T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 15 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İnanç ter ve zafer

Hiç rahat yüzü görmedi G.Saray, parasızlıkla, yönetim bunalımlarıyla boğuştu, 'Fener'den 10 puan fark yer' bile denildi ama o Cimbom'du, tarih yazardı!

G.Saray Kayserispor'u farklı yenerek mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, 19. dakikada İliç'in attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda Hasan Kabze'nin bir topu direkten dönerken, bu futbolcu bir de mutlak pozisyondan yararlanamadı. İkinci yarıya da skorun vermiş olduğu avantajla fırtına gibi başlayan sarı-kırmızılılar, 49. dakikada Sabri'nin attığı golle farkı ikiye çıkardı. Bu dakikalardan sonra ataklarını daha da güçlendiren G.Saray'da, 85. dakikada Sabri, kendisinin ikinci, takımının 3. golünü kaydetti. UEFA Kupası için maça asılan Kayserispor, yediği ilk golün ardından oyundan düşerken, karşılaşmada tek tehlikeli atağını 72'de Gökhan ile yaptı, onda da Mondragon'u geçemedi.
  SAVAŞ ÇORLU

- Saat kaç?
- 20.45!

Geçtiğimiz hafta, "Pazar günü 20.45'te şampiyonuz" diyerek gündem belirleyen Adnan Polat, maç sonrası mikrofonla seyirciye bunu hatırlattı. Polat'ın "Saat kaç" diye sorduğu seyirciler, "20.45" yanıtı verdi.

Türkiye böyle şampiyonluk görmedi

Lig tarihinde ilk kez, son hafta zirve el değiştirdi ve ikinci sıradaki takım şampiyonluğa ulaştı. G.Saray averajla ikinci girdiği son hafta F.Bahçe'nin elinden şampiyonluğu alırken, 83 puanla kendi rekorunu kırdı.

Saçlar 5 dakikada sarı-kırmızı oldu

Maçın bitimiyle bir süre sahada sevinç yaşayan G.Saraylı futbolcuların hemen ardından ortadan kaybolduğu görüldü. Soyunma odasına giden oyuncular, burada saçlarını sarı-kırmızıya boyatıp geri döndü.

G.Saray'dan Fener'e tişörtlü gönderme

Kupada elendikleri F.Bahçe'nin futbolcusu Tuncay'ın "Bir baba hindi" sloganını unutmayan G.Saraylılar, dün formalarının altına giydikleri, "Bir baba hindi, herkes haddini bildi" tişörtüyle cevap verdi.

Para değil dürüstlük

G.Saray, Kayserispor'u farklı yenip şampiyonluğa ulaşırken, Hasan Şaş hem maçta, hem sonrasında vitrindeydi. Denizlispor'un F.Bahçe'ye gol attığı haberi gelince sürmekte olan maçı bırakan Hasan, sahada uzun süre sevinç gösterileri yaptı hatta bir ara yere yatıp kutladı. Karşılaşmada İliç ile gelen ilk golün pasını veren ve enerjisiyle ön plana çıkan yıldız oyuncu, kutlamalarda da ön plandaydı.

Stada yayın yapan mikrofonu eline alıp kendiliğinden organizasyonun spikerliğini üstlenen Hasan, taraftarlarla futbolcular arasında karşılıklı tezahürat yaptırdı. Hasan en büyük alkışı da, başkan Özhan Canaydın'ı anons ederken aldı. Hasan'ın, "G.Saraylılar, Türkiye'nin en dürüst başkanı burada. Herşey parayla olmuyor. Bunu bilin" sözleri, tribünlerden büyük alkış aldı, duygulu sahneler yarattı.

Avrupa'yı da titreteceğiz

Hasan Şaş'ın anlamlı anonsuyla mikrofonu alıp taraftarlara hitap eden G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, "Hep beraber seneye de Avrupa'yı titreteceğiz. Hakkımız olan tertemiz bir şampiyonluk kazandık. Herkese kutlu olsun. Bileğimizin hakkıyla kazandığımız bu zaferi kimse engelleyemezdi" dedi.

Eski parlak dönemlerdeki G.Saray'ın geri döndüğünü anlatan Canaydın, "Gerçi 20.45'i biraz geçti ama yine de işte şampiyonuz" diye konuştu. Ciddiyetiyle bilinen Özhan Canaydın'ın da futbolcular gibi yüzünü sarı ve kırmızı renklere boyadığı gözlendi. Canaydın, futbolcularını tek tek öperek başarılarını kutladı.


  • Sabaha kadar dans

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi