T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 29 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dizilerde gelin kaynana barışı

Dizilerde gelinleriyle bir türlü yıldızı barışmayan kaynanaları gelinlerin iyi niyetli tutumları yola getiriyor. Büyük Yalan'ın Rüksan'ı, Aliye'nin İkbal'i yumuşadı, gözler diğerlerinde

Kitaplar, masallar, türküler ve elbette Yeşilçam'dan aşina olduğumuz kötü kaynana karakteri televizyon dizilerinde de önemli bir yer tutuyor. Yeşilçam'da Aliye Rona'yla bütünleşen kötü kaynanalara hemen her dizide rastlamak mümkün. Bir dönem ağa dizilerinde Asmalı Konak'ın Sümbül Hanım'ı önce karşı geldi sonra yumuşadıysa da Zerda'nın Sultan Ana'sı çok çektirdi gelinine. Daha sonra diziler şehre döndü ve bu kez ailelerine yakıştırmadıkları gelinleri bir türlü içine sindiremedi kaynanalar. Bir İstanbul Masalı'nda, kendi yanlarında çalışan genç kızı hor gören Behiye Arhan'ın savaşı hiç bitmedi örneğin. Şimdilerde en çok izlenen Aliye, Büyük Yalan, Şöhret, Acı Hayat, Ihlamurlar Altında gibi pekçok dizide de kaynanaların gelinlere karşı verdiği bitmek bilmeyen mücadeleleri devam etti. Ancak son zamanlarda kimi kaynanalar kendilerinden beklenilmeyecek kadar yumuşadı. Bu durumu oluşturan ise gelinlerin herşeye rağmen yitirmedikleri iyi niyetleri oldu. Çoğu dizide kaynanaların türlü entrikalarla kurtulmaya çalıştıkları gelinler sonunda kaynanalarını yumuşatmayı başardı.

ACI HAYAT VE ŞÖHRET'TEKİLER DİRENİYOR

Aliye dizisinde Ayten Uncuoğlu'nun canlandırdığı İkbal, kaynanalar içinde en acımasızıyken, şu sıralar Aliye'den yaptıkları nedeniyle af diliyor. Büyük Yalan'da Hülya Darcan'ın oynadığı Rüksan da iddialı bir kötü kaynanaydı. Bir türlü kabullenemediği Reyhan'ın kendi kızı olduğunu öğrenince ise işler değişti. Şimdi eski gelini yeni kızından özürler diliyor. Şöhret'te Nurseli İdiz'in canlandırdığı Müberra'nın ise şimdilik yolundan dön-meye niyeti yok. Gülşen'in ipliğini pazara çıkarmak için uğraşıyor. Acı Hayat'ta Anta Toros'un canlandırdığı Belkıs da geliniyle barışacak gibi görünmüyor henüz. Hatta gelini Nermin'in çocuğunu düşürmesini sağlayarak ondan temelli kurtulmayı planlıyor. Beyaz Gelincik'te ise Betül Şahin'in canlandırdığı Gülizar karakteri kötü kaynanaları aratmayacak bir elti modeli çiziyor ve ailenin diğer gelinlere hayatı dar ediyor.

  • GÜLDEN TÜMER


    Darfur'daki iç savaştan çarpıcı görüntüler

    Ramazan Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Kırılma Noktası, milyonlarca insanın kirli bir iç savaş yüzünden, kendi ülkesinde "mülteci" durumuna düştüğü Sudan'ın Darfur eyaletinden çarpıcı görüntüler getiriyor ekranlara. Programda Cancavitlerin katliamından kaçanlarla konuşmadan, kolayca anlaşılamayacak Darfur gerçeği anlatılıyor. Cancavitlerin saldırılarının ardında yatan nedenler ve ülkedeki iç savaşın perde arkasının irdelendiği programda, Türk Kızılay ekibinin bölgedeki mücadelesine de yer veriliyor.
    TRT 1 / 23.00


    Estetik hakkında merak edilenler

    Meltem Şarkışla'nın sunumuyla ekrana gelen Trend Sağlık'a Meral Biçer ve Dünya Göz Hastanesi'nden Op.Dr. Baha Toygar konuk olarak katılıyor. Programın bugünkü bölümünde Meral Biçer, saç ekimi ve saç mezoterapisini anlatırken, Baha Toygar ise göz estetiğinde kullanılan son teknikler hakkında bilgi veriyor.
    TV 8 / 11.05


    Ali Murat Güven ile sinema üzerine

    Mehtap ve Sefer Kayaoğlu kardeşlerin sunduğu Yüzleşme'ye gazeteci kimliğinin yanısıra yönetmenlik ve reklam sektöründe metin yazarlığı da yapan Ali Murat Güven konuk oluyor. Gazetemizin sinema yazarı Güven, programda sinema başta olmak üzere birbirinden farklı konular hakkında samimi bir sohbet yürütüyor. TV 5 / 11.00


    KALP GÖZÜ
    Hayatı anlamaya çalışan genç bir kızın yaşadıkları

    Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu Kalp Gözü'nde Bir Hayal Uğruna ve Yaşam Savaşı adlı iki hikayeye yer veriliyor. Bir Hayal Uğruna'da, genç bir kızın hayalleri ve ona doğru yolu göstermeye çalışan ağabeyinin yaşadıkları, ikinci öyküde ise yalnız bir kadının yaşam mücadelesi anlatılıyor.
    KANAL 7 / 19.45


    BEYAZ GELİNCİK
    Mustafa'yla Meryemce'nin düğünü kana bulanıyor

    Altan Erkekli ve Erkan Petekkaya'nın rol aldığı dizide, Ceren katille yüz yüze geliyor. Mustafa ve Meryemce, evleniyor. Ancak düğünde silahlar patlıyor ve her ikisi de kurşunlara hedef oluyor. Ceyhan'ın Aziz'le görüştüğü ortaya çıkıyor. Ceren Ömer'le ilgili önemli bir karar veriyor.
    ATV / 21.45


    BEŞİNCİ BOYUT
    Mine'nin kalbi kimsesiz çocukla yumuşayacak mı

    Hasan Kıraç'ın yönetmenliğini üstlendiği programda, geçmişte yaşadığı kötü bir olay Mine'yi duygusuz bir kadın haline getiriyor. Birgün kocası Murat, yolda epilepsi nöbeti geçiren bir kızı hastane götürüyor. Yetimhanede kaldığını öğrenince küçük Ömür'ü alıp eve götüren Murat, Mine'nin tepkisiyle karşılaşıyor.
    SAMANYOLU / 20.45


    Borsa
    Bir yatırım şirketinde komisyoncu olarak çalışan Bud, zengin bir müşteri bulmak ve kısa yoldan köşeyi dönmek niyetindedir. Bu uğurda çalışan Bud, borsanın en büyük oyuncularından biri olan Gordon Gekko'yla biraraya gelir.
    Orijinal Adı: Wall Street Yönetmen: Oliver Stone Oyuncular: Michael Douglas, Charlie Sheen
    TRT 1 / 20.20

    Deprem: Büyük Felaket
    Amerika büyük bir deprem tehdidiyle karşı karşıyadır. ABD Başkanı Paul Hollister, bu tehlikeye karşı, deprem uzmanı Dr. Samantha Hill'i arar. Tarihin en büyük deprem felaketine karşı Dr. Hill ve jeolog Jordan mücadeleye başlarlar.
    Orjinal Adı: 10.5 : Apocalypse, Yön: John Lafia Oyuncular: Kim Delaney, Beau Bridges, Frank Langella, Yapım Yılı : 2006
    KANAL D / 22.00

    Özgür Radikaller
    Bir uçak kazasından tek kurtulan kişi Manu adında bir kadındır. Mutlu bir evliliği olan Manu kazadan altı yıl sonra bir araba kazası geçirir ve kurtarılamaz. Onu çok seven ailesi, yakınları ve dostları için hayat artık asla eskisi gibi olmaz.
    Orijinal Adı: Free Radicals, Yönetmen: Barbara Albert, Oyuncular: Kathrin Resetarits, Ursula Strauss, Georg Friedrich
    Cnbc-e / 22.00

    Güç Ve Cazibe
    John F. Kennedy henüz başkan değilken hayatına giren Judith Exner'in gerçek hayat öyküsünü anlatan filmde, Judith, JFK'dan hamile kalır, başkan ve Giancarna arasında bilgi taşır, Fidel Castro'ya karşı girişilecek bir suikasti farkeder.
    Orijinal Adı: Power and Beauty, Yön: Susan Seiderman, Oyn: Natasha Henstridge, Kevin Anderson, Peter Friedman
    TV 8 / 22.30

    Son Dans
    Cindy Ligget, demir parmaklıkların ardında geçen on iki zor yılın ardından cinayet suçundan kendisine biçilen ölüm cezasına hazırdır. Fakat hazır olmadığı şey, onu kurtarmaya çalışan avukatı Rick Hayes ile aralarında gelişen ilişki olacaktır.
    Orijinal Adı: Last Dance, Yönetmen: Bruce Beresford, Oyuncular: Sharon Stone, Rob Morrow, Randy Quaid
    TGRT / 23.30


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    KON TV: (0332) 444 01 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi