T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 7 NİSAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gel, bunları yaşa; sonra o mektubu gönder bana

Başbakan, terör olayları sırasında Türkiye'yi eleştiren bir mektubun gelmediğini belirterek, güvenlik güçlerinin canı pahasına hoşgörü gösterdiğini söyledi. Erdoğan, "Bu tür mektup yazanların önce bu hayatı yaşamaları lazım" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupalı bir grup milletvekilinin, kendisine 'Türkiye'de yaşanan terör olaylarında güvenlik güçlerinin göstericilere sert davrandığı' içerikli mektup gönderildiği iddialarına sert cevap verdi. Erdoğan, "Bu tür mektubu yazanlar önce bu hayatı yaşamaları lazım. Kimse kalkıp Türk polisine, Türk askerlerine, Türk jandarmasına bu şekilde yakıştırmalar yapamaz" dedi. Erdoğan, SETBİR Genel Kurulu'ndan ayrılırken gazetecilerin "Avrupa Parlamentosu tarafından size bir mektup gönderildiği belirtiliyor. Mektupta güvenlik güçlerinin terörle mücadele sırasında halka fazla sert davrandığı belirtiliyor. Böyle bir mektup geldi mi? Ne düşünüyorsunuz" sorusuna şu cevabı verdi:

CANI PAHASINA HOŞGÖRÜ

"Bana gelmiş bir mektup yok. Sadece şu anda anlattığınız şekliyle arkadaşlarımızın getirdiği haberlerde duydum, gördüm. Bu tür mektupları gönderenlerin kişisel kanaatleridir. Bir defa şu anda bizim güvenlik güçlerimiz, jandarmamız, askerimiz, polisimiz hiçbir ülkede görülmeyen bir hoşgörü uygulamıştır. Yaralanma pahasına ve ölümü pahasına... Nitekim daha yeni 1 polisimiz, 5 askerimiz şehit oldu. Bu tür mektup yazan veya yazma gayreti içinde olanlar önce bu hayatı yaşamaları lazım. Kimse kalkıp Türk polisine,Türk askerine, Türk jandarmasına bu şekilde yakıştırmalar yapmasın. Bunlara da bizler sürekli olarak cevap yetiştirme gayretinde olmayacağız."

BUNLAR TERÖR DEĞİL DE NEDİR

Erdoğan, DTP'lilerin terörün bir tanımı olmadığı iddiaları ve kendisiyle görüşme talepleri konusunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Terörün dünyanın hiçbir yerinde net bir tanımı yoktur. Onun için kendileri böyle bir tanımın arkasına sığınmasınlar. Terörün ne olduğu çok açık, net, bellidir. Herşeyden önce illegal bir örgütün acımasızca insanlarımıza karşı mayın döşemek suretiyle, top tüfekle... Acımasızca esnafa karşı, 7'den 70'e tüm insanlarına karşı nerede, ne zaman, nasıl olacağı belli olmayan bir şekilde uygulamış oldukları silahlı eylemleri, bombalama hareketleri... Bunlar terör değil de nedir? Onbinlerce insanın öldürüldüğü, katledildiği bir ülkede bunları yapanlar terörist değil de nedir? Bunları kollayacaksınız, hâlâ müdafaa edeceksiniz. Eğer legal bir yaşam içerisindeyseniz, demokratik bir yaşamı, bir hayatı sürmek istiyorsanız, zaten kaçmaya, göçmeye gerek yok. Silahsız bir şekilde gelirsin masada her şeyini konuşursun. Bir siyasi parti de bu noktada bir defa PKK'nın bir terör örgütü olduğunu kabul etmek durumundadır. Bir defa konumunu belirlemeleri lazım."

  • HABER MERKEZİ/ANKARA

    Sayın Başbakan'ın mesajı gayet açıktır

    Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, 'Ahmet Türk'ün 'terörün tanımı yapılsın' sözlerine karşılık Başbakan'ın yaptığı açıklamanın 'gayet açık' olduğunu söyledi. Beki, şunları söyledi: "Bu mesajın muhatabı demokratik düzen içerisinde siyaset yapmak iddiasında bulunurken, diğer taraftan keyfi tanımların arkasına saklanarak terör örgütü ve onun silahlı eylemlerini reddetmekten, kınamaktan kaçınanlardır. Başbakan anayasal düzen içerisinde demokratik siyasetin nasıl olması gerektiğini ortaya koymuştur. Öncelikle teröre 'terör', teröriste 'terörist' diyebilmek gerekmektedir. Başbakan da tam olarak bu mesajı güçlü şekilde vermiştir."

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi