T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 31 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Esrarlı kahraman adamlar

Anthony Hopkins'in bir çocuğun hayatını değiştiren esrarlı bir yabancıyı canlandırdığı Gizemli Yabancı ile eskimeyen kahramanlık filmi Cesur Yürek gecenin seyre değer iki yapımı. Epik ve mistik hikayelerden hoşlananlar için.

Ekrana bugün bir Stephen King uyarlaması olan Gizemli Yabancı (Heart in Atlantis) ile eskimeyen bir kahramanlık filmi olan Cesur Yürek (Braveheart) adlı filmler getiriliyor. Stand By Me ve Yeşil Yol gibi Stephen King uyarlaması olan ATV'de yayınlanacak Gizemli Yabancı'da bir erkek çocuğunun esrarengiz bir yabancıyla arkadaşlığı ve hayata bakışının bu arkadaşlıkla değişimi anlatılıyor. "Shine"ın yönetmeni Scott Hicks ve yazar William Goldman tarafından sinemaya uyarlanan film, orta yaşlardaki fotoğrafçı Bobby Garfield'ın yakın çocukluk arkadaşı Sully'nin ölüm haberini aldıktan sonra çocukluğunun geçtiği mekâna ve anılarında da geçmişe, 1960 yazına dönmesiyle başlıyor. En büyük hayali 11. yaş gününde bir bisiklet sahibi olmak olan Bobby'nin arkadaşları Carol ve Sully ile sürdürdüğü hayatı, üst katlarına taşınan kiracı Ted'in gelişiyle değişecektir. Bobby, tüm yaşamını her yönden kendine odaklamış annesi Liz'in bencilliğinden kaçmayı, babasını küçük yaşta kaybetmenin yarattığı boşluğu doldurmayı Ted'in arkadaşlığı sayesinde başarır. Öyle ki, bu yakınlık bir yandan Bobby'nin içindeki duyguları ortaya çıkarırken, diğer yandan da çevresini keşfetmesine yardım eder. Ted'in doğaüstü güçlerini kendinde de bulan Bob, beklenenin aksine bu güçleri geliştiremeyecek, ama geleceğe umutla bakan, kimsenin göremediği açıları makinasının objektifiyle yakalayan bir adam olacaktır.

GİZEMLİ YABANCI

(Hearts in Atlantis) Yön: Scott Hicks Oyn: Anthony Hopkins, Anton Yelchin, Hope Davis Yapım: 2001 (Mistik)
ATV / 23.40

* * *

Her daim Cesur Yürek

Mel Gibson'un 10 dalda Oscar'a aday gösterilmiş, yıllar geçse de eskimeyen bir kahramanlık hikayesi anlattığı filmi Cesur Yürek Kanal 7'de. Kendisini ülkesine adayan İskoçyalı William Wallace'ın özgürlük adına verdiği mücadelenin dramatik ve epik bir bakış açısıyla beyazperdeye yansıtıldığı film, gösterime girdiği 1995 yılında büyük ilgi toplamış ve 1996 Oscar ödüllerinin gözdesi olmuş "her daim izlenir" yapımlardan biri. 13.yüzyılda İskoçya topraklarındaki bağımsızlık mücadelesini anlatan filmde, William Wallace, babasını İngilizlerle mücadelede kaybetmiş, amcası tarafından yetiştirilen ve ülkesindeki toplumsal sorunlarla uğraşan bir asidir. Sevgilisi Murron'un İngilizler tarafından katledilişi üzerine büyük bir nefretle intikam alan Wallace'ın bireysel mücadelesi genişler ve İskoç halkı ayaklanır. Bu görkemli epik filmde ünlü Fransız oyuncu Sophie Marceau da başrol oynamıştı.

CESUR YÜREK

(Braveheart) Yön: Mel Gibson Oyn: Mel Gibson, Sophie Marceau, Sean Lawlor, James Cosmo (1995/Dram)
KANAL 7 / 23.30


Festivalin 'Onur' konuğu; Şener Şen

Ekranların beğenilen kültür sanat programlarından biri olan Arka Sayfa'da Can Kozanoğlu ve Kanat Atkaya yine renkli konu ve konuklarıyla ekranda. Atkaya ve Kozanoğlu bu akşam, 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılışında Onur Ödülü alacak olan Şener Şen'i konuk ediyor. Şen programda Türk Sineması, oyunculuk kariyer ve yeni projeleri hakkında da soruları yanıtlıyor. Arka Sayfa'da, Atkaya ve Kozanoğlu, seçtikleri kitapları tanıtırken, izledikleri DVD'lerden de örnekler veriyor meraklılara.
NTV / 23.30


Eğrisi doğrusuyla tırmanan şiddet

Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu uzun soluklu gündem programı Eğrisi Doğrusu'na bu hafta Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş konuk olarak katılıyor. Eğitim-Sen adına, okullarda giderek artan şiddetle ilgili bir rapor hazırlayan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş, giderek yaygınlaşarak çocukları tehdit eder bir boyuta ulaşan şiddet ve uyuşturucu hakkında ilgi çekici bilgiler anlatıyor. Prof. Dr. Gümüş, Akyol'un konuyla ilgili sorularını cevaplıyor.
Cnn Türk / 22.00


Okullardaki şiddet Basında Bugün'de

Feridun ve Arzu Erdoğral'ın hazırlayıp sunduğu Basında Bugün'ün Özel Haber bölümünde okullardaki şiddet ele alınıyor. Okullardaki şiddetin nedenleri, bu konuda ailenin, öğretmenlerin, medyanın rolü, Batı kültürünün gençler üzerindeki etkileri, şiddetten korunmanın reçetesi, bu konuda topluma düşen görevler ve benzeri konular programda işleniyor. Çeşitli siyasiler ve eğitimcilerin telefon bağlantıları ile konuk edileceği programda, gençlerle özel röportajlar da yeralıyor, HİLAL TV / 08.00


IHLAMURLAR ALTINDA
Yılmaz'dan gelen teklif Filiz'in kafasını karıştırıyor

Bülent İnal ve Tuba Büyüküstün'ün rol aldığı dizide, Filiz, Yılmaz'dan nefret etse de, alınan bir karara Yılmaz ile aynı tepkiyi gösterir. Yılmaz, Filiz'e teklifte bulunur. Ömer, Yılmaz'dan rahatsızdır. Meral'i kendi taraflarına çekmeye çalışır. Ancak bu hatadır.
KANAL D / 21.45


ŞUBAT SOĞUĞU
Kara, sürpriz bir isme suikast için hazırlıkta

Kenan Bal ve Aykut Sözeri'nin rol aldığı dizide, Bilal Tahir Mutlu'nun için uğraşır. Alışveriş merkezine konulan bomba ise paniğe yolaçar. Kara sürpriz bir suikast için kolları sıvar.
SAMANYOLU / 22.00


BÜYÜK YALAN
Rüksan ve Hayriye gerçeği açıklıyorlar

Emrah ve Sinem Öztufan'ın rol aldığı dizide, topraklarının bir kısmını Okan'a devreden Ethem'in Emirhan ile arası açılır. Boşanma arifesindeki Şükran Kerim'i Dilek ile görünce sinirlenir. Gerçeğin öğrenilmesi için Ethem, Rüksan ve Hayriye'yi biraraya getirir.
ATV / 20.00


Piyanist
İkinci Dünya Savaşı sırasında ailesi toplama kampına götürülürken kaçarak Varşova gettolarına sığınan ve burada hayatta kalmayı başaran Wladyslaw Szpilman'ın gerçek öyküsünü anlatan film, 2003 yılında yedi dalda aday olduğu Oscar'lardan üçünü almayı başarmıştı.
(Pianist) Yön: Roman Polanski Oyn: Adrien Brody, Thomas Kretschmann
TRT 1 / 20.20

Salton Denizi
Cazcı Danny Parker'in eşi bir cinayete kurban gider. Büyük acı yaşayan Danny katili bulmak için Los Angeles mafyasıyla anlaşır. Ancak Danny çok kısa bir süre sonra hayatındaki hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.
(The Salton Sea) Yön: D.J. Caruso Oyn: Val Kilmer, Vincent D'Onofrio, Adam Goldberg, Luis Guzman, D. Hutchison (2002)
TGRT / 22.00

Sahipsiz Bölge
60'lı ve 70'li yıllarda ortaya çıkan "yeni İsviçre sineması"nın önemli figürlerinden Alain Tanner, bu filminde İsviçre - Fransa sınırından mal ve insan kaçırarak yolunu bulmaya çalışan bir grup kaçakçının sıradışı maceralarını anlatıyor.
(No Man's Land) Yön: Alain Tanner Oyn: Hugues Quester, Myriam Mézières, Jean-Philippe Écoffey (1985/Dram)
Cnbc-e / 22.00

Ustaların Dansı
Eski dünya eskrim şampiyonu olan Villard, New York'ta bir eskrim okulu yönetmektedir. Bir gün, okula serseri kılıklı bir adam gelir. Evsize benzeyen bu hırpani adama acıyan Villard, onu temizlikçi olarak işe alır, fakat pişman olacaktır.
(By The Sword) Yön: Jeremy Kagon Oyn: F. Murray Abraham, Mia Sara, Chrispother Rydell Yapım: 1991 (Spor-Dram)
TV8 / 22.00

Saklı Geçmişler
Her yıl seçkin üniversitelerden belirlenen bir grup öğrenci gizli cemiyetler tarafından üye olarak alınır. Diğer cemiyetlerden farkları geleceğin liderlerini seçmeleri ve yetiştirmelerdir. Amerikan başkanlarından en az üçünün bu cemiyetlere mensup olduğu bilinmektedir.
(Skulls The) Yön: Rob Cohen Oyn: Joshua Jackson, Paul Walker (Gerilim)
TRT 1 / 01.20


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi