T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 17 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yürekler yandı

Eruh'ta güvenlik güçleri ile PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 7 er ile 1 geçici köy korucusu şehit oldu. Şehit erler için Eruh'ta tören düzenlenirken, acı haberi alan aileler gözyaşlarıyla çocuklarını bekliyor

Eruh İlçesi'ne bağlı Dağdüşü Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 7 er ve 1 geçici köy korucusu şehit oldu. 3. Tugay Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2006 günü Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Dağdüşü Köyü Yassıdağ bölgesinde PKK mensuplarıyla yaşanan çatışmada 7 er ve erbaş ile 1 korucunun şehit olduğu belirtilerek, "Çatışmada, Mersin doğumlu jandarma komando çavuş Yalçın Duman, İzmir-Ödemiş doğumlu jandarma komando onbaşı Kamil Alkan, Konya doğumlu jandarma komando er Orçun Yaldır, Tekirdağ-Şarköy doğumlu jandarma komando er Emrah Öztürk, İzmir-Kemalpaşa doğumlu jandarma komando er Mustafa Akmansoy, Tunceli doğumlu jandarma komando er Erdal Güneş, Ankara-Polatlı doğumlu piyade komando er Sedat Akça ve Siirt doğumlu geçici köy korucusu Osman Sarın şehit olmuştur" denildi.

TUGAYDA TÖREN

Çatışmada şehit olan 7 er ve erbaş ile 1 geçici köy korucusu için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Mervan Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile askeri erkan katıldı. Törenin ardından şehit olan 7 er ve erbaşın cenazeleri memleketlerine gönderildi. Törene, basın mensupları alınmadı.

  • SİİRT (A.A)

    Aynı aileden üçüncü şehit

    Çatışmada şehit olan Konyalı jandarma komando er Orçun Yaldır'ın amcasının oğlunun 11 yıl önce Şırnak'ta, 6 yıl önce de dayısının Mardin'de şehit olduğu öğrenildi. Şehit Yaldır'ın üvey kardeşi İbrahim Sualp, kapıları çalındığında, evlerinin önünde askerleri görünce kardeşinin şehit olduğunu anladığını söyledi. Yaldır'ın şehit düştüğü haberini aldığında olduğu yere çöktüğünü belirten Sualp, annelerinin de fenalık geçirdiğini kaydetti. Normalde bu ayın 12'sinde izine ayrılması gereken Yaldır'ın izinlerin ertelenmesi nedeniyle gelemediğini ifade eden Sualp, Yaldır'ı acemi yemin töreninden itibaren hiç görmediklerini dile belirtti.

  • KONYA (A.A)

    'Geleceğim annecim demişti'

    Şehit jandarma komando er Emrah Öztürk, bugün memleketi Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde toprağa verilecek. Öztürk'ün (21) annesi Nursel Öztürk, oğluyla iki gün önce telefonda görüştüğünü ve çok iyi olduğunu söylediğini belirtti. Acılı anne ''Oğlum telefonda, (Anneciğim, yakın zamanda geleceğim. Ailemi çok özledim) demişti. Jandarma erlerinin telefonla arayarak oğlumun şehit olduğunu söylediğinde inanamadım. Fakat daha sonra yakınlarımın başsağlığı oğlumun şehit düştüğünü anlamamı sağladı'' dedi.

  • TEKİRDAĞ

    Bir babanın feryadı

    Şehit jandarma komando çavus Yalçın Duman'ın evinde yas var. Baba Şahin Duman, tek oğlunu kaybetmenin acısını yaşıyor. Duman'ın Mersin'deki ailesi, acı haberi alınca fenalIk geçirdi. Acı haberle yıkılan anne Gülsüm Duman ve hala Necla Duman, gözyaşlarını tutamadı

    Olağanüstü toplantı

    Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplandı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun, önceki gün ve dün meydana gelen terör eylemlerini görüşmek üzere olağanüstü toplandığı bildirildi. Gül'ün başkanlık yaptığı toplantıya, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan, MİT Müsteşar Vekili Cemal Uzgören, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner katıldı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi