T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 8 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hüzün ve isyanla tango

Askeri diktatörlüğün bitmesinden sonra cezaevinden çıkan bir adamın geçmişini sorgulamasını anlatan Güney ekranda. Arjantinli yönetmen Solanas'ın çektiği filmin müzikleri de mükemmel.

CNBC-e Ustalara Saygı kuşağında bu ay Arjantinli yönetmen Fernando Solanas, nam-ı diğer "Pino'nun dört önemli filmiyle buluşturuyor seyircisini. Sadece ülkesinin değil, tüm Latin Amerika'nın yüzlerce yıllık ezilmişlik tarihinin beyazperdedeki haykırışı olan Solanas'ın filmlerinden ilki Güney (El Sur-The South) adını taşıyor. 1988 yılında katıldığı Cannes Film Festivali'nde seyircilerin ve eleştirmenlerin en çok beğendiği film olan ve Fernando Solanas'a da "En İyi Yönetmen Ödülü"nü kazandıran El Sur-Güney (The South), sürgünden eve dönüş üzerine yoğunlaşan, dramatik sahnelerle bezeli bir yapım olarak öne çıkıyor.

Astor Piazzolla'nın müziğiyle damgasını vurduğu film, askeri diktatörlüğün sona ermesinden sonra hapishanelerde yıllarca zulüm görmüş insanların, özgürlüğe kavuştuktan sonra geçmişleri ile hesaplaşmaları, sevdikleri ile ilişkilerini gözden geçirmeleri üzerine, bellekleri yeniden sorgulamayı deniyor.

ASTOR PİAZZOLLA MÜZİĞİ

Filmde, 1983 yılında askeri diktatörlüğün yıkılması sonucu cezaevinden çıkan Floreal'in yaşadıkları anlatılıyor. 5 yıldır kapalı bulunduğu cezaevinden çıkan Floreal evine gitmek yerine bir süreliğine de olsa sokaklarda dolaşmayı ve düşüncelerini toparlamayı tercih eder. İçerideyken en yakın arkadaşlarını kaybetmiş; onun uzun yokluğunda karısı en yakın arkadaşıyla ilişkiye girmiştir. Eski mahallesinde herşeyin değiştiğini gören Floreal gece boyunca karısının onu beklediği eve dönüp dönmemeyi düşünür. Eleştirmenler tarafından hafızalardan silinmeyecek bir film olarak nitelenen El Sur (The South), askeri cunta dönemi gibi bir gerçekliği baş karakterin algısı ve anlatımından yansıtıyor.

ARJANTİN'DE YAŞAMAK

Arjantinli insanların yaşamın içindeki varoluşlarının mantığını ve ruhaniyetini, kendine özgü bir varlık olmanın verdiği anlamı, en zorlayıcı koşullarda dahi insanların yapaylıktan uzak iç sesleriyle yaşayabildiğini sinematografik bir dille anlatan film, mutlaka seyredilmesi gereken türden bir yapım.

GÜNEY Orj. Adı: El Sur Yön: Fernando Solanas Oyn: Susu Pecoraro, Miguel Angel Sola ,Phililppe Leotard, Lito Cruz, Ulises Dumont, (1988/Dram)
Cnbc-e / 22.15


Osmanlılar'ın sonu

Yapımcılığını Murat Bardakçı'nın üstlendiği, Son Osmanlılar belgeseli son bölümü ile ekrana geliyor. Belgeselde, TBMM'nin 1924'te kabul ettiği kanun uyarınca aynı gün Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışına çıkartılan ve ülkeye dönmelerine tam 50 yılı sonra izin verilen Osmanlı Hanedanı'nın şaşırtıcı sürgün öyküsü anlatılıyor.
KANAL D / 23.45


Aleviler tartışılıyor

Nazlı Ilıcak'ın sunduğu Sözün Özü'nde 'Alevilik' konusu masaya yatırılıyor. Alevi Dedesi Fethi Erdoğan, İlahiyatçı Doç. Dr. Osman Eyri, Doç. Dr. İlyas Üzüm ve Reha Çamuroğlu'nun katılacağı programda, Alevilik, Caferilik, Sünnilik, inanç ve ibadet farkları ele alınıyor. Programda ayrıca karikatür krizi ve papaz cinayeti de tartışılıyor.
KANAL 7 / 23.15


Sevinç'le son yudum

Nebil Özgentürk'ün hazırlayıp sunduğu ve Mümtaz Sevinç'in son kez seslendirdiği Bir Yudum İnsan'da, Filiz Akın ekrana geliyor. Türk Sineması'nın masum kadını Filiz Akın'ın Yeşilçam serüvenini anlattığı programda, Akın, oğlundan ayrı hasretle geçen yıllarını, Paris günlerini, sıkıntılarla ve acılarla mücadelesini izleyiciyle paylaşıyor. CNN Türk/22.00


ACI HAYAT
Nermin Ender'le gidiyor, Mehmet şokta

Kenan İmirzalıoğlu ve Selin Demiratar'ın rol aldığı dizide, Ender Nermin'i alır ve kendi evine götürür. Mehmet mahalleyi terk eder. Nermin Ender'in ailesi ile yemek yerken gürültü üzerine bahçeye çıkar ve gördükleri karşısında şok olur.
SHOW / 20.00


HIRSIZ POLİS
Çınar sonunda Aksak'ı yakalıyor

Uğur Yücel ve Timuçin Esen'in rol aldığı dizide, Çınar, çeteyi çökertmek ve Aksak'ı hapse tıkmak için her yolu deniyor. Ancak planını son aşamaya kadar götüren Çınar'ın hiç hesaba katmadığı bir şey vardır.
KANAL D / 21.45


AVRUPA YAKASI
Aslı'nın kedisi Volkan'a bela

Gülse Birsel, Ata Demirer ve Hümeyra'nın başrollerini üstlendiği dizide, Sevgililer günü yemeği aileleri karıştırıyor. Cem'in Aslı'ya hediye ettiği kedi Volkan'ın başına bela oluyor. Selin ve Kubilay evlilik hazırlıklarını herkesten saklarken, Volkan Selin'le yakınlaşıyor.
ATV / 20.00


Nicholas Nichelby
Genç Nicholas babasının ölümünden sonra, annesi ve kız kardeşinin yanına sığınır. Aile zor durumdadır ve çok zengin bir adam olan Ralf Nichelby ise onların bu zor durumundan yararlanmak istemektedir. Ralf Nichelby onları, çıkarları için kullanır.
Orijinal Adı: Nicholas Nichelby Yönetmen: Warwick Gilbert Türü: Drama
TRT 2 / 23.00

Aşk Mektubu
Zamanının çoğunu sahibi olduğu kitapçıda geçiren Helen, kırklı yaşlarda bekar bir kadındır.Johnny adlı bir genç kendisine hayrandır. Bir gün mağazada imzasız bir aşk mektubu bulur. Bu mektup Helen'i ve okuyan herkesi derinden etkiler.
Orijinal AdI: The Love Letter Yön: Peter Chan Oyn: Kate Capshaw, Blythe Danner, Ellen DeGeneres, Geraldine McEwan
TGRT / 23.00

Yarışçı
Yetenekli olmakla birlikte konsantrasyon güçlüğü çeken yarışçı Jimmy hırslı ağabeyi yüzünden bunalıma girmiştir. Onu harekete geçirmek isteyen takım sahibi Carl Henry, yıllar önce çok tehlikeli bir trafik kazasından sonra pistlere veda eden eski yarışçı Joe Tanto'dan yardım ister.
Orijinal Adı: Driven Yönetmen: Renny Harlin Oyn:Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Stacy Edwards
SAMANYOLU / 23.10

Bağdat Hırsızı
Uçan halılar, acımasız büyücüler gibi simgelerle mitoloji, fantazi ve macerayı harmanlayan film, şeytan büyücüden kaçan güzel bir prenses, Bağdat prensi ve onların karşısına çıkan ve yardım eden bir hırsızın fantastik maceralarını konu ediniyor.
Orijinal Adı: Thief Of Bagdad Yön: Ludwig Berger, Tim Whelan, Michael Powell Oyn: Sabu, John Justin, June Duprez
STAR / 01.30

Fareler
Brookdale Psikiyatri hastanesine tedavi için getirilen Jennifer Lawrence, duvarların ardından gelen ilginç sesler duymaya başlar. Akıl hastalarının ortadan kaybolmaya başlamasıyla birlikte korkuya kapılan Jennifer, olayı araştırmaya başlar ve gördüğü iri farelerden şüphelenir.
Orijinal Adı: Rats Yön: Tibor Takacs Oyn: Sara Downing, Bailey Chase
SHOW / 01.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi