden tahliye edilen vatandaşlar yeniden evlerine taşınmaya başladı.

Taşkın riski kalmadığını ve suların nehir yatağına çekildiğini ifade eden DSİ yetkilileri, Sarıcaali Köyü yakınlarındaki seddede onarım çalışmalarının sürdüğünü, 120 metrelik yırtığın büyük kısmının onarılarak yırtığın 30 metreye kadar düşürüldüğünü bildirdi.

Bu arada, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Kirişhane Ölçüm İstasyonu'nda dün yapılan ölçümde 855 metreküp/saniye olan Meriç Nehri'nin debisi, bu sabah yapılan ölçümde 815 metreküp/saniyeye, Tunca Nehri'nin debisi 93.9 metreküp/saniyeden 88.4 metreküp/saniyeye düştü.

Arda Nehri'nin debisinin ise 241 metreküp/saniyeden 246 metreküp/saniyeye yükseldiğini ifade eden yetkililer, yükselmenin tehlike oluşturmadığını bildirdi.

KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NDE İLAÇLAMA BAŞLADI

Bu arada, taşkından etkilenen Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde salgın hastalıklara karşı ilaçlama çalışması başlatıldı.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, taşkınların ardından salgın hastalıkların oluşmaması için Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sıtmayla ilgili ilaçlama yapıldığını bildirdi.

Edirne Valiliği'nce, Karaağaç Mahallesi'nde taşkınlardan mağdur olan vatandaşların acil ihtiyaçlarını gidermesi için yapılan para yardımının sürdüğünü kaydeden Korkan, aile başına verilen 500 YTL'lik yardımı almak için bugün 105 kişinin başvurduğunu, bu kişilerin paralarını Edirne Valiliği İl Kriz Merkezi'nden alacağını ifade etti.

SU TAHLİYESİ KONTROLLÜ OLARAK YAPILIYOR

Edirne Valiliği İl Kriz Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada ise Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ile Çevre ve Sular Bakanlığı Genel Müdürlüğü'nden, Arda Nehri'nden 270 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nden 90 metreküp/saniye, Tunca Nehri'nden ise 90 metreküp/saniye civarında su bırakıldığı bilgisi alındığı kaydedildi.

Barajlardan su tahliyesinin kontrollü olarak yapıldığı ve herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığı bildirildi.

  • EDİRNE (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi