T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 22 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Korkunun faydası yok

Metin Bademli'ye göre, oyunu okuma ve takıma müdahale konusunda Daum bir adım önde. Forveti güçlü G.Saray, hücumda yerden ve dikine oynarsa F.Bahçe'yi avlayabilir.

Metin
Bademli

Teknik, taktik, fizik ve motivasyon açısından derbide hangi takım daha avantajlı?

F.Bahçe, her açıdan daha iyi durumda. Çünkü güçlü, koşan bir orta sahası, sakin ve kontrollü oyun anlayışı yanında ilk başta elde ettiği skor avantajı da bulunuyor. G.Saray'ın en büyük artısı, güçlü hücum hattı ve sahasında oynayacak olması.

Daum ile Gerets tartıya konulduğunda kim ağır basıyor?

Daum'un orta sahadan oyunu yönlendiren doğru taktik anlayışı ve oyun disiplini önemli. Nobre ile başladığında Gerets'e her zaman üstünlük sağlayabilir. Dikine oynuyor ve çok şut atıyorlar. Bir de duran top avantajı ve Alex faktörü var. G.Saray'ın orta sahası yok, oyunu savunması yönlendiriyor, forvete servis yapıyor ve ancak bu blok hücum görevini başarıyla üstlendiği ölçüde pozisyon bulabiliyorlar. Üstelik oyunu okuma, takıma müdahale ve taktik zeka açısından Daum, Gerets'ten bir adım önde.

Fenerbahçe nasıl oynayacak, kazanmak için nasıl oynamalı?

F.Bahçe, ilk maçın skor avantajıyla oyuna kontrollü başlayacak. Muhtemelen tek forvetle oynayacak ve orta sahadan kaçıracağı sürpriz adamlarla gol arayacak. İyi pres yapan ve iyi top kullann orta sahasıyla da oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyecek. Bir de duran top avantajları var ve G.Saray'da kontrolsüz oynayan oyuncuların çokluğu da onlar için adeta biçilmiş kaftan.

G.Saray nasıl oynayacak, kazanmak için nasıl oynamalı?

G.Saray kazanmak için kontrollü oynamak zorunda. Orta sahayı hem iyi top kullanan hem çok koşan ve yerden-dikine oynama alışkanlığı olan oyunculardan kurmalı. Çünkü F.Bahçe'nin en büyük zaafı, savunmadaki ikilinin arasına yerden atılan toplar.

Kaleciler Volkan ve Aykut maça nasıl tesir eder?

Eğer Aykut ile Volkan oynarsa, F.Bahçe biraz daha avantajlı olur. Çünkü Mondrogan-Tomas-Song biçimindeki iyi anlaşan üçlüyü bozduğunuzda savunmanın dengesini zedeleylebilirsiniz. Ayrıca Volkan oynadığı maç sayısına ve Milli Takım'daki tecrübesine bakıldığında Aykut'a görev daha avantajlı.

F.Bahçe'de Anelka yok. Forvetleri tartıya koyarsak hangi taraf ağır basar?

Anelka'nın sakatlığı F.Bahçe'nin avantajı. Forvette Nobre oynarsa ileride pres yapar. Böylece G.Saray en etkili yönü olan savunmasından oyun kurmakta zorlanır bu da F.Bahçe'yi rahatlatır. Kadıköy'deki ilk maçın Nobre'li ve Nobre'siz bölümlerine baktığınızda bu gerçeği rahatlıkla farkedebilirsiniz.

Haldun
Domaç
Haldun Domaç, işin teknik direktörlere kalması halinde Gerets'in avantajlı olduğunu, ilk maçtaki skor nedeniyle geriye gömülmenin F.Bahçe'ye kaybettireceğini belirtti.

Teknik, taktik, fizik ve motivasyon açısından derbide hangi takım daha avantajlı?

F.Bahçe bunalımdan çıktı. Futbol olarak tatmin edici oynamıyor ama alınan sonuçlar takımın havasını değiştirdi. Motivasyon olarak iyi durumdalar. G.Saray ise takım oyununu en iyi oynayan ekip. Oyunun her dakikasını değerlendirecek güce sahip. Teknik, taktik açıdan kozlar Daum'un elinde. Çünkü 2-1''lik skor avantajı var.

Daum ile Gerets tartıya konulduğunda kim ağır basıyor?

Daum 3 yıldır doğru bir kadro oluşturamadı. Yedek oyuncularını da iyi kullanamıyor, oyuna müdahale açısından yeterli değil. Sıkışınca tek kozu Semih... Buna karşın Gerets, daha pozitif. Kadıköy'de 3, K.Erciyes maçında 4 forvet oynatacak kadar risk alıyor. Sonradan giren oyuncularından aldığı verim, kadroyu dinamik tutma açısından doğru yolda olduğunu gösteriyor. İş teknik adam becerisine kalırsa, avantaj Gerets'ten yana.

F.Bahçe nasıl oynayacak, kazanmak için nasıl oynamalı?

Önce bir durum tespiti yapayım; Daum'un Anelka'nın yokluğuna üzüldüğünü sanmıyorum. Anelka olsa, kimi oynatması gerektiği konusunda kriz yaşayacaktı. Oysa şimdi oynatacağı oyun ve kadro şekillendi. Ankaragücü maçının 11'inde Mehmet Yozgatlı yerine Servet girecek. Deniz'i orta alana, Servet'i Luciano'nun yanına koyacak. Böylece savunma öncelikli bir takım oluşturacak. Eldeki duruma bakıldığında, üstelik skor avantajı nedeniyle Daum'un orta alan ve savunmayı güçlü tutup, kontratak ve duran toplara güvenmesi normal. Ama savunmada fazla geriye gömülmemesi şart.

G.Saray nasıl oynayacak, kazanmak için nasıl oynamalı?

Gerets, Ümit-Necati ve Hakan'ı birlikte oynatacaktır. Hassas konu orta alanda İliç ve Volkan'dan hangisini tercih edeceği. Necati'yi Hakan-Ümit'in gerisinde İliç pozisyonunda oynatır, ortayı Volkan, Ayhan, Hasan Şaş'tan oluşturursa, iyi bir tercih yapar. Kazanmak için topu kenarlara götürmesi şart.

Kaleciler Volkan ve Aykut maça nasıl tesir eder?

İki takım da ikinci kalecilerini oynatacak gibi... F.Bahçe açısından sıkıntı yok. Ama Aykut iyi kaleci olmasına rağmen maçın ağırlığında ezilebilir. Şu da bir gerçek; Mondragon'da düşüş var. Tercih, üzüntü getirmez.

F.Bahçe'de Anelka yok. Forvetleri tartıya koyarsak hangi taraf ağır basar?

Tartışmasız G.Saray üstünlüğü var. F.Bahçe'de ceza alanı golcüsü Nobre ve koşmayan Alex'e karşı, golü arayan üçlü Necati, Hakan ve Ümit... Fazla söze gerek yok.

Sürpriz içinde sürpriz

Derbi öncesi iki takımın kadrolarında en fazla merak edilen konu, kalelerde kimlerin oynayacağı. Asıl kalecileri Mondragon ve Rüştü olan G.Saray ile F.Bahçe'de, bugün onların arkasındaki iki isim Aykut ve Volkan'ın oynaması gündemde. İlk maçta Mondragon'u yedek soyundurduğu için eleştirilen Eric Gerets'in, "Kupada Aykut oynar" düşüncesinde ısrarlı olduğu belirtiliyor.

Ancak Belçikalı hocanın olası bir kaleci hatasıyla elenmeyi göze alamayarak son anda Mondragon'a dönmesi de mümkün görünüyor. Nitekim dün akşam 18 kişilik kadroya dahil etti. Ligde oynattığı kaleciyi kupada yedek tutan F.Bahçe Teknik direktörü Daum'un da bugün Volkan'a yer vermesi bekleniyor. Ancak onun da, daha çok güvendiği Rüştü'yü sahaya sürme ihtimali var.

Hocalar iddialı

G.Saray Teknik Direktörü Gerets, oyuncularıyla yaptığı toplantıda gözlerindeki kazanma hırsını gördüğünü söylerken, F.Bahçe hocası Daum, "İlk maçı 2-1 kazanmışız gibi değil, 0-0 bittiğini düşünerek oynayacağız" diye konuştu.

Saidou-Anelka sakat

Derbide G.Saray sakatlığı henüz düzelmeyen Saidou'dan yararlanamayacak. Gerets, Cihan'ı sağa çekerken, İliç'i yedek soyunduracak. Forvette ise Necati, Hakan ve Ümit birlikte oynayacak. F.Bahçe de ise tedavi için Fransa'ya giden Anelka yok. Nobre tek forvet olarak görev yapacak.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi