T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 27 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hukuk adil mi

Sıkça tartışılmaya başlanan hukuk ve siyaset ilişkisi İskele Sancak'ta. Uzmanlar programda güncel örneklerden yola çıkarak yargı bağımsızlığı ve hukuk-adalet kavramlarını sorguluyor.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun yönettiği İskele Sancak'tabu hafta son dönemde sıkça tartışılmaya başlanan hukuk sistemi masaya yatırılıyor. Siyaset-hukuk ilişkilerinin ele alınacağı programda, mahkemelerin verdiği kararların bu kadar çok tartışılmasının ardında yatan gerçeklerin ne olduğu araştırılırken hukuk ve adalet kavramları ele alınıyor. Hukuk reformu, yargı bağımsızlığı, mahkemeler ve siyaset-hukuk ilişkilerinin masaya yatırılacağı programda, hukukun siyasallaşması kavramı üzerinde duruluyor. Programa, Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Av. Engin Cinmen, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İzzet Özgenç ve konularında uzman kişiler konuk olarak katılıyor. Programda, "Kuvvetler ayrılığının önemli bir ayağı olan yargı bağımsızlığı ne kadar geçerli?", "Son günlerde yeniden gündeme gelen hukukun siyasallaşması ne kadar doğru bir tanım?", "Siyaset mi hukukun, hukuk mu siyasetin baskısı altında?", "Yargının arkasında hangi güçler var?", "M. Ali Ağca davasında yaşananlar nasıl değerlendirilmeli?", "Düşünceye açılan davaların sınırı ne olmalı?", "Mahkemeler dava yüklerini taşıyabiliyor mu?" ve "Hukuk reformu neden gerekli?" gibi sorulara cevap aranıyor.
KANAL 7 / 23.30


Beyaz hız kesmiyor

Sezen Aksu'yu konuk ettiği programıyla bayrama damgasını vuran Beyaz, bugün de, konser için Türkiye'ye gelen 80'lerin dünyaca ünlü popstarı Samantha Fox'u ağırlıyor.

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü yayınlanan Beyaz Show'da yıllardır hiçbir programa çıkmayan Sezen Aksu'yu konuk ederek bayramın ve devam günlerin en çok konuşulan ismi haline gelen Beyaz, gündeme damgasını vuran bu programın üzerinden çok geçmeden bugün de, dünyaca ünlü bir konuğu ağırlıyor: 80'li yılların dünyaca ünlü popstarı Samantha Fox. Yeni çıkardığı albüm tanıtım konserleri kapsamında yarın İstanbul'da bir konser verecek olan 39 yaşındaki popstarın "Touch Me" gibi birer "hit" olmuş, dünya listelerinde fırtınalar estirmiş şarkılarını seslendireceği programa ayrıca, pop şarkıcısı Gökhan Özen de katılıyor. Beyaz'ın "Geçmişten Beyaz Sayfalar" adlı skecinin yanısıra "Göster Kendini" adlı bölüm de programda ekrana geliyor.
KANAL D / 23.45


Korsan ve telif hakları 'konuşuluyor'

TRT'de geçtiğimiz hafta yayına giren ve canlı olarak yayınlanan Konuşuyorum adlı programı ODTÜ Felsefe Böl. Başk. Prof. Dr. Ahmet İnam ile Numune Hastanesi Klinik Şefi Doç. Dr. Erol Göka birlikte hazırlayıp sunuyor. Bu hafta telif hakları ve korsan yayın konusunun masaya yatırılacağı programa, Özer Plakçılık'ın sahibi Şahin Özer, Kültür Bakanlığı Telif Hakları Ve Sinema Gen. Müdürü Halil Yılmaz ve İçişleri Bak. Emniyet Gen. Müd. Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan konuk oluyor.
TRT 1 / 22.35


Kazım Karabekir'i torunundan dinleyin

Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu adlı programa bu hafta Kazım Karabekir'in torunu Yrd. Doç. Dr. Pınar Feyzioğlu Akkoyunlu konuk oluyor. Ölümünün 58. yılında, Milli Mücadele'de yıldızlaşan bir komutan olan, Cumhuriyet'in ilanından sonra Atatürk'le yolları ayrılan ve İstiklal Mahkemesi tarafından tutuklanan ve Meclis Başkanı olarak vefat eden Karabekir Paşa'yı torunu programda anlatıyor.
Cnn Türk / 22.00


Dünyanın zirvesinde Başbakan'la sohbet

Davos Zirvesi kapsamında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşmacı olarak katılacağı Yeni Mukayeseli Üstünlüklerı paneli 16.15'ten itibaren CNN Türk ekranlarında canlı olarak yayınlanıyor. Panelde; verimlilik, rekabet, eğitim ve istihdam konuları ele alınacak. Ayrıca CNN International tarafından ekrana taşınan, Avrupa'nın Kimlik Krizi paneli de 12.10'da tekrar gösteriliyor. Dünyanın zirvesinde 'Avrupa'nın Kimlik Krizi'nin tartışıldığı pa-nelde, Ali Babacan, Türkiye'nin bakış açısını dünyaya anlatıyor. CNN Türk/ 12.10 - 16.15


FIKRALARLA TÜRKİYE
Trakya ve Karadeniz fıkraları canlanıyor

İsmail Türüt'ün sunduğu Fıkralarla Türkiye'de Trakya ve Karadeniz fıkraları canlandırılıyor. Bu haftaki fıkra başlıklarından bazıları şöyle: Bir liraya nasıl doyulur? Şiirle nasıl kız istenir? Soğuk çay içme teknikleri nelerdir?
KANAL 7 / 22.00


IHLAMURLAR ALTINDA
Yılmaz vicdanıyla hesaplaşıyor

Bülent İnal ve Tuba Büyüküstün'ün rol aldığı dizide, Yılmaz, Filiz'e gerçek kimliğini açıklamakta geç kaldığı için çok üzgündür. Kendi vicdanıyla hesaplaşırken, Filiz'in acısını kalbinde hisseder. Filiz'in Yılmaz'a duyduğu büyük aşk ise acısını daha da arttırmaktadır.
KANAL D / 21.45


ŞUBAT SOĞUĞU
Suzan, Nedim'le işbirliği yapıyor

Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı dizide, Çilli Hoca, Elif'i Asya'nın odasına kilitler. Tahir Mutlu, çocukları başka okullara kaydettirmeyi düşünür. Çilli hocayı bitirmek isteyen Suzan ise Nedim'le iş birliğine girecektir.
SAMANYOLU / 22:00


Zor Ölüm 2
Dedektif McIain bir kez daha başını derde sokmuştur. Washington'un Dulles Havaalanı üzerinde turlamakta olan yolcu uçağında karısı da bulunmaktadır. Havaalanı iniş sistemi teröristler tarafından ele geçirilmiştir John uçağın yakıtı bitmeden yere inmesini sağlamalıdır.
Orijinal Adı: Die Hard 2 Yön: Renny Harlin Oyn: Bruce Willis, Bonnie Bedelia, William Atherton, R. Veliohnson (Aksiyon)
KANAL 7 / 19.45

Gerçek Öpücük
Jossie, işini iyi yapan ancak kendine güvensizliği nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan bir editördür. Silik bir tip olan Jossie, patronunun isteği üzerine öğrenci kılığına girip bir lisede ajanlık yapacak ve oradan bir hikaye çıkaracaktır.
Orijinal Adı: Never Been Kissed Yönetmen: Raja Gosnell Oyn: Drew Barrymore, David Arquette Türü: Komedi/Macera
TRT 1 / 20.30

Ölümcül Uzlaşma
Bir üniversite profesörü ve karısı, çocuklarıyla ilgilenmesi için bir bakıcı tutar. Fakat kısa bir süre sonra çok iyi görünen bakıcının tuhaf hareketleri dikkat çekmeye başlar. Evde şüpheli kazalar yaşanır. Çiftin hayatı bir kâbusa dönüşür.
Orj. Adı: Deadly Compromise Yön: Giovanni Robbiano Oyn: Nicola Farron, Violante Placido, E. Nikolovai Popova (Macera)
TGRT / 21.30

Ölümün Sesi
Clint Eastwood'un bir jazz DJ'ini canlandırdığı film, takıntılı bir kadının karanlık dünyasında yarattığı imgelemle savaşan bir adamın başından geçenleri anlatıyor. 1987 tarihli "Fatal Attraction"ı anımsatan yapım iyi bir gerilim filmi.
Orijinal Adı: Play Misty For Me Yönetmen: Clint Eastwood Oyn: Clint Eastwood, Jessica Walter, Donna Mills, J. Larch
Cnbc-e / 22.00

Yaşamın Kıyısında
Frank Pierce, New York'un en belalı bölgesi olarak bilinen Hell's Kitchen'da çalışan bir ambulans şoförüdür. Frank Pierce işini iyi yapsa da, bir ay önce hayatını kurtaramadığı kız hakkında da sürekli karabasanlar görmektedir.
Orijinal Adı: Bringing Out the Dead Yön: Martin Scorsese Oyn: Nicolas Cage, Patricia Arquette, John Goodman, Ving Rhames
ATV / 00.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi