T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 17 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Anelka köprüleri attı

2005 Şubat'ındaki transferinden beri sürekli ayrılacağı haberleri yayılan Anelka, son kararını Hollanda kampında yeni hocası Zico'ya açıkladı: "Kariyerim için gidiyorum!"

1.5 sezon oynadığı F.Bahçe'de hep sorunların adamı olarak gündeme gelen ve futbol olarak da bekleneni veremeyen Anelka, "Gitti, gidiyor" söylentilerine son noktayı koydu. F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, dün Hollanda kampında gazetecilere, Anelka'nın takımdan ayrılmak istediğini kendisine söylediğini açıkladı. Zico, "Kendisiyle konuştum. B ana gitmek istediğini söyledi. Tekrar Fransa Milli Takımı'nda oynamak istiyormuş. Profesyonelce bir karar verecek. Ben kendisiyle devam etmek istediğimi belirttim. Bu konuyu yönetimle kendisine bıraktım. Kalırsa faydalanmak isterim" dedi.

ALEX-TÜMER BİRLİKTE OYNAR

Bu arada Anelka'ya talip olan İngiliz Portsmouth'un 7.5 milyon pound bonservis bedeli vermeye hazırlandığı menajer Redknapp tarafından açıklandı. Diğer futbolcularla ilgili görüşlerini de açıklayan Zico, sürekli birlikte oynayıp oynayamayacakları tartışılan Tümer ve Alex konusunda şunları söyledi: "İkisinin futbol karakterleri aynı. Ancak birlikte oynayabilirler. Zaman içinde maça birlikte de başlatabilirim, oyun esnasında birlikte de oynayabilirler. Büyük futbolcular her görevi yapar."

TUNCAY-SEMİH ÇOK KALİTELİ

F.Bahçe'nin forvette sıkıntı yaşayabileceği yolundaki bir soruya karşılık olarak da Zico, Tuncay ve Semih'in çok kaliteli oyuncular olduğu yanıtını verdi. Ancak Brezilyalı teknik adam takımda şu anda sadece kaleci mevkisinde sorun olmadığını belirterek, "Rüştü ile Volkan çok iyi kaleciler. Diğer mevkiler için ise konuşmak erken. Takımı tanıdıkça herşeyi daha net görebileceğim" dedi. F.Bahçe Teknik Direktörü, 3-2 kazandıkları Donetsk maçındaki futboldan memnun olduğunu belirtirken, çok iyi oynadığını söylediği Alex'ten bu karşılaşmada yaptıklarını sezon boyu tekrarlamasını istediğini belirtti.


Hollanda kampında tempo her gün biraz daha artıyor

Önceki gün hazırlık maçında Ukrayna'nın Metallurg Donetsk takımını 3-2 yenen F.Bahçe, hazırlık programını giderek yoğunlaşan bir tempoda sürdürüyor. Gana Milli Takımı ile katıldığı Dünya Kupası sonrası tatilini kısa kesip kampa katılan Appiah'ın da katıldığı dünkü idmanda, teknik direktör Zico, saha ortasında futbolcularla kısa bir toplantı yapıp uyarılarda bulundu. Sakatlığı süren Selçuk ayrı çalışırken, Tümer ve Kemal tedavi oldu.

'Lugano gelirse bize büyük hizmetleri olur'

Zico, tansferle ilgili soruları yanıtlarken Uruguaylı savunma oyuncusu Lugano üzerinde önemle durdu ve "Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncusu. F.Bahçe'ye büyük yararı dokunacaktır" dedi. Brezilyalı hoca, transferi gündemde olan Roberto Carlos ve Campbell için de, "Bu tür büyük oyunculara kapımız açık. Transfer edilecek futbolcular takıma çok şey katacak kalitede olmalı" şeklinde konuştu.

Vatandaşlığa bir adım kaldı

Türk vatandaşlığına başvurusu İçişleri Bakanlığı'nca kabul edilen Marco Aurelio'nun durumu bugünkü Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek. Bakanlar Kurulu'ndan da Brezilyalı oyuncu için olumlu karar çıkması halinde, F.Bahçe'nin yabancı transferinde eli rahatlayacak. Şu anda Nobre'nin gitmesiyle bir kontenjanı olan F.Bahçe, Aurelio "Mehmet" olduktan sonra bir yabancı daha alabilecek.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi