T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 22 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Aileyi odaya kilitleyip evlerini bombaladılar

Irak polisi, Balad'da geçen çarşamba gerçekleşen ve Halaf ailesinden beşi çocuk 11 kişinin katledildiği saldırıdan ABD askerlerini sorumlu tuttu. Polis, askerlerin aileyi bir odaya kapatıp daha sonra evi bombaladığını belirtti

Irak polisi, geçen Çarşamba Irak'ın kuzeyindeki Balad'da düzenlenen ve aynı aileden beşi çocuk topam 11 sivilin öldüğü saldırıdan Amerikan askerlerini sorumlu tuttu. İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesi saldırı ile ilgili olarak Irak polisi raporunu basına açıkladı. Irak polisinin saldırı ile ilgili olarak hazırladığı özel raporu kaynak gösteren gazete, raporda Balad kentinin Ebu Sifa köyünde meydana gelen aile katliamında Amerikan askerlerinin resmen suçlandığını belirtti. Julian Borger imzalı haberde, 15 Mart'ta hazırlandığı belirtilen raporda, bölgede daha önce meydana gelen saldırılara da atıf yapılarak şu ifadelere yer verildi: "Amerikan helikopterleri, Ebu Sifa köyünde bulunan Faiz Harat Halaf'ın evine askeri birlikleri indirdi. Amerikan güçleri 11 kişilik aile üyelerini bir odada topladı. Beşi çocuk, dördü kadın, ikisi de erkekti. Daha sonra evi bombaladılar. Evin bahçesindeki üç aracı ateşe verdiler. Hayvanlarını bile öldürdüler."

6 AYLIK BEBEK DE ÖLDÜ

Irak polisinin hazırladığı raporda özellikle Amerikan askerlerinin saldırısında yaşamını yitiren 5 çocuğa geniş yer veriliyor. Raporda çocukların yaşları ayrıntılı bir biçimde verilmiş. Rapora göre çocutların yaşları şöyle: İkisi 5 yaşında, ikisi üç, biri de 6 aylık bebek. Amerikan ordu yetkilileri ise saldırıda iki çocuk, bir kadın bir de erkek olmak üzere toplam 4 kişinin öldüğünü açıkladı.

ABD İDDİALARI REDDETTİ

Saldırı hakkında soruşturma başlatan Amerikan ordusu, Irak'taki el Kaide üyelerine yönelik operasyon kapsamında eve saldırı düzenlendiğini açıklamış ve olayda sadece dört kişinin öldüğünü vurgulamıştı. Düzenlediği basın toplantısında otopsi sonuçlarını ve saldırı fotoğraflarını gördüğünü belirten Amerikan ordusunun Bağdat'taki sözcüsü Binbaşı Tim Keefe, "İlk gelen raporlar saldırıda 4 kişinin öldüğünü gösteriyor. Bir kadın, iki çocuk. Bir de düşman" açıklamasında bulunmuştu.

Köpekli işkenceye 8 yıl

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Ebu Garib cezaevinde tutukluları köpekle korkutan Amerikalı asker Michael J. Smith, tutuklulara kötü muamele etmekten suçlu bulundu. Amerikan ordusundan Yarbay Shawn Jirik, mahkeme jürisinin 24 yaşındaki Çavuş Smith'i hakkındaki 13 suçlamanın 6'sından suçlu bulduğunu söyledi. Jirik, Smith'in 8 yıl 9 ay ceza almasının beklendiği bildirdi.


KARAKOLA BASKIN: 28 ÖLÜ

Irak'ın Moktadiya kentinde bir polis karakoluna ve cezaevine yönelik saldırıda 28 Irak polisi öldü, 13'ü yaralandı. Karakolda ve cezaevinde 250 kadar tutuklunun bulunduğu belirtildi.

  • LONDRA


    Saddam'ın bakanı CIA ajanı çıktı

    Saddam Hüseyin'in son Dışişleri Bakanı Naci Sabri'nin ABD saldırısından hemen önce CIA'e bilgi verdiği ve Saddam'ın kitle imha silahları olmadığını anlattığı ortaya çıktı. NBC'nin haberine göre CIA ile Sabri'nin ilişkisi savaştan önce başladı. Bağdat düştükten sonra Sabri yakalanmadı ve en çok aranan 55 kişilik listede yer almadı. Sabri'nin, Ortadoğu'da bir ülkede yaşadığı belirtiliyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi