|

Erdoğan ve Davutoğlu'na özel teşekkür

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Suriye'nin Halep kentine bağlı Ayn el Arap (Kobani) ilçesinde terör örgütü IŞİD'in püskürtülmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Yeni Şafak
10:55 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 09:00 - 27/01/2015 Salı
AA

Barzani, yayımladığı mesajda, "Kobani'nin özgürleştirilmesi vesilesiyle Kobani halkını, Peşmerge güçlerini, diğer savaşçıları, tüm Kürdistan halkını ve dünyadaki özgürlük yanlılarını tebrik ediyorum. Şengal ve Kürdistan bölgesinin her bir ilçesi gibi Kobani'yi de dert edinen Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'yi ayrıca kutluyorum. Barzani, koalisyon güçlerinin, Kobani'ye yardım etmesi için her türlü çabayı gösterdi ve Peşmergelerin oraya gitmesini sağladı" ifadelerini kullandı.


Barzani, Peşmergenin, Kobani'ye geçişine izin vermesi dolayısıyla Türkiye'ye de teşekkür ederek, şunları kaydetti:


"Buradan özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çaba, gayret ve tavırları nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Onların mertçe tavırları olmasaydı Peşmerge güçleri Kobani'nin yardımına gidemezdi. Ayrıca Kobanili sığınmacıların barındırılmasında da çok önemli bir rol oynadılar. Kürdistan bölgesindeki silah ve mühimmatın, Kobani'ye ulaştırılmasında yardımcı oldukları için ABD ve koalisyon güçlerine de teşekkür ediyorum."


"Kobani'nin, IŞİD'e karşı direnişin sembolü olduğunu" belirten Neçirvan Barzani, Kobani çevresindeki tüm köylerin ve Irak'taki Kürt bölgelerinin IŞİD'den tamamen kurtarılmasını ümit ettiğini dile getirdi.

#Kobani
#IŞİD
#Barzani
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
9 yıl önce