T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 27 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye karşıtlarının tüm kozlarını elinden aldınız

İngiliz Bakan Straw, Kıbrıs açılımı için Başbakan Erdoğan'ı överek "Rumları destekleyen ve Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı olanların kozlarını alıyorsunuz" dedi

Erhan
Seven

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, yeni Kıbrıs açılımı yaparak dünyayı şaşırtan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler yağdırdı. Straw, Erdoğan'a "Bu açılımla Rumları destekleyenlerin ve AB'deki Türkiye karşıtlarının kozlarını ellerinden aldınız" dedi.

Başbakan Erndoğan, Esenboğa Havalimanı'nda kabul ettiği Jack Straw ile 50 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Straw'un Başbakan Erdoğan'a, "Çok önemli bir dönemde yeni bir adım attınız. Kıbrıs konusunda çok olumlu gidiyorsunuz. Rumların argümanlarının destekleyen ve Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı olanların elinden kozları alıyorsunuz" dediği öğrenildi. Straw, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in selamını getirdiğini belirterek, İngiliz başbakanının şu mesajını iletti: "Müzakerelere başlamış olmanızdan memnuniyet duyuyoruz ancak yükümlülüklerinizi e yerine getirmenizi bekliyoruz. Bunlar sürecin devamı açısından hayati önem taşıyor."

STRAW'A TEŞEKKÜR

Erdoğan da KKTC'ye önceki gün yapılan ziyaretin önemine dikkat çekerek, "KKTC'ye resmi ziyarette bulunmanız bizim için çok önemli. Hem Türkiye, hem de Kıbrıs Türk tarafı için çok önemli bir ziyareti gerçekleştirdiğiniz için size teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan, Kıbrıs sorununun çözümü için son dönemde yapılan çalışmaları genel bir çerçeveyle değerlendirdikten sonra, "Biz bu süreçte cezalandırılan taraf olmak istemiyoruz. Sürekli olarak çözüm için çaba sarfediyoruz ama verilen sözlerin de yerine getirilmesini bekliyoruz. Biz Türk tarafı olarak Kıbrıs konusunda her zaman ön aldık, adım attık, karşılığını görmek istiyoruz" dedi.

ARTIK 10 ADIM ÖNDEYİZ

Rum Kesim'nin Türkiye'yi AB'den yeni baskılarla karşı karşıya bırakma eğilimi olduğunu düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye olarak biz rahatız. Biz bir adım öndeydik. Şu anda bu bir adım, Rumlar yerinde saydığı için çok arttı, bu artık 10 adıma falan ulaştı. Bundan sonraki süreçte onlar düşünecek, biz düşünmeyeceğiz.

Uluslararası destekler de gördüğünüz gibi gelmeye başladı. Gerek AB'den, gerek ABD'den, gerek AB Komisyonu'ndan. Ülkelerden de aynı şekilde gelmeye başladı. İngiltere açıkladı. İlkeyi koyduk. Nedir o? Kazan- kazan esasına göre bu işi yapacağız."

Başbakan'a işaretli su

Başbakan Erdoğan'ın Esenboğa'da açıklama yapmasından önce koruma ekibi suları da güvenlik kontrolünde geçirdi. Suyun güvenli olduğunun belirlenmesi için üzerine kırmızı bir etiket yapıştırıldı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi