YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Geri sayım başladı

Katmandu-Yeni Delhi seferini yaparken kaçırılan ve en son Afganistan'ın Kandahar kentine indirilen Hindistan uçağındaki 155 yolcu hâlâ rehin tutuluyor. Korsanların verdiği süre dolmasına rağmen pazarlıklar devam ediyor. Pazarlıklardan bir sonuç alınamazsa uçağa operasyon yapılacak.

KANDAHAR- Kaçırdıkları Hint uçağını Afganistan'ın Kandahar Havalimanı'nda bekleten hava korsanları ile pazarlıklar devam ediyor. Cuma günü Katmandu-Yeni Delhi seferini yaparken kaçırılan ve önce Amristar, Lahor, Dubai'ye götürülen, en son Cumartesi sabaha karşı Afganistan'ın Kandahar kentine indirilen Hindistan Havayolları'na ait A300 tipi uçak, içindeki 155 yolcu ile birlikte akıbetini bekliyor. Uçağı kaçıran hava korsanları, Pakistanlı dini lider Mevlana Mesud Azhar'ın ve Hindistan hapishanelerindeki Keşmirli mücahitlerin serbest bırakılması için dün sabah Türkiye saati ile 10.10'a kadar süre tanıdılar.

Taliban: Operasyon yaparız

Kandahar Havaalanı'nda, Hint uçağını kaçıran korsanlar ve pilotla görüşen BM Afganistan Koordinatörü Eric de Mul, pilotun, yolcuların fiziksel ve ruhsal durumlarının "çok kötü" olduğunu söylediğini bildirdi. Mul, pilotun dünyadan "bir şeyler yapmalarını", aksi halde hava korsanlarının verdikleri süre dolunca 155 rehineyi öldüreceğini söylediğini belirtti. Taliban yönetimi ise, korsanların, yolcuları öldürmeye başlamaları halinde uçağa baskın düzenleyeceklerini açıkladı. Taliban Dışişleri Bakanı Abdülvekil Muttevekil, yolcuların el ve ayaklarını bağladıklarını ve istekleri yerine getirilmezse yolcuları öldürerek uçaktan atacaklarını açıklayan korsanlara, bu uyarının iletildiğini belirtti. Muttevekil, "Taliban komandolarının uçakta şiddet olması ya da uçaktan alışılmamış bir ses gelmesi halinde baskın düzenleyeceğini, onlara açıkça bildirdik" dedi. Muttevekil, komandoların mevzilendiğini de kaydetti. Görüşmeler sonucunda hava korsanları, taleplerinin karşılanması için verdikleri süreyi Türkiye saatiyle 10.10'dan 11.30'a uzattılar. Öte yandan, uçaktaki teknik bir arızayı gidermekle görevli Afgan mühendisler Kandahar'a geldi. Uçakta ne tür bir teknik sorun olduğu konusunda bilgi vermeyen Afgan yetkililer, pilotun kendilerine, uçakta küçük bir teknik sorun olduğunu ilettiğini kaydettiler. Afgan İslami Basın Ajansı ise, Taliban yönetiminin, korsanlardan teslim olmalarını ya da Afganistan'ı terketmelerini istediğini bildirdi. Bu arada bir Hindistanlı diplomat, durum değerlendirmesi yapmak için dün sabah Kandahar'a gitti. Hindistan, "üst düzey bir heyeti" Kandahar'a göndermeye karar verdiğini açıkladı. Hindistan Dışişleri Bakanı Jaswant Singh, heyetle birlikte doktor ve rehinelere yardım götüren iki uçağın Kandahar'a doğru yola çıkarıldığını açıkladı.

"Dünya Keşmir'e ilgi göstersin"

Hava korsanları, Keşmir sorununun çözülmesi için uluslararası toplumun Hindistan'a baskı yapmasını istiyor. Afganistan'ın Kandahar Havaalanı'nda hava korsanlarıyla görüşen BM Afganistan Koordinatörü Eric de Mul, korsanlardan birinin, 25 yıldır Keşmir sorununun çözülmesi için umutlarını tükettiklerini belirttiğini ve "Dünya Keşmir'e ilgi gösterdi, ancak bu yeterli değil" dediğini bildirdi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...