|

Polis eşlerini bile dinlediler

Paralel yapının polis eşlerini takibe aldığı ve telefonlarını terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle dinlediği ortaya çıktı. Dönemin Edirne İl Emniyet Müdürü'nün eşi Ayşegül C.’nin kendilerine ‘Her şey kulağıma geliyor’ demesine o zaman anlam veremediklerini belirten polis eşleri, bu sözlerin dinleme sonucu söylendiğini sonradan anladıklarını ifade ediyor

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 09:22 - 14/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Edirne ve Tekirdağ merkezli yasadışı telekulak operasyonunda, paralel yapının hedef aldığı polislerin eşleri ve çocuklarının da dinlemeye alındığı ortaya çıktı. Çok sayıda emniyet mensubu ve eşi hakkında çıkarılan ve suç uydurularak alınan mahkeme kararlarıyla aile mahremiyeti ihlal edildi. Dinlenen polis eşlerinden biri E.M. tüm özel konuşmalarını ve diğer polis eşleriyle yaptığı görüşmeler için dinlemeye alınan hattı kullandığını belirten E.M, uğradığı mağduriyet üzerine adeta bir avukat kadar hukuk bilgisi edinmiş. 

ÖRGÜT ÜYESİ DİYE DİNLEME İZNİ ALDILAR

E.M, verdiği ifadede suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlendiğini belirterek, “Özel hayatım ve aile hayatımın gizliliğine saldırıda bulunulmuştur. Anayasa ve kanunlarda belirtilen haklarım ihlal edilmiştir. Bizim konuşmuş olduğumuz özel konuların kimler tarafından ne şekilde kullanıldığını ve kimlere servis edildiğini bilemiyorum. Dönemin sorumluları hakkında davacı ve şikayetçiyim” dedi.

MÜDÜR EŞİ ALENEN TEHDİT ETTİ

“Zaman zaman katılmış olduğumuz, polis eşlerine yönelik faaliyetlerde 2013'te Emniyet Müdürü Cemil C.’nin eşi Ayşegül C. tarafından tehditvari bir şekilde müdür eşlerinin de bulunduğu ortamlarda ‘ben neler konuştuğunuzu biliyorum. Her şey kulağıma geliyor. Duymadığımı zannetmeyin. Her şeyi duyuyorum ve biliyorum’ şeklinde bayanlarda bulunuyordu” diyen E.M, “Biz o dönem bu sözlerine anlam ve mana veremiyorduk. Şu anki noktada Ayşegül C’nin söylediği sözlerin yapılan dinlemeler neticesinde söylediği sözler olduğunu düşünüyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

LİSTEDE NUMARAMI GÖRÜNCE ANLADIM

Dinlenen polis eşlerinden biri de M.Ş. O da dönemin İl Emniyet Müdürünün eşi Ayşegül C’nin “Ne konuştuğunuz kulağıma geliyor” şeklindeki tacizlerine maruz kaldığın anlattı. O dönem Müdür Eşinin bu sözlerine bir anlam veremediğini söyleyen M.Ş, dinleme listesinde kendi kullandığı numaranın da olduğunu görünce durumu anlamaya başladığını ifade etti. 

Paralel yapıya mensup polislerin, mahkeme kararı almak ya da daha önceden alınan kararların sürelerini uzatmak için kendilerine yakın hakimlerin nöbetlerini bekledikleri müfettişlerin soruşturma dosyasına koyduğu soldaki notla bir kez daha ortaya çıktı.

Skandal belge şubeden çıktı

Edirne’deki yasadışı dinleme skandalını soruşturan mülkiye ve polis müfettişleri Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nde İstanbul Emniyeti’nden gelen bir not ortaya çıkardı. İstanbul TEKOP (Teknik Operasyon) Büro Amirliği’nin Edirne İstihbaratı’na gönderdiği notla birlikte paralel yapının soruşturmalarda nasıl uygun hakim ayarlandığı deşifre oldu. Müfettişlerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği not şöyle:

KARARLARI BU HAFTA ALIN

“Mahkeme kararlarıyla ilgilenen arkadaşların dikkatine! (Mutlaka okusunlar, okutsunlar) Gelecek haftaki nöbetçi 11. ACM Hakimin muhtemel vermeyeceği kararlar 1- Ergenekon 2-Misyonerlik 3-Terör Örgütleri de dahil olmak üzere tüm örgütlerin ilk uzatmaları da dahil bütün kararları. Ancak ilk kez giriş yapılan Terör Örgütleri ve içerisi iyi doldurulmuş organize kararlarına verebilir. Bu nedenle gelecek hafta almanız gereken kararlarınızı bu hafta içerisinde almanızı öneriyoruz.”

Öte yandan parapep yapıya mensup polislerin tasfiye etmek istediği arkadaşlarını BİMER’e ve Emniyet’e imzasız mektuplarla şikayet ettiği belirlendi. Bu şikayetler üzerine başlatılan soruşturmayla çok sayıda polis mağdur edildi.

‘Cemaat düşmanını atın’

Kendisi ve eşi hakkında dinleme kararı çıkartılan polis memuru T.M. de müfettişlere verdiği ifadede, Bilgi İşlem Müdürlüğü'ne getirildiği zaman kendisiyle ilgili asılsız dedikodular ve BİMER vasıtasıyla itibar zedeleyici şikayetler yapıldığını söyledi. Dönemin Kaçakçılık Şube Müdürü Semih E ile Emniyet Amiri Bayram Ü’nün Komiser Yardımcısı Fatih G’ye kendisi ve K.Ş. isimli müdür hakkında “Meslekten  atmamız lazım” dediğini aktaran T.M., Komiser Yardımcısına “Bunlar cemaat düşmanı, bunlarla ilgili herhangi bir internet kafeden haklarında soruşturma açtırabilmek için ihbarda bulunur musun” diyerek baskı kurulduğunu açıkladı. T.M, bunları teklifi kabul etmeyen Fatih G’den duyduğunu da bildirdi.


REDDEDİNCE SÜRGÜN

T.M, “Bu süreçte ben ve eşim sürekli baskı ve sistematik dedikodulara maruz kalarak hakkımızda ailece yıpratma çalışmaları yürütüldü” dedi. Dönemin İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın dönemin İstihbarat Şube Müdürü Davut Alıcı’ya, KOM Müdürü’nün hazırladığı 70 kişilik listenin dinlenilmesi talimatı verdiğini belirten T.M, “ancak kendisinin bunu reddettiğini bu nedenle de Edirne ilinden başka bir il'e tayininin çıkarıldığını” söyledi.

CİHAT ARPACIK / YENİ ŞAFAK

#Polis
#eşlerini
#bile dinlediler
9 yıl önce
default-profile-img