T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 14 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Atabeylere 'grup indirimi'

Atabeyler iddianamesini hazırlayan Savcı Dilaver Kahveci, sanıkların "suç işlemek için örgüt oluşturmak" suçu kapsamı dışında bulunduklarını belirterek, 'grup' hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı

Aralarında Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının da yer aldığı, "Atabeyler" ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede, sanıkların örgüt kuramadıkları ancak grup olmayı başardıkları belirtildi. 2 emniyet müdürü, 2 yüzbaşı, 2 astsubay ile 4 sivil şahsın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevlerini yapmasını engelledikleri" iddiasıyla 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede Atabeylerin hedefinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Danışmanı Cüneyt Zapsu olduğu kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci tarafından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, Atabeyler soruşturmasının Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine başladığı belirtildi. İddianamede Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda pilot yüzbaşı olarak görev yapan Murat Eren'in hükümetin ülkeyi felakete götürdüğü hissine kapıldığı belirtilerek, bir şeyler yapmaya karar verdiği kaydedildi. Eren'in bu amaçla düşüncelerini birlikte görev yaptığı Astsubay Erkut Taş'la paylaştığı ve birlikte hareket etme kararı aldıkları belirtildi. Yüzbaşı Eren'in daha sonra düşüncelerini Üsteğmen Yakup Yayla'yla paylaştığı, Yayla'nın da bu oluşuma katıldığı kaydedildi. Atabeyler'in finansör olarak da Yunus Akkaya ile anlaştığı belirtildi.

İddianamede Savcı Kahveci, sanıkların TCK'nın 220. maddesinde yer alan "suç işlemek için örgüt oluşturmak" suçu kapsamı dışında bulunduklarını belirterek, silahlı örgüt kurma, dahil olma ve yönetme suçundan dava açılmasına gerek görmedi. Savcı grup hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçu" nu işlediklerini belirterek, TCK'nın 316. ve 16. maddesinde yer alan "Suç için anlaşma, patlayıcı madde bulundurmak"tan yargılanmalarını talep etti.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Patlayıcılar Astsubay Taş'tan

    İddianamede Astsubay Erkut Taş'ın görevi gereği kendisine teslim edilen patlayıcı maddelerden bir kısmını Atabeyler'e ayırdığı kaydedildi. Atabeyler Grubu'na mensup asker ve sivillere yönelik operasyonlarda ele geçirilen Başbakan Erdoğan'ın Ankara Subayevleri'ndeki evinin krokilerine iddianamede yer verilirken, Başbakan'a yönelik eylem hazırlığından söz edilmedi. Ancak Atabeyler'in Başbakan'ın Başdanışmanı olan Cüneyd Zapsu'ya ait olduğunu düşündükleri BİM mağazalarına uzaktan kumandalı patlayıcı madde yerleştirerek zarar vermeyi düşündükleri kaydedildi. Yüzbaşı Eren ile işadamı Yunus Akkaya'nın dönemin Merzifon İlçe Emniyet Müdürü olan Mustafa Raşit Çavdar'ı ziyaret ederek, yapmayı planladıkları eylemlerden bahsettikleri ve Çavdar'ın tavsiyesi üzerine Eren ile Akkaya'nın Çorum İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Hasan Özdeş ile de görüştüğü belirtilen iddianamede, her 2 Emniyet Müdürü'nün de gruba dahil olduğu kaydedildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi