T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T
SUSHİ AĞZIMIZIN TADI

Dünyada hamburgerden sonra en popüler yiyecek olan Japonların milli yemeği sushi, lezzetli ve düşük kalorili bir besin olduğu için son zamanlarda ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Sushi sayesinde, formda kalmak, imkansız değil.

Dünyada hamburgerden sonra en popüler yemekler arasında yer alan Japonlar'ın milli yemeği sushi, son yıllarda ülkemizde de büyük talep görüyor. Çünkü sushi sayesinde, lezzetten vazgeçmeyerek formda kalmak, imkansız değil. Zaten yapılan araştırmalar da sushinin insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisinin olmadığını, aksine çok faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Sushi çeşitlerinde kullanılan nori (deniz yosunu), taze sebze, pirinç ve sağlıklı deniz ürünlerinin uyumu kolestrol ve kilo alma tehlikesini en aza indiriyor. Günde sadece bir öğün sushi yemek, gün boyunca insan vücuduna gerekli olan enerjiyi karşılamak için yeterli.Yağlı balık çeşitleriyle yapılan sushi, bir protein , B vitamini ve selenyum deposu. Kalp ve metabolizma sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen 'omega-3' yağ asitleri de sushinin besin değerini arttıran özellikleri arasında. Sushi ayrıca uzmanlar tarafından, yüksek tansiyon sorunu olanlar için de öneriliyor.

Türk mutfağında yerini aldı

Japonya'da başlayan ve tüm dünyaya yayılan 'sushi' çılgınlığı, Türk mutfağının da alternatif lezzetleri arasında yerini aldı. Zengin çeşitleri ve ilginç sunumuyla hayran kitlesini her geçen gün daha da genişleten sushiye, artık yeni ve yerli markasıyla tüm marketlerin raflarında rastlamak mümkün. Dünyaca ünlü Türk markası olan Dardanel Grubu'na bağlı olarak, Türk-Japon ortaklığıyla kurulan 'Sushida' , her gün taze olarak üretilen birbirinden nefis sushi çeşitlerini tüketicisine ulaştırıyor.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  •  
    Doğru kullanılan su şifa dağıtıyor
    İnsan vücudunun üçte ikisini oluşturan suyun, ağrı kesiciden mikrop öldürmeye, sakinleştiriciden sindirimi kolaylaştırmaya kadar sayısız yararlar sağladığı bildirildi.
    Mikroplar kapalı ortamı seviyor
    Havaların soğumasıyla birlikte ortaya çıkan grip ve soğuk algınlığı hastalıklarının soğuktan değil, kapalı ortamlarda daha hızlı yayılan mikroplardan kaynaklandığını belirten İnternational Hospital Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, basit gibi görünen bu tür hastalıkların ciddi sorunlara yol açabileceği belirterek halkı uyardı. Soğuk havalarda insanların daha çok kalabalık ve kapalı ortamlarda kalmasın hastalık mikrobunun üremesine neden olduğunu vurgulayan Dr. Mamçu, astım, kronik akciğer, kalp ve şeker hastalıkları, böbrek yetmezliği ve kan hastalığı olanların aşı yaptırması gerektiğini vurguladı.
    29 Eylül 2002
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED