YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Borsa depara kalktı

Borsa yüzyılın son dört seanslık periyoduna çarpıcı bir başlangıç yaptı. Bileşik endeks, günün tamamında 1344.17 puan yükseldi.

İMKB Ulusal-100 Endeksi, Cuma günkü kapanışa göre 1131.09 puan artarak 1. seansı 15,534.86 puandan yeni bir rekorla tamamladı. Hisse senetleri, ortalama yüzde 7.85 oranında değer kazandı. Borsa`da, geçtiğimiz haftayı yeni bir zirvede ve alış ağırlıklı kapatan piyasa, yılın son dört seanslık periyoduna çarpıcı bir başlangıç yaptı. Ulusal-100 Endeksi, 14,580.28 puan seviyesindeki açılışın ardından ilk birkaç dakikalık sürede yoğun alımlarla hızla 15 bin puanı da aştı. Seansın ilk dakikalarında alımların genel yaygın olduğu gözlenirken, çıkışta özellikle kamu, Koç ve Sabancı grubu hisselerinin etkili olduğu görüldü. Seansın İlk bir saatlik bölümü, piyasadaki olumlu havanın etkisiyle 15,471.80 puandan tamamlandı.

Seansın hemen başlarında İş Bankası-C, Petrol Ofisi, Otosan ve Akbank hisseleri tavan fiyatlarına ulaşırken, daha sonra diğer hisseler de seans içi en yüksek fiyatlarından işlem görmeye başladılar. Bunların dışında bankacılık sektörü hisselerine yoğun talebin sürdüğü gözlendi. Seansın sonlarına doğru en yüksek 15,599.88 puan seviyesini gören Ulusal-100 Endeks, günün ilk yarısını 15,534.86 puandan tamamladı. Borsa uzmanları, piyasanın son iki ayda kaydettiği hızlı artışa rağmen, yoğun talebin sürdüğünü belirterek, Endeksin 20 bin puan seviyelerini aşmasının sürpriz olmayacağını ifade ediyorlar.

1. seansta, Garanti Bankası, Sabancı Holding, Yapı Kredi Bankası, Ereğli Demir Çelik ve Tüpraş en yoğun işlem gören hisseler oldular. İMKB Bileşik Endeksi, 2. seansta da çıkışını sürdürdü ve 213.08 puan artarak 15747.94 puandan kapandı. Bileşik endeks, günün tamamında ise 1344.17 puan yükseldi.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...