YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


RÜŞVET SKANDALININ BOYUTLARI BÜYÜYOR

Gök'ün maaşı hacizli

Rüşvet skandalına adı karışan DSP Milletvekili Bülent Ersin Gök'ün maaşının 22 milyarlık borcu nedeniyle hacizli olduğu belirlendi.

Show TV'nin ortaya çıkardığı rüşvet skandalının ardından DSP Lideri ve Başbakan Bülent Ecevit'in anında istifasını istediği İstanbul Milletvekili Bülent Ersin Gök'ün daha önce de Meclis'e icra getirttiği ortaya çıktı. Meclis Başkanlığı'nın izin vermemesi üzerine Gök'ün maaşına 21 milyar 800 milyonluk haciz kondu. İstanbul sosyetesinin yakından tanıdığı Bülent Ersin Gök'ün adı geçtiğimiz Mayıs ayında karşılıksız çek skandalına da karışmış ancak çeklerin karşılığının ödenmesi üzerine davadan vazgeçilmişti. Anadolu Holding'in sahibi Osman Yazıcı ve Şoförü Selami Demirkaya'dan aldığı borçların karşılığında verdiği çeklerin karşılıksız çıkması sebebiyle Gök'ün maaşına 3 milyar 860 milyonluk haciz kararı alınmıştı.

İcracılar lojmanda

Kartal 4. İcra Mahkemesi'nin yürüttüğü icra takibi için Meclis'in Oran Sitesi'ndeki lojmanlarına gelen İcra Memurları, TBMM Başkanlık Divanı'nın izin vermemesi üzerine icra takibi yapamadı. Meclis Başkanlığı Kartal 4. İcra Mahkemesi'ne bir yazı yazarak, Meclis Lojmanları'ndaki eşyaların Gök'ün şahsi malları olmadığını ve demirbaş kayıtlarının bulunduğunu belirterek, ancak maaşına haciz getirilebileceğini bildirdi. Gök'ün daha sonra da 5 ayrı kişiyi dolandırması sebebiyle 19 milyarlık daha icra takibine uğradığı anlaşıldı. Toplam 21 milyar 800 milyonluk borç için Meclis Başkanlığı'na resmi yazı ile başvuran alacaklıları, Gök'ün maaşanının üçte birini haczettirdiler. Kartal 4. İcra Mahkemesi'nin başvurusu üzerine Gök'ün üç ayda bir aldığı her maaşından 1 milyar 150 milyon kesildiği öğrenildi. Gök'ün yakınları ise, 21 miyar 800 milyonluk icranın Gök'ün kendi borcu olmadığını, bir arkadaşına kefil olması sebebiyle haczin konduğunu iddia ettiler.

Dokunulacak

Rüşvet skandalının kahramanı İstanbul Milletvekili Bülent Ersin Gök'ün dokunulmazlığının kaldırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici'nin hazırladığı fezlekenin Meclis Başkanlığı'na ulaşması halinde Gök'ün dokunulmazlığının kaldırılacağı öğrenildi. DSP milletvekilleri, Gök'ün aklanıp gelmesi için dokunulmazlık fezlekesinin Meclis'e ulaşması durumunda olumlu oy kullanacaklarını ifade ettiler. Bülent Ersin Gök'ün 18 Nisan seçimlerinde milletvekili seçilmesinin ardından İstanbul'un ünlü Dedikodulu Meyhanesi'ni kapatarak kutlama yaptığı öğrenildi. Gök'ün yakın ilişkisi olduğu belirtilen sanatçı İbrahim Tatlıses'in de sahne aldığı geceye DSP İstanbul milletvekillerinin hiç birinin katılmadığı belirlendi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...