|
|
Dünyada hamburgerden sonra en popüler yemekler arasında yer alan Japonlar'ın milli yemeği sushi, son yıllarda ülkemizde de büyük talep görüyor. Çünkü sushi sayesinde, lezzetten vazgeçmeyerek formda kalmak, imkansız değil. Zaten yapılan araştırmalar da sushinin insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisinin olmadığını, aksine çok faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Sushi çeşitlerinde kullanılan nori (deniz yosunu), taze sebze, pirinç ve sağlıklı deniz ürünlerinin uyumu kolestrol ve kilo alma tehlikesini en aza indiriyor. Günde sadece bir öğün sushi yemek, gün boyunca insan vücuduna gerekli olan enerjiyi karşılamak için yeterli.Yağlı balık çeşitleriyle yapılan sushi, bir protein , B vitamini ve selenyum deposu. Kalp ve metabolizma sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen 'omega-3' yağ asitleri de sushinin besin değerini arttıran özellikleri arasında. Sushi ayrıca uzmanlar tarafından, yüksek tansiyon sorunu olanlar için de öneriliyor. Türk mutfağında yerini aldı Japonya'da başlayan ve tüm dünyaya yayılan 'sushi' çılgınlığı, Türk mutfağının da alternatif lezzetleri arasında yerini aldı. Zengin çeşitleri ve ilginç sunumuyla hayran kitlesini her geçen gün daha da genişleten sushiye, artık yeni ve yerli markasıyla tüm marketlerin raflarında rastlamak mümkün. Dünyaca ünlü Türk markası olan Dardanel Grubu'na bağlı olarak, Türk-Japon ortaklığıyla kurulan 'Sushida' , her gün taze olarak üretilen birbirinden nefis sushi çeşitlerini tüketicisine ulaştırıyor. İSTİHBARAT SERVİSİ
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |