T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 15 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Aşkların en acısı isyanın en kanlısı

Hüzünlü bir aşk hikayesi olan Gönül Yarası ile 1972 yılında İrlanda halkının kanla bastırılan isyanını anlatan Kanlı Pazar bu akşam ekranda. Her iki türün ilgililerine

Türk sinemasında 1980 sonrası en önemli isimler arasında gösterilen Yavuz Turgul'un Eşkiya'dan sonra çektiği Gönül Yarası bu akşam ekrana getiriliyor. Yabancı Film dalında Oscar aday adayı olan filmin başrollerini Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen üstleniyor. Meltem Cumbul'a Palm Springs Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü getiren film, tüm hayatını öğrencilerine adamış bir öğretmenin emeklilik döneminde eski kocası ile başı belada olan bir kadına olan imkansız aşkını anlatıyor.

EMEKLİ ÖĞRETMENİN DÜNYASI

Filmin konusu kısaca şöyle: Anadolu'nun ücra köşelerinde kendini öğrencilerine adamış, bir öğretmen olan Nazım emekli olduktan sonra İstanbul'a gelir. Arkadaşı Takoz'un taksisinde çalışmaya başlar.

Dünya ise pavyonda çalışan ve eski kocası Halil ile başı belada olan zor durumda bir kadındır. Bir gün, Nazım'ın taksisine bindiğinde her ikisinin de hayatı değişir. Nazım, Dünya'yı her gün işe götürüp getirmeye başlar. Halil pav-yonu basınca, Nazım, Dünya ve küçük kızına sahip çıkar.

GÖNÜL YARASI

Yön: Yavuz Turgul Oyn: Şener Şen, Meltem Cumbul, Timuçin Esen, Güven Kıraç  KANAL D/ 21.50

İRLANDA İSYANINA BİR BAKIŞ

Otuz Ocak 1972 tarihinde İrlanda'da yaşanan ve tarihe Kanlı Pazar olarak geçen olayların anlatıldığı Kanlı Pazar bu akşam ekranda. Birçok festivalde beğeni toplayan ve Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü'ne layık görülen film, İngiliz Parlamantosu'nun 30 yıl önce yaşanan bu olaylar hakkında yeniden soruşturma açmasına neden olmuştu. Bir insan hakları lideri ile milliyetçi barikatları yıkması için arkadaşlarının baskısından kaçmaya çalışan bir çocuğun gözünden anlatılan film kısaca şöyle: Katoliklerin herhangi bir yargıya gerek görülmeksizin Protestan liderler tarafından hapse mahkûm edilmesi üzerine barışçıl bir protesto gösterisi olarak başlayan olaylar, askeri güçlerin müdahaleleri sonucu kontrolden çıkar ve gün sonunda 13 kişi hayatını kaybeder.

Orj Adı: Bloody Sunday Yön: Paul Greengrass Oyn: James Nesbitt, Allan Gildea, Gerard CrossanYapım Yılı: 2002
Cnbc-e / 22.00


Oğlu için yaşayan annenin göze aldıkları

Hasan Kıraç'ın yönetmenliğini üstlendiği Beşinci Boyut'ta oğlu için yaşayan bir annenin dramı anlatılıyor. Oğlu ile bir başına yaşayan Gülten'in hikayesi kısaca şöyle: Gözleri iyi görmeyen Gülten oğlunun ameliyatı için para biriktirmektedir. Küçük Kerem ise ameliyat olmazsa kör olacağından habersizdir. Bu arada Gülten'in ev sahibi Bedri, onun biriktirdiği paraları çalar. Gülten, boğuşmada Bedri'yi yaralar ve hapse girer.
SAMANYOLU / 20.45


Kalp gözünü açacak iki drama ekranda

Süleyman Çobanoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Kalp Gözü'nde bu hafta, Hayat Yolları ve O Benim Dedemdi adlı iki yeni hikaye ekrana geliyor. Hayat Yolları'nda, kardeş gibi büyüyen, arkadaşlıklarını yıllardır devam ettiren iki adamın hayat sınavına yer veriliyor. İkinci öyküde ise anne ve babasından göremediği ilgiyi dedesinden gören ve dedesinin mutluluğu için herşeyi göze alan küçük bir çocuğun, dedesine olan içten sevgisi anlatılıyor.
KANAL 7 / 19.45


Tarımdaki sancılı değişimin öyküsü

CNN TÜRK, bu hafta boyunca 'Tarımda Sancılı Değişim' adlı haber dizisini gün boyu haber bültenleri ve saat 15.10'da Işın Gürel'in sunduğu "Farkında mısınız?" programı ile ekrana taşıyor. AB ile uyum mevzuatı toplantılarında Türk heyeti başkanı Tarım Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mir Mahmutoğlu bugün 'Farkında mısınız?'a konuk olurken, işsiz çiftçiler, Türk tarımı ve AB ile neler değişeceği gün boyu haber bültenlerinde ele alınıyor.
Cnn Türk / 15.10


ACI HAYAT
Muhsin'i kurtaran Mehmet büyük bir şok yaşıyor

Kenan İmirzalıoğlu ve Selin Demiratar'ın rol aldığı dizide, Mehmet Bekir'in işkence yaptığı Muhsin'i koruması altına alarak boş eve götürür. Bekir Muhsin'i öldürmek için harekete geçer. Belkıs'ın planı istediği gibi işlemektedir. Satış için Muhsin'in iyileşmesini bekleyen Mehmet büyük bir şok yaşayacaktır.
SHOW / 21.15


YAŞANMIŞ ŞEHİR HİKAYELERİ
Ece yıllar sonra annesi ve ablasıyla karşı karşıya

Şevval Sam ve Onur Şan'ın rol aldığı dizide, Ece yeni evinin heyecanı içindedir. Medya imparatoru Cavit, eve ani bir baskın yapar. Ece, Cavit'e şok bir itirafta bulunur. Sedat, Ece ve Cavit'ten intikam peşindedir. Ece yıllar sonra karşılaşacağı anne ve ablası için bir sürpriz hazırlar.
KANAL D / 20.00


AŞKA SÜRGÜN
Modern erkek Hazar gitti bambaşka biri geldi

Mahsun Kırmızıgül ile Beren Saat'in rol aldığı dizide, Ahuzar Bennu'yu görmekte kararlıdır, Nizar ne yapacağını bilemez. Azzam Resul'ü alması için polisi arar. Zilan boşanmak isteyince Hazar bir plan yapar, artık modern, Hazar gitmiş yerine bambaşka biri gelmiştir.
ATV / 20.00


Hasan Boğuldu
Genç bir kaymakam ilçede gördüğü Yörük kızına âşık olur. Onun obasına giderken yolda Hasanboğuldu nehrinin hikayesini dinlemeye başlar. Öyküye göre Hasan ve Emine birbirini çok sevmiş ancak farklı ortamlarda yaşadıkları için Hasan'ın büyük bir yük altına girmesi gerekmiştir.
Yön: Orhan Aksoy Oyn: Hülya Avşar, Yalçın Dümer, Güzin Özyağcılar, Atilla Ergun Tür: Drama
KANAL 7 / 14.15

Son Dans
New York dans şirketi parlak sanat yönetmeni, Alex McGrath'ı kaybetmiş ve onun yerine birini de bulamamıştır. Alex, arkasında 7 sene önce yarattığı efsanevi bir dans pasajı bırakmıştır. Şirketin tek şansı bu pasajı gösterime sokmaktır.
Orijinal Adı: One Last Dance Yönetmen: Lisa Niemi Oyuncular: Patrick Swayze, Lisa Niemi Türü: Dram
TRT 1 / 20.00

Veda Kurşunları
Bir zamanlar ünlü bir fotoğrafçı olma hayalleri kuran Harry, beklediği başarıyı bir türlü yakalayamaz. O sırada kanser olduğunu öğrenen Harry, şimdiye kadar karşısına çıkıp onu üzen, başarılarına engel olan herkesi öldürmeye ya da hayatlarını yaşanmaz hale getirmeye karar verir.
Orijinal Adı: Parting Shots, Yön: Michael Winner, Oyn: Chris Rea, Felicity Kendal, John Cleese, Bob Hoskins, Ben Kingsley
TV 8 / 22.30

Geçmişin Sığınağı
Calvin ve Helen'in hayatı sığınaktayken üzerlerine düşen bombayla değişir. Tüm hayatlarını bu sığınakta geçirirler. Birgün dünyadaki radyasyon seviyesinin düştüğü ve yiyeceğe ihtiyaçları olduğunu için yüzeye çıkmaya karar verirler.
Orijinal Adı: Blast From The Past, Yönetmen: Hugh Wilson, Oyn: Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Sissy Spacek
TGRT / 23.30

Tehlikeli Sır
Corinne ve Michael Afrika'da binlerce yıl önce yaşamış ve uzaylılarla kontak kurabilen bir kabile ile ilgili arkeolojik kazılar yapmaktadır. Birgün Corinne değişik akımlar yayan bir anahtar bulur. O anahtarı ele geçirmek isteyen Profesör Morton ve bir uzaylı çiftin peşine düşer.
Orj Adı: Shadowchaser 4 Yön: Mark Roper Oyn: Frank Zagarino, Tod Jensen
SHOW / 01.15


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi