T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 27 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kurtlar şehre indi

Soğuk hava ve devam eden kar yağışı İstanbul'a bağlı köylerle birlikte binlerce köy yolunu ulaşıma kapadı. Dağlarda aç kalan yabani hayvanlar ise yiyecek bulmak için şehirlere kadar indi.

Van'ın Gevaş İlçesi'nde yoğun kar nedeniyle dağlarda yiyecek bulamayan kurtlar mahallelere indi. Elmalı Mahallesi sakinleri, havanın kararmasıyla her akşam aynı saatlerde ve değişik yerlerde görülen 3 kurdun kendilerini tedirgin ettiğini söylediler. İlçenin yüksek kesimlerinde kar nedeniyle aç kalan kurtların yerleşim birimlerine indiğini vurgulayan vatandaşlar, kurt korkusu yüzünden sabah namazına gidemediklerini ve hava kararmadan önce evlerine kapandıklarını bildirdiler. Yerleşim birimlerinden uzaktaki araziye yem bırakılması halinde kurtların yerleşim birimlerine inmeyeceğini ifade eden vatandaşlar, geçmiş yıllarda da benzer durumlarla karşılaştıklarını, bu nedenle yetkililerin tedbir alması gerektiğini kaydettiler. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, Gevaş ve çevresinde araziye yem bıraktıklarını, yem bırakma çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.

49 Köye ulaşım kapalı

İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi'nden alınan bilgiye göre de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Gaziozmanpaşa, Beykoz ve Silivri'ye bağlı toplam 49 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililer, köy yollarının açılabilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Havaalanlarında herhangi bir sorunun bulunmadığını dile getiren yetkililer, D-100 karayolunda mahsur kalan vatandaşlar için de gece 350'nin üzerinde battaniye ile yiyecek malzemesi gönderildiğini kaydettiler. Kar yağışı ve soğuk havanın en yoğun olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzlerce köyle ulaşım sağlanamıyor.

Geyiklere yem verildi

İstanbul İl Çevre ve orman Lüdürlüğü tarafından Belgrat Ormanı Geyik üretim İstasyonu'nda bulunan geyiklere olumsuz hava koşulları nedeniyle yem verdi. Yaklaşık 3 saat geyiklerin gelip yem yemesini bekleyen gazeteciler soğuk havaya daha fazla dayanamayarak geri döndü.

Trenlere ek vagon

Hava koşulları nedeniyle kara, hava ve deniz ulaşımında yaşanan sorunların trene talebi artırdığı, yolcu talebi doğrultusunda bütün trenlere ek vagon bağlandığı bildirildi. TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yoğunluğu gittikçe artan kar yağışının kara, deniz ve hava ulaşımını olumsuz etkilerken, demiryolu ulaşımını etkilemediği vurgulandı. Bu nedenle demiryollarına talebin arttığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bir önceki yılın ocak ayına oranla yüzde 10 yolcu artışı oldu. TCDD, ülkemizin her köşesinde güvenli bir ulaşım için demiryolunu tercih eden vatandaşların artan taleplerini karşılamak üzere gereken tedbirleri aldı. Bu çerçevede yüzde 100 doluluk oranının olduğu trenleri, yolcu ihtiyacı karşılamak üzere ek vagonlarla takviye ediliyor. Yolcu talebi doğrultusunda bütün trenlere ek vagon bağlanıyor."

Kırık vakalarında 'kar' patlaması

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle, hastanelerdeki kırık ve çıkık vakalarında artış yaşandı. Çanakkale'de son 4 günde 54 kişi kırık ve çıkık tedavisi için hastanelere başvurdu. Bu arada Konya'da bulunan Beyşehir Gölü'nün kıyıları, buz tuttu. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olma özelliğini taşıyan Beyşehir Gölü'nün kıyıları buzla kaplandı. Gölün, soğukların şiddetini artırmasıyla gelecek birkaç gün içinde tamamen donması bekleniyor.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi