T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 29 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA GÜNDEMİ
Mehmet OCAKTAN


Gila Benmayor, Dünya Ekonomik Forumu'nu
televizyondan mı izledi?

Hürriyet yazarı Gila Benmayor, bir haftalık bir gecikmeyle de olsa Şarm El Şeyh'teki Dünya Ekonomik Forumu ile ilgili izlenimlerini yazmış ama yanlış yazmış. Toplantıyı Şarm El Şeyh'te izleyen bir gazeteci olarak, Gila'nın yazısını okuyunca hayretler içinde kaldım.

Gila Benmayor, bütün Ortadoğulu lider eşlerinin toplantılarda yer aldığını, ancak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı toplantılarda göremediğini iddia ediyor. Gila'nın bu konudaki cümleleri aynen şöyle: "Üç gün boyunca Kongre Sarayı'nın koridorlarında, ne Başbakan Erdoğan'a refakat eden eşi Emine Erdoğan'ı, ne de Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan'ı görmek nasip oldu."

Doğrusu bu cümlelerden sonra, "Acaba Gila Benmayor Dünya Ekonomik Forumu'nu televizyondan mı izledi" diye sormak gerekiyor. Eğer Gila'yı Kongre Sarayı'nda bizzat görmeseydim, televizyondan izlediğine ve yazıyı da kulaktan dolma bilgilerle yazdığına karar verirdim. Gerçekten, bir gazeteci izlediği toplantı ile ilgili bilgileri 'çek etme'den nasıl yazı yazar, doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum.

Gila Benmayor, Kongre Sarayı'nda Lübnan Sosyal İşler Bakanı Nayla Movad'ı, Ürdün Palanlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sahir Al Ali'yi, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'in eşi Suzan Mübarek'i, Bahreyn Emiri ailesinden Şeyha Hessa Al Khalifa'yı, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'yi ve Ürdün Kraliçesi Raina'yı görüyor, şıklıklarıyla kongreye renk kattıklarını söylüyor.

EMİNE ERDOĞAN -SUZAN MÜBAREK BAŞBAŞA...

Ama aynı Gila Benmayor'un, nedense aynı Kongre Sarayı'nda yanıbaşındaki salonda Emine Erdoğan'ın, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'in eşi Suzan Mübarekle başbaşa yaptığı görüşmeden haberi olmuyor. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Bir gazeteci düşünün ki, izlediği bir toplantının bütün ayrıntılarını yazıyor, hatta bazı ülkelerin bakanlarının eşleriyle ilgili bilgileri bile yazıyor ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşiyle ilgili bilgileri okuyucularına 'yanlış' ve 'eksik' aktarıyor.

Diyelim ki, Emine Erdoğan'ın yaptığı bir görüşmeyi atladınız, titiz bir gazetecilik hassasiyetiyle izleyemediniz, ya yaptığı başka görüşmeler... Çünkü Emine Erdoğan, yine aynı gün, aynı Kongre salonunda, Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde "Gençlik Sempozyumu"na katıldı. Ne yazık ki, Gila Benmayor'un bu toplantıdan da haberi olmamış...

Diyelim ki, bütün bunların hiçbirinden haberiniz olmadı, toplantılar yapılırken Şarm El Şeyh'te Kızıldeniz'e bakarak günün tadını çıkarıyordunuz... İyi güzel de, toplantının üzerinden tam bir hafta geçti. Eğer Gila Benmayor, bu süre içinde gazetelerde çıkan fotoğraflara şöyle bir göz atsaydı, Emine Erdoğan'ın Suzan Mübarek'le yaptığı görüşmenin fotoğraflarını rahatlıkla görebilirdi. Acaba diyorum, bir gazeteci için 'yanlış bilgi'nin cazibesi çok mu dayanılmaz oluyor...

BÜTÜN TOPLANTILARDA AKTİF

Kaldı ki, sadece Şarm El Şeyh'te değil, gittiği bütün ülkelerdeki toplantılarda aktif bir duruş sergileyen Emine Erdoğan, aynı zamanda çoğu sosyal içerikli toplantılara da öncülük etmektedir. Mesela geçtiğimiz aylarda Şam'da Suriye Devlet Başkanı Esad'ın eşi Esma Esad'ın ev sahipliğindeki 'iş kadınları' toplantısına katılmış ve orada çeşitli oturumlarda hazır bulunmuştu. Yine geçtiğimiz günlerde, İstanbul'da TİKAD'ın düzenlediği iş kadınları toplantısına katılarak devlet başkanlarının ve başbakanların eşleriyle görüşmeler yapmıştı.

Gerek Türkiye'deki, gerekse uluslararası toplantılarda aktif rol alan Emine Erdoğan için, üstelik de eksik bilgilere dayanarak Şarm El Şeyh'te ortalarda gözükmediğini söylemek, en hafifinden 'haksızlık' olsa gerek...

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi