T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 31 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Asla pazarlık yok

Başbakan Erdoğan tırmanan terör olaylarına karşı mücadelede hukuk dışına çıkmayacaklarını belirterek "Bu konuda birileri bizden pazarlık bekliyorsa, boşuna bekliyorlar. Hiçbir zaman böyle bir şeye yaklaşmayız" dedi.

ABD İLE İRAN'A UYARI
Başbakan Erdoğan, İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu örgütün Cidde'deki merkezinde ziyaret etti. Erdoğan, soruları yanıtlarken İran'ın nükleer programıyla ilgili yaşanan krizle ilgili olarak, 'ABD ile İran'ın 'peşrev çektiğini' belirterek, nükleer enerjinin kitle imha silahı olarak kullanılmasını tasvip etmenin mümkün olmadığını anlattı. Erdoğan, "Bunu sadece İran için konuşmak yanlış olur. Bir taraftan yasak getirirken, bir taraftan hoşgörüyle karşılarsanız, samimi olmaz. Ortadoğu'da kitle imha silahının olmasını istemeyen çevrelerde de kitle imha silahının olduğunu biliyoruz'' dedi.
Mehmet
Ocaktan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sudan ve Suudi Arabistan gezisi dönüşünde Diyarbakır ve Batman'da olayların çıkmasına neden olan bölücü örgüt yandaşlarına "Asla pazarlık olmayacak" mesajını verdi. Tırmanan terör olaylarıyla demokrasi içinde mücadele etmeye kararlı olduklarını belirten Erdoğan, OHAL uygulamasının kesinlikle gündemlerine almayacaklarını belirtti. Erdoğan teröristleri sahiplenen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de sert bir dille eleştirerek "Bu legal bir görüntü değildir, illegaldir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Cidde dönüşü Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında Güneydoğu'daki terör olaylarıyla ilgili hükümetin herşeye hakim olduğunu belirterek, gerek görürse bölgeye gidebileceğini söyledi.

OHAL, OLMAZ

Terörle mücadelede hükümet olarak hukuk dışı hiçbir eyleme müsamaha göstermeyeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan "Bedeli ne olursa olsun, bunu bizden kimse beklemesin. Eğer terör zemin bulmaya çalışıyorsa, bu zemeni bu topraklar üzerinde bulamayacaktır. Ve bunun adımlarını da kararlı bir şekilde güvenlik güçlerimiz yürütmektedir, yürütecektir. OHAL'i duymamış olayım" dedi.

KİMSE PAZARLIK BEKLEMESİN

Hükümetle terör örgütünün asla pazarlık yapmayacağını vurgulayan Başbakan şöyle konuştu: "Bu konuda birileri bizden pazarlık bekliyorsa, boşuna bekliyorlar. Hiçbir zaman böyle bir şeye yaklaşmamız söz konusu olamaz. Bize kimse sağdan soldan, şuradan buradan örnekler vermesin. Ülkemizin şartlarını bizden daha iyi kimse değerlendiremez. Bunun böyle bilinmesi gerekir."

OLAYLAR İNSAN SÖMÜRÜSÜ

Güneydoğu'daki olaylarda çocuk ve kadınların kullanılmasını da eleştiren Başbakan Erdoğan "Çocuklar ve bayanlar üzerinden terör mücadelesini sürdürmek insana saygısızlıktır. Bu bir ciddi manada insan sömürüsüdür" dedi.

BAYDEMİR'E SERT TEPKİ

Başbakan Tayyip Erdoğan Cidde dönüşü uçakta da, gazetecilere tırmanışa geçen terör olaylarını değerlendirdi. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in öldürülen PKK terör örgütü üyeleriyle ilgili sözlerini sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Baydemir bu ifadeleri kullanmışsa, bu gerçekten çok çok çirkin. Teröristleri belediye başkanının sahiplenmesi olayı, legal bir görüntü değildir, illegaldir" dedi. Erdoğan, bölgedeki belediye başkanlarını işaret ederek "Ağzından çıkan söze dikkat etmelidirler" şeklinde konuştu.

PANİĞE GEREK YOK

Zemin kaybetmeye başlayan terörün, son bir hamleyle kendini gündemde tutmak için bu tür yöntemlere başvurduğunu belirten Erdoğan, buna prim verecek bir panik havasının oluşturulmaması gerektiğini vurguladı. Erdoğan şöyle dedi: "Kimse merak etmesin, iradesini kaybetmiş bir hükümet işbaşında değil, bunları hallederiz. Askerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz olaylara hakimdir."

  • ANKARA

    DANİMARKA ESERLERİNİ GÖRSÜN!

    Başbakan Erdoğan Cidde dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Güneydoğu'ya yönelik terör provokasyonu yapan Roj TV'nin yayınlarını durdurmaya yanaşmayan Danimarka hükümetine yüklendi. Erdoğan, "Bunları daha önce de Danimarka'ya söyledik. Bu konudaki haklılığımız ortaya çıkıyor. Bu televizyonun tahribatının belgeleri, Danimarka'ya gönderilecek. Eserlerini görsünler. Bu konuları Avrupa ile de görüşüp atılması gereken adımları değerlendireceğiz" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi