T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 8 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Polis fuhuş mafyası üzerinde duruyor

16 yaşındaki Oğuzhan A., Santaro'na cinayetini tek başına işlediğini itiraf etmesine rağmen polis, gencin fuhuş mafyası tarafından kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor

Recep
Yeter

Trabzon polisi, Santa Maria Kilisesi'nde pazar günü işlenen cinayetten sonra, dün sabah satlerinde şehir merkezindeki bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, İtalyan rahip Andrea Santoro'nun katil zanlısı olduğu belirtilen 16 yaşındaki O. A. cinayet silahıyla birlikte yakalandı.

Glok marka silah kullandı

Liseli O. A.'nın olayda gloh marka¸ 9.mm çapında bir silah kullandığı belirlendi. Polis yetkileri, O. A'nın silahı nereden temin ettiğini araştırıyor. Diş teknisyeni ev iki evli bir babanın oğlu olan O.A'nın annesiyle birlikte yaşadığı ve psikolojik sıkıntıları bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki ifadesinde, karikatür olayı ile bağlantılı yayınları olan bir internet sitesinden etkilendiğini ve olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Zanlının cinayeti işlerken yanında on yaşındaki kardeşinin de bulunduğu yönünde ifade verdiği de öğrenildi. Trabzon Fatih Lisesi 9-D sınıfı öğrencisi olduğu belirtilen O.A'nın öğretmenleri ise devamsızlık yapması nedeniyle öğrenci hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını söylediler.

Vali Yavuzdemir: Tanıklar korkuyor

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada zanlının cinayeti ferdi olarak işlediği yönünde bir değerlendirme ve kanaatlerinin olduğunu açıkladı. Zanlının babasının iki evli olduğunu hatırlatan Vali Yavuzdemir, lise öğrencisi O.A'nın babasının ilgilenmemesi nedeniyle sahipsiz kaldığını, kayıt yaptırmasına rağmen okula gitmediğini ve devamsızlıktan sınıfta kaldığını kaydetti. Yavuzdemir, olaydan sonra zanlıya yardım yataklık edenlerin de bulunduğunu belirterek, bu kişiler hakkında da yasal işlemin başlatılacağını ifade etti. Yavuzdemir, olayda tanıklık edebilecek kişilerin korktukları için kimliklerini gizlediklerini ve tanıklık yapmadıklarını belirterek şöyle dedi: devletin bu konuda bir düzenleme yapması gerekiyor. Tanıklık edecek kişi kimliğini açıklamak istemiyorsa devletin teminat getirmesi lazım. Bir kişi olayı görürse mahkemede çağrılmaması lazım. Gören gördüğünü söylemiyor." Yavuzdemir, Trabzon'da artan suç olaylarıyla ilgili olarak özellikle 16 yaşından küçük çocukların organize suç örgütleri tarafından suç işlemeye yönlendirildiklerini ifade etti.

"Ayinden sonra gel"

Bu arada rahibin öldürülmesi olayının görgü tanıklarından biri olan Gürcistan uyruklu Maria A. Kiliseye ayinden önce iki kişi geldi. Andrea ile bir şeyler konuştular. Andrea şimdi zamanım yok gidin, daha sonra gelin diyerek azarladı. İki genç ısrar etmediler ama kızdılar. Salonu terk edip gittiler" dedi. Maria A. rahip Andrea'nın kiliseye gelip giden Türk gençlerine para verdiği yolunda söylentiler olduğunu, ancak kendisinin buna şahit olmadığını dile getirdi.

Fuhuş mafyası mı kullandı?

Lise öğrencisi O.A'nin polise verdiği ifadesinde kendi başına hareket ettiğini söylemesine rağmen Emniyet birimleri, sahipsiz bir konumda ve henüz 16 yaşında olan öğrencinin çeşitli kişiler tarafından kullanılmış olabileceği ihtimalini de araştırıyor. Trabzon'da oldukça yaygın olduğu belirtilen fuhuş mafyasının da işin içinde olabileceği konuşuluyor. Fuhuş mafyasının, başta Gürcistan olmak üzere olmak üzere çeşitli ülkelerden Trabzon'a getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptırdığı belirtiliyor. Mafyanın çalıştırdığı kadınlardan bazılarının, Katolik Kilisesi Santa Maria'ya bağlı olan ve kilisenin hemen yanındaki misafirhanede kalmalarının sağlandığı ve onlara sahip çıkılmaya çalışıldığı, İtalyan rahibin bu yüzden hedef alınmış olabileceği iddia ediliyor. Ancak İtalyan rahibin, kendisinden önce görev yapan rahibin aksine kadınları misafirhaneye kabul etmediği de dile getiriliyor.

AYİNDEN ÖNCE TARTIŞMIŞLAR

Cinayetin görgü tanıklarından biri olan Gürcistan uyruklu Maria A., kiliseye ayinden önce iki kişinin gelip Rahip ile bir şeyler konuştuklarını söyleyerek " Santaro onları şimdi zamanım yok gidin, daha sonra gelin diyerek azarladı. Gençler ısrar etmediler ama kızdılar" dedi.

Trabzon cinayeti kınadı

Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları, dernek, sendika ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Belediye Meclisi'nde ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Papaz Santaro'nun öldürülmesini kınadı. Ortak basın açıklamasını okuyan Trabzon Belediye Başkan Vekili Kemal Kılıç, bu cinayeti işleyen ya da işletenlerin Trabzon'a, Türkiye'ye ve insanlığa karşı büyük suç işlediklerini söyledi. Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmiş, din ve mezhep savaşlarının kanlı örnekleriyle doludur. Bugün de başkalarının inançlarına hakaret ederek ya da bunu gerekçe yaparak şiddeti egemen kılmaya çalışanların tehlikeli oyunları sürüyor. Bu dönemde Trabzon'da Rahip Santoro'nun ibadet ederken bir cinayete kurban gitmesi özellikle sonuçları açısından dikkat çekicidir. Bu cinayeti işleyen ya da işleyenler, bilerek veya bilmeyerek Trabzon'a, Türkiye'ye ve insanlığa karşı büyük suç işlediler." n TRABZON


  • Misyoneri mafyası çok güvenliği yok!
  • Santaro'nun cenazesi İtalya'ya gönderildi


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi