T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 22 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ABD'li Türkler imam ve Kur'an öğreticisi istiyor

Amerika'da yaşayan Türkleri temsil eden Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun yetkilileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bu ülkede imamı olmayan iki cami için imam ve Kur'ân-ı Kerîm'i öğretecek görevli talep etti

Ali
Sali

Amerika'da yaşayan Türklerin temsilcisi olarak Türkiye'ye yaklaşık bir haftalık ziyaret programı düzenleyen Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ABD'de imamı olmayan iki cami için imam ve Kur'ân-ı Kerîm öğretecek görevli istedi. Türkiye'de bulundukları bir hafta boyunca başta Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği olmak üzere, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Mehmet Aydın ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, AK Parti milletvekili Egemen Bağış gibi önemli kişilerle görüşen TADF Heyeti, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'la sabah kahvaltısı, Egemen Bağış'la da öğle yemeği yediler. Diyanet İşleri Başkanı ile yaptıkları görüşmede, ABD'ye imam gönderme konusunu görüştüklerini belirten TADF Başkanı M. Atilla Pak, şu an Türklerin önderliğiyle inşa edilen 2-3 camide imam olmadığını söyledi. Heyet, Diyanet'ten imamın yanısıra Kur'an öğretecek görevli de istedi.

'KARİKATÜR KRİZİ BİZİ KENETLEDİ'

TADF Başkanı M. Atilla Pak, bu yıl yapacakları faaliyetlerle ilgili Yeni Şafak'a bilgi verdi. Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) yapılan karikatür saygısızlığına karşı ABD'deki bütün Müslümanların anında tek yumruk olduğunu belirten Pak, "Bir yandan bir saygısızlık, terbiyesizlik var ama diğer yandan bakıyorsunuz, hiç ilgisi olmayan Müslüman bile bu olay karşısında tek yumruk oldu hepsiyle beraber. Yani umulmadık anda birlik sağlandı" diye konuştu.

Üzerinde durdukları en önemli projelerden birinin de tarih öğretmenlerinin misafir edilmesi olduğunu belirten Pak, şunları söyledi: "Tarihi Amerikalılara bu kişiler öğretiyor. Amerikalılar önemli bir işi görüşürken önce örneğin iki saat eğlenir, son 5 dakikada o önemli işi hallediverir. Biz tarih öğretmenlerini alıyoruz, gezdirip eğlendiriyoruz, sonra da laf arasında Ermeni meselesini gündeme getirip şöyle de bir şey var diyoruz ve olaya giriyoruz. Çeşitli hazırlıklarımız oluyor tabii. Bunlara gerçekleri anlatıyoruz ardından. İsterseniz Türkiye'ye götürelim sizi, gidin orada da görün diyoruz. Şu ana kadar 46 tarih ögretmenini bu şekilde gezdirdik. Proje henüz çok yeni, bu sayı daha çok artacak. Başka önemli meslek gruplarından kişiler için de aynı şeyi düşünüyoruz."

Sezer ve Erdoğan'a davet

M. Atilla Pak, ABD'de Türk Günü Yürüyüşü'nün hemen ertesi günü, 21 Mayıs'ta bir Barış Yürüyüşü projeleri olduğunu belirterek, New York'ta Brooklyn Köprüsü'nün üst kısmını kapatarak yürüyüşe başlayacaklarını söyledi. Yürüyüşün uluslararası bir nitelikte olmasını istediklerini belirten Pak, "Şu ana kadar 9 ülkeden katılım kesinleşti. Amerikan bayrağı ve katılımcı ülke bayraklarıyla köprüye yürüyüp, köprüde bayrağı ya BM Genel Sekreteri'ne ya da New York Belediye Başkanı'na vereceğiz. Barış Yürüyüşü federasyonumuzun organizasyonudur. Bu sene 50. yılımız dolayısıyla Türkiye'den Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan dahil bütün üst düzey yöneticileri davet edeceğiz" dedi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi