T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 26 MAYIS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Parlak'ın saldırı öncesi şaşırtan telefon trafiği!

Danıştay saldırısından bir hafta önce Almanya'ya gittiği öğrenilen Ayhan Parlak'ın saldırgan Arslan ile 65, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile de 63 kez telefonda görüştüğü tespit edildi. Parlak 3 kez de Veli Küçük Paşa'yı aramış.

Danıştay'a saldırısının kilit isimlerinden Ata Ocakları eski Genel Başkanı Ayhan Parlak'ın bir başkası adına kayıtlı telefondan, 56 kez saldırgan Alparslan Arslan, 63 kez eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, 3 kez Veli Küçük Paşa ve 1 kez de İsçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştüğü saptandı. Görüşmelerin, Parlak'ın Almanya'ya gititği 11 Mayıs tarihinden sonra, Cumhuriyet saldırılarının ardından gerçekleştiği belirtildi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

"Organize suç örgütü mensubu olmak'' gibi hakkında birçok polis kaydı bulunan Ayhan Parlak'ın Düzce Emniyet Müdürlüğü'nden 6 Mayıs'ta aldığı pasaportla 11 Mayıs'ta Almanya'ya gittiği tespit edildi. Cumhuruyet gazetesine yönelik saldırıların ardından Almanya'ya giden Parlak hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması için girişim başlatıldı. Parlak'ın uluslararası düzeyde aranması için mahkeme kararı çıkarıldı. Danıştay olayını soruşturan savcıların talebi üzerine mahkeme, Ayhan Parlak hakkında arama kararı verdi. Bu kişinin yurtdışında olması nedeniyle söz konusu aramanın uluslararası düzeyde yapılması için karar, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na gönderildi.

ALMANYA'DAN ARSLAN, TEKİN VE VELİ KÜÇÜK'LE SIK SIK GÖRÜŞMÜŞ

Saldırıyı gerçekleştiren çetenin bağlantılarıyla ilgili soruşturmayı yürüten polis yeni kanıtlara ulaştı. Saldırgan Arslan'ın arabasında ve üzerinde bulunan SİM kartlardan Parlak'ın bir başkasına ait telefondan yaptığı görüşmeleri tespit eden polis, Ahyan Parlak'ın saldırıdan önce, yaklaşık bir haftalık süre içinde Danıştay'a saldıran katil zanlısı Alparslan Arslan ile 56 kez, gözaltına alınan emekli Binbaşı Muzaffer Tekin ile 63 kez telefonla görüştüğünü belirledi. Parlak'ın ayrıca emekli tuğgeneral Veli Küçük ile 3 kez, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ile de 1 kez konuştuğu belirlendi.

GİZLİ BELGELER ARABASINDAN ÇIKTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2004'te BMW marka bir araçta bulunan Ayhan Parlak ve 4 arkadaşını gözaltına almıştı. Bu kişilerin üzerlerinde yapılan aramada 3 Glock marka silah bulunmuştu. Araçta yapılan aramada ise, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Almanya'da öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Ertuğrul Yılmaz'ın öldürülmeyisye ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün gizli yazışma ve soruşturma evrakları ele geçirilmişti.

SAUNA'DAN TOPSAKAL ARKADAŞI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne sorguya alınan zanlılara ilgili Asayiş Daire Başkanlığı'nda görevli Başkomiser Tamer Topsakal, meslektaşlarıyla tartışmış, bunun üzerine gözaltına alınmıştı. Topsakal'ın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün cinayet olayıyla ilgili gizli dokümanı Ayhan Parlak'a verdiği tespit edilmişti. Meslekten ihraç edilen Topsakal daha sonra "Sauna Çetesi''ne yönelik yönelik "Küre'' operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi