T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 24 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ruanda'nın vahşeti Kırılma Noktası'nda

Ramazan Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Kırılma Noktası bu akşam dünya üzerinde yaşanan büyük vahşetlerden birine sahne olan Afrika'nın küçük ülkesi Ruanda'dan sesleniyor. Üç ay içinde, iki milyona yakın insanın akla hayale sığmayan yöntemlerle öldürüldüğü Ruanda'daki soykırımın dehşet görüntüleri Ramazan Öztürk'ün sunumuyla ekrana geliyor. Programda Ruanda'da yaşayan Hutular, 1994'deki katliamda bir milyon Tutsi'yi neden öldürdüklerini anlatıyor.

KATİLLERLE AYNI TOPRAKLARDA

Serbest bırakılan 100 bin katil devlet onları besleyemediği için Gacaca Mahkemeleri önünde halktan özür dileyince serbest bırakılıyor. Ruanda'da ailesinin katiliyle aynı topraklar üzerinde yaşamak zorunda kalanlar yaşadıklarını anlatıyor. Programda aynı dili konuşan, aynı tanrıya inanan, aynı dinden olan, derilerinin rengi bile aynı olan bir halkın, sömürgeciler tarafından birbirine nasıl kırdırıldığının perde arkası irdeleniyor.

RUANDA YETKİLİLERİ ANLATIYOR

Ayrıca vahşetten kurtulanlar ve Ruanda yetkilileri 'Soykırımda hangi ülkelerin parmağı vardı? Hangi ülkeler iş işten geçtikten sonra soykırımı önlemedikleri için Ruanda'dan özür diledi? Peki, baştan beri işin içinde olan hangi ülke hâlâ özür dilemekten kaçıyor? Birleşmiş Milletler bütün dünyanın gözü önünde yaşanan soykırıma neden müdahale etmedi?' gibi soruları da cevaplandırıyor.
TRT 1 / 23.15


Efes Kenti ziyaret ediliyor

Ahmet Yeşiltepe'nin sunduğu Müze Ziyaretçisi'nin bu bölümünde 2 bin 500 yıl önce dünyanın en görkemli ve en kalabalık kentlerinden biri olan Efes Kenti; Selçuk Arkeoloji Müzesi'nde yer alan buluntuları ile tanıtılıyor. Tarihin dikkat çekici Pagan Kültü olan Artemis'in, en değerli iki objesini barındıran Selçuk Arkeoloji Müzesi'nde, Arkeolog Pervin Büyükkolancı programa konuk oluyor. Ayrıca programda, Efes'in binlerce yıllık tarihinde yaşanan en önemli olaylar, yeryüzünde eşi benzeri olmayan arkeolojik buluntular ile birlikte izleyenleri tarih yolculuğuna çıkarıyor.
NTV / 22.15


Kaynana Semra mutfakta

Kanal 7'de Süeda Çil'in sunduğu, Bünyamin Yıldırım'ın birbirinden güzel yemekler yaptığı Mutfak Saati ekrana geliyor. Programa bugün Biz Evleniyoruz programındaki Ata'nın annesi kaynana Semra Hanım konuk oluyor. Lezzet ustası Bünyamin Yıldırım'ın yemek tarifi verdiği program, hanımların yemek derdine son verirken, izlerken de keyifli dakikalar geçirmelerini sağlıyor. Programda her evin mutfağında olan ürünlerle yapılabilecek yemeklerin tarifleri tüm detaylarıyla anlatılıyor.
KANAL 7 / 13.30


Temizeller'in bilinmeyenleri

Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Arena bu akşam, İstanbul ve Yalova'da süren Temizeller Operasyonu'nun bilinmeyenlerinin anlatıldığı dosyasıyla ekran geliyor. Yalova Emniyeti'ndeki bir şube müdürü, Yalova nüfus müdürü ve İstanbul'daki bazı kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu iddia edilen rüşvet şebekesinin nasıl ortaya çıkarıldığının açıklanacağı programda ayrıca rüşvet paralarının nasıl toplanıldığı ve Temizeller Operasyonu'nun iki ay boyunca kaydedilen görüntüleri de yer alıyor.
Cnn Türk / 22.15


BEŞİNCİ BOYUT
Babasını arayan Ahmet'in yolculuğu

Cengiz Toraman ve Doğan Turan'ın rol aldığı dizide Mine büyük oğlu Murat'ı matematik olimpiyatlarına hazırlarken diğer oğlu Ahmet'i iyice boşlar. Fakat Murat, olimpiyatlara katılacağı gün, bir arabanın altında kalırak ölür. Bu arada Ahmet babasını bulmak üzere yola çıkar.
SAMANYOLU / 19.55


İKİ AİLE
Köşk yasal olarak Eda ile Oğuz'un oluyor

Emre Kınay ve İclal Aydin'ın oynadığı dizide Oğuz'la Eda'nın arası köşkte kalan Ferit yüzünden gergindir. Köşk yasal olarak hem Eda'nın hem de Oğuz'un oluyor. Eda bunu kutlamak için Oğuz'la başbaşa yemeğe çıkıyor. İyi geçen yemek Eda'nın yuva meselesini açması ile tartışmaya dönüşüyor.
STAR / 20.00


SEVDA ÇİÇEĞİ
Leyla Selim'le nikah masasında

Başrolünde Gökhan Özen ve Yasemin Hadivent'in rol aldığı dizide Leyla, Selim'le nikah masasına oturuyor. Neriman, kızıyla Selim'i barıştırmak için uğraşıyor. Hakan Nazan'a şantaj yapıyor. Mezuniyet balosuna oğlunun işletme fakültesinde okuduğunu düşünen Naşit geliyor.
SHOW / 20.40


Hedefteki Adam
Tony'nin, Mossad'da çalıştığı birime, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün önde gelen isimlerinden biri olan terörist Amas Kamil'i bulup öldürme görevi verilir. Ekip Kamil'i öldürür fakat Tony, öldürdükleri kişinin gerçek Kamil olmadığını düşünmeye başlar.
Orijinal Adı: The Point Man Yön: John Glen Oyuncular: Christopher Lambert, Kerry Fox, Vincent Regan, Cal Macaninch
TV 8 / 21.00

Charlie Hakkındaki Gerçekler
Regina'nın yaşamı kocası Charlie'nin ölümüyle bir anda büyük bir değişime uğrar. Eşi hakkında çok az şey bilen dul Regina kısa bir süre sonra, hayat arkadaşının aslında bambaşka biri olduğunu öğrenir ve bir anda kendini ölümcül bir entrikanın içinde bulur.
Orijinal Adı: The Truth About Charlie Yönetmen: Jonathan Deme Oyuncular: Mark Wahlberg, Olga Sekulic Türü: Macera
TRT 1 / 21.05

Ned Devine'i Diriltmek
İrlanda kasabası, yedi milyon sterlin değerindeki piyangoyu kazanan biletin Tulaigh More'da satın alınmış olması sebebiyle ülke gündemine oturur. Oysa bileti çok kısa bir süre önce hayata gözlerini yuman Ned Devine almıştır.
Orijinal Adı: Waking Ned Divine Yönetmen: Kirk Jones Oyn: Ian Bannen, David Kelly, Fionnula Flanagan, Susan Lynch CNBC- e / 22.00

Zor Ölüm
New York Emniyet Teskilati'nda çalışan dedektif John McClane, yılbaşı tatili için karısı Holly'nin yanına gider. John, yılbaşı partisi için sirketin genel merkezindeyken dışarıdan gürültüler duyar. Terörist bir grup binayı ele geçirmistir.
Orijinal Adı: Die Hard Yön: John Mc Tearnan Oyn: Bruce Willis, Bonnie Bedelia, Reginald Veljohnson, Paul Gleason
KANAL 7 / 22.15

Tehlikeli Yaratık 3
Oturdugu apartmandakiler birden bire kaybolmaya baslayınca Marvin değişime uğramış et yiyen dev boceklerin bir kez daha ziyaretlerine baslamış olduklarını anlar ve kendini evine hapseder. Marvin bu iğrenç yaratıkların bir sonraki kurbanı olmamak icin yardım almaya karar verir.
Orijinal Adı: Mimic 3 Yön : J.T.Petty Oyn : Karl Geary, Amanda Plummer
STAR / 00.20


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi