T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 26 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Samsun Valisi: Fail 03.00'te teslim oldu

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dün iki lise öğrencisinin öldürülmesini "Gerçekten dünkü olay öngörülmeyen ama üzerinde önemli düşünülmesi gereken bir olay" şeklinde niteledi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu
Güzeloğlu, düzenlediği basın toplantısında olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Olayda hayatını kaybedenler ile failin lise öğrencileri olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, "Gençlerimizin her yanı ve yönü ile bu derece yoğun şiddet eğilimi içerisinde olması şüphesiz ki toplumumuz adına da üzerinde düşünülmesi ve çözümlenmesi gereken meseledir" dedi.

Tüm anne ve babalara çağrıda bulunan Güzeloğlu, çocuklarının davranış ve sosyal yaşamlarını yakından takip etmelerini istedi.

"HERKESİ DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Dün yaşananların önceden öngörülmeyen ama üzerinde düşünülmesi gereken bir olay olduğunu belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Esasen Samsun dünkü müessif olaya kadar kabul edilebilir oranda bu olayların yaşandığı bir ilimizdi. Gerçekten dünkü olay öngörülmeyen ama üzerinde önemli düşünülmesi gereken bir olay olarak meydana gelmiştir. Gençlerimizi, özellikle yetişme çağındaki bu tip şiddet özendiren, henüz hayatının baharında iken bu derece öfke, nefret ve kinle yaşıtı iki arkadaşına çok kısa süre sonra unutacağı, belki hiçbir anlam taşıyamayacağı nedenle kurşun yağdırmaya yönelten nedenler üzerinde bir kez daha herkesi düşünmeye, sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye ve bu meselenin çözümü için üzerimize düşeni yapmaya davet ediyorum."

"BİR AY ÖNCE KAVGA ETMİŞLER"

Olayın gelişimi hakkında da bilgi veren Güzeloğlu, daha sonra şunları kaydetti:

"Olay kapsamında yapılan geniş çaplı araştırma ve çalışmalarda maktul Cihan Semizoğlu'nun 3 yıl önce Ş.E.O. isimli bir kız arkadaşı olduğu, tarihten 1.5 yıl önce bu kızdan ayrıldıkları, Ş.E.O.'nun şüpheli A.A ile erkek arkadaşı olduğu ve maktul Cihan Semizoğlu ile A.A'nın bir ay önce kavga ettikleri tespit edilmiş, Ş.E.O.'nun Ondokuz Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi olduğu belirlenmiştir.

Soruşturma kapsamı çerçevesinde Feza Koleji son sınıf öğrencisi olan H.A, yine Ondokuz Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi Ş.E.O, ablası Y.G.O. bilgilerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine intikal ettirilmişlerdir. Detaylı yapılan soruşturma neticesinde aynı gün A.A'nın kendilerini cep telefonundan arayarak Cihan Semizoğlu ile yanında bulunan arkadaşını kendisinin öldürdüğünü söyleyerek kaçtığını beyan etmişlerdir."

"03.00'TE TESLİM OLDU"

Vali Güzeloğlu, olayın faili olarak aranan A.A'nın yapılan çok yönlü çalışmalar ve ailesinin işbirliği ile gece saat 00.30 sıralarında olayda kullanılan bir adet ruhsatsız 9 mm çapında 14'lü Browning marka tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 4 adet 9 mm çapında fişek ile Belediye Evleri Kavşağı'nda Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim olduğunu da bildirdi.

Güzeloğlu bir soru üzerine zanlının silahı nereden bulduğunun araştırıldığını bildirdi.

  • SAMSUN (A.A)


    Samsun'daki liseli cinayetinin faili yakalandı
    'Bir çocuğun öldü, yüzlerce çocuğun oldu'

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi