T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

O da bir ana

20 yıldır özürlü 2 çocuğuna bakan Ayşe Fakı Gaziantep'te yılın annesi seçildi. Ayşe anne, zihinsel engelli Ömer ve Kadir'in tüm ihtiyaçlarını karşılamanın görevi olduğunu belirterek, tüm annelerin fedakar olduğunu ve bundan rahatsızlık duymadıklarını söyledi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 20 yıldır özürlü çocuklarına bakan Ayşe Fakı 18 ve 19 yaşlarında 2 çocuk annesi. Çocukları Ömer ve Kadir doğuştan zihinsel özürlü. 20 yıldır onların asabi hallerine rağmen yediren, içiren ve temizliklerini hiç ihmal etmeyen Ayşe teyze ilçedeki anneler tarafından yılın annesi seçildi.

GÖREVİMİ YAPTIM

Törende tüm bayanlar tarafından yılın annesi seçilen Ayşe Fakı'ya çiçek verildi. Anneler adına bir konuşma yapan Nezihat Atılgan tüm annelerin büyük bir fedakarlık örneği olduğunu belirterek aslında tüm annelerin ödüllerin en güzeline layık olduklarını söyledi. Anne Atılgan, "Ayşe teyzemin fedakarlıkların en büyüğünü göstererek ömrünü çocuklarına adamıştır. Onu farklı kılan çocuklarının çok yoğun bir ilgiye muhtaç olmasıdır. Kendisi tek başına onları yedirmiş, içirmiş ve temizliklerini hiç ihmal etmemiştir. Mahalleli ve ilçe halkı Ayşe Fakı annemizin fedakarlığını konuştuğu için bizler de onu tüm İslahiye'nin yılın annesi olarak seçiyoruz" dedi. Yılın annesi seçilen Ayşe Fakı, kendi görevini yaptığını belirterek olaganüstü hiç bir şey yapmadığını, kendisini yılın annesi seçen tüm annelere teşekkür ettiğini ve dünyadaki tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladığını söyledi.

  • GAZİANTEP


    Ceyhun Yılmaz'ın en acı günü

    Oyuncu ve şovmen Ceyhun Yılmaz, Anneler Günü'nde annesini kaybetti. Peşpeşe kötü haberler alan Ceyhun Yılmaz, geçtiğimiz günlerde de Hayat Bilgisi dizi setinde bacağını kırmıştı. Sanatçının aldığı en kötü haberse Anneler Günü'nde geldi. Yılmaz'ın annesi dün vefat etti.


    Seni seviyorum mama

    Yabancı Damat dizisinde "Niko" karakterini canlandıran Özgür Çevik, kendisine 5 yaşına kadar bakan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki anneannesine "Anneler Günü" sürprizi yaptı. Özgür Çevik, annesi Nihal, babası Zeki ve kızkardeşi Özge Çevik ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan anneannesi Mukadder Zöngür'ü ziyaret ederek, Anneler Günü'nü kutladı. Anneanne Zöngür, elini öpen torunu Çevik'e sarılarak dakikalarca bırakmadı. Yoğun çalışmaları nedeniyle torununu artık eskisi gibi sık göremediğini belirten Zöngür, "Özgür'ün çocukluğu benim elimde geçti. Ona hem anneannelik, hem de annelik yaptım. Onun için birbirimize çok düşkünüz. Bu yılki Anneler Günü'nü kızım, damadım ve torunlarımla birlikte geçireceğim. Herkese böyle bir mutluluk diliyorum" dedi.

  • TEKİRDAĞ


    70 yaşındaki annenin anne sevgisi

    Kırıkkale'de 70 yaşındaki Zeynep Yüksel, 104 yaşındaki annesi Satıa Ortaç'ın (104) 30 yıldır her türlü ihtiyacını karşılıyor. Satıa Ortaç, ilk evliliğinden olan kızı Zeynep evlenip, eşi de vefat edince, tekrar evlenmiş. Zeynep Yüksel'in eşi, Satıa Otaç'ın da ikinci eşi ölünce yalnız kalan anne-kız birlikte yaşamaya başlamış. Zeynep Yüksel, iki oğlu olduğunu, çocuklarının evlendiğini, kendisini yanına çağırmalarına rağmen annesiyle birlikte yaşamayı tercih ettiğini söyledi. Yüksel, "Annem beni dünya getirdi 18 yıl baktı. Ben anneme 30 yıldır bakıyorum. Allah herkese böyle bir görevi nasip etsin. Annemi çok seviyorum, o da beni seviyor. Bu yaşına rağmen hâlâ beni düşünür. Annemle beraber yaşamaktan çok mutluyum. Birbirimize can yoldaşı olduk. Ondan ayrılmayı istemiyorum" diye konuştu.

  • KIRIKKALE


    En güzel şarkılar özürlü analarına

    İstanbul Park Orman'da sahne alan sanat güneşlerimiz Müşeref Akay, Bülent Sertaş, Gökhan Tepe, Selçuk Yapar, Yıldırım Caner, Güngör Coşkun, Yağız, Birolcan, Mekin, Cüneyt Tek ve Erbey başta olmak üzere birçok sanatçı en güzel şarkılarını özürlü anneleri için okudular. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Haftası ve Anneler gününü ünlü sanatçıların katıldığı bir şölenle kutladı.

  • İSMAİL ZELVİ


    Annesine hediye alırken yaralandı

    Şişli'de önceki gün akşam saatlerinde, annesi Semiha Oskay ile birlikte anneler günü için alışverişe çıkan 47 yaşındaki Oya Zıbanoğlu'nun üzerine reklam tabelası düştü. Kanlar içinde yere yığılan Oya Zıbanoğlu olay yerine 45 dakika gecikmeli gelen ambulasla İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ köprücük kemiği kırılan ve bacağından yaralanan Zıbanoğlu'nun durumu ciddiyetini koruyor.

  • SALİH AYDIN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi