T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 31 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İTO'da F1 gerginliği

İstanbul Ticaret Odası'nın olağanüstü meclis toplantısı Formula 1 pistinin işleticisi FİYAŞ'ın sermayesini artırımı konusunda eski ve yönetimin sert tartışmalarına sahne oldu

Yılmaz
Yıldız
İTO Meclisi'nin geçtiğimiz günlerde yapılan olağan toplantısının uzaması nedeniyle gündemindeki konuları görüşmek üzere dün yeniden toplandı. Toplantının konusunu ağırlıklı olarak, Formula 1 projesiyle ilgili iddialar oluşturdu. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Eski Başkan Mehmet Yıldırım ve bazı üyelerin Formula İstanbul Yatırım A.Ş.'nin (FİYAŞ) sermaye artırımı nedeniyle Meclis çalışmalarını engellediğini belirterek, iddialara belgeleriyle cevap verdi. Yalçıntaş, önceki yönetimin FİYAŞ'ta 110 trilyonu nerede yediniz iddialarına "Bende konuşacak çok şey var, ancak ben sadece Sayın Yıldırım'ın iddialarına cevap vermekle yetineceğim" dedi.

Yalçıntaş, ilk olarak Formula 1 pistinin maliyetine ilişkin önceki başkan Mehmet Yıldırım'ın Meclis'teki konuşmalarında yaptığı farklı zamandaki farklı açıklamalara değindi. Formula 1 pistinin 2003 yılı keşif raporuna göre maliyetinin 140 trilyon lira olmasına rağmen Mehmet Yıldırım'ın İTO Meclisi'ndeki konuşmalarında bu tesislerin önce 25 milyon dolara, daha sonra 50 milyon dolara son olarak da 60 trilyon liraya malolacağını söylediğini ifade Yalçıntaş, ayrıca Yıldırım'ın 6 milyon dolar kira geliri elde edileceğini söylediğini, oysa ortada gelir olmadığını kaydetti.

İTO, 30 MİLYON DOLARA KEFİL

Formula 1 pisti yüklenicisi FİYAŞ'ın, pistin yapımında kullanılmak üzere 30 milyon euro kredi aldığını, buna da eski yönetimin İTO'yu kefil gösterdiğini açıklayan Yalçıntaş, Formula 1 yarışlarının yayın hakkı konusunda da çelişkiler bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "İTO, Formula'nın ana şirketiyle yapılan anlaşmaya göre bu yayın hakkını 4,5 milyon dolara almış. Doğan Medya Grubu ile yapılan anlaşmada da birinci yıl için 2.5 milyon dolar, ikinci yıl için 3 milyon dolar, üçüncü yıl içinde 3,5 milyon dolara imza atmışlar. Ben anlamıyorum, bir insan niye başkasının 4,5 milyon dolarını 2.5 milyon dolara satar" diye konuştu. Eksi başkan Mehmet Yıldırım ise yayın anlaşması konusunda "Bu anlaşmaya ben imzalamadım" dedi. Yalçıntaş bunun üzerine imza atanları açıklayarak, birinci anlaşmaya Mehmet Yıldırım ile Mümtaz Tahincioğlu imza koyduğunu söyledi.

Mydonose Showland'in satışında komik fiyat

Murat Yalçıntaş, Mydonose Showland'de de usülsüzlük yaşandığını söyledi. Yalçıntaş, şunları söyledi: "Mydonese Showland, 18 Aralık 1998'de İTO tarafından CNR fuarcılığa 100 bin dolar+KDV tutar ile satılmış. Üstelik 1 yıl ödemesiz. Hemen 10 gün sonrasında yani 28 Aralık'ta CNR Fuarcılık tarafından burası Reysaş'a yıllık yüzde 6 artırmayla 780 bin dolar+KDV'ye kiraya vermiş. CNR FUarcılığın sahibi Ceyda Hanım'a sordum. Ceyda hanım bana anlattı ama ben burada anlatamam çünkü ispatlayamam "dedi. 4.5 saat süren tartışmalardan sonra Fiyaş'ın sermayesinin 130 trilyon liradan 200 trilyon liraya çıkarılması için rüçhan hakkının kullanımına izin veren gündem maddesi uzun tartışmalar sonrası kabul edildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi