YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


OMON cinayetleri

HUMAN Rights Watch, Ruslar'ın geçen Şubat'ta Aldi'de 60'dan fazla sivil Çeçen'i acımasızca katlettiğini açıkladı. Katliam ve tecavüz kurbanları arasında 82 yaşındaki kadından, 1 yaşındaki çocuğa, hamile kadınlara kadar her yaştan sivil bulunuyor.

NAZRAN- ABD Başkanı Bill Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le biraraya gelirken, Uluslararası İnsan Hakları Örgütü, Rus askerlerinin geçen Şubat ayında Grozni'nin dış mahallelerinden Aldi'de 60'dan fazla sivil Çeçen'i acımasızca katlettiğini belgeleyen bir rapor yayınladı.

5 Şubat'ta Aldi'ye giren Rus askerlerinin geniş çaplı bir katliam, tecavüz ve yağma hareketine giriştiğini belirten Human Rights Watch, kurbanlar arasında 82 yaşındaki kadın, 1 yaşındaki erkek çocuğu ile 8 aylık hamile annesinin de bulunduğunu belirtti. Katliamla ilgili 46 sayfalık rapor hazırlayan örgüt, Rus vahşetinin ayrıntılarına da yer veriyor. Katliamın yanısıra 6 ayrı tecavüz vakası tesbit edilirken, Rus yetkililerinin sözkonusu olaylarla ilgili ciddi hiç bir soruşturma başlatmadığı belirtiliyor.

'Seçkin' OMON birlikleri katliam yaptı

5 Şubat'ta Aldi'de bulunan Rus birliklerinin St. Petersburg ve Riazan bölgelerinden gelen Rus özel polisi OMON'a bağlı birlikler olduğunun tesbit edildiğini belirten örgüt, katliamdan sorumlu olanların kimliklerinin de belli olduğunu açıkladı. Rus güçlerinin 3 Şubat'ta Aldi'yi yoğun bombardımana tuttuğu belirtilen raporda, bölgeye giren keşif gücünün halka sığınaklardan çıkmaları yönünde talimat verdiği kaydedildi. 5 Şubat'ta Aldi'ye giren OMON gücü ve paralı askerlerin ev ev dolaşarak sivilleri kurşuna dizdiği açıklanan raporda, para ve mücevher isteyen Ruslar'ın, verilenleri yeterli bulmayınca acımasızca katliam yaptıkları belgelendi.

Kurbanların altın dişlerini bile söktüler

Yakınlarının gözü önünde katlettikleri kurbanların altın dişlerini söken ve mücevherlerini alan Ruslar'ın, 6 ayrı tecavüz vakasına karıştıkları ortaya çıktı. 4 Çeçen kadını kaçırarak birçok kez tecavüz eden Ruslar'ın üç kurbanı boğazını sıkarak öldürdüğü dördüncüyü ise ölüme terkederek kaçtığı belgelendi. Yine yaşlı bir kadına oğlunun gözü önünde tecavüz eden Rus askerlerinin, daha sonra kadını ve oğlunu öldürdüklerinin ifade edildiği raporda, bir- çok tecavüz kurbanının da ifade vermekten çekindiği için örgüt görevlileri ile konuşmayı reddettiği belirtildi.

Savaş sırasında yüzü aşkın sivil Çeçen'in yaşadığı Aldi caddelerinin cesetlerle dolduğu kaydedilen raporda, kurbanların bir kısmının işkence ile öldürüldüğü ifade edildi. Raporda Ruslar'ın kedi, köpek gibi hayvanları bağırsaklarını deşerek öldürdüğü de belirtildi.

RUS GÖREVLİLERLE KONUŞAN ORTADAN KAYBOLUYOR

HUMAN Rights Watch yetkilileri, Çeçenler'in Rus soruşturma görevlileri ile konuşmaktan korktuğunu belirtiyor. Nazran'daki mülteci kampında barınan Çeçenler, Rus görevlilere ifade veren mültecilerin bir kısmının ortadan kaybolduğunu ve bir daha geri dönmediklerini kaydettiler. Çeçenler, Ruslar'ın kurbanların yakınlarını ifadelerini alma gerekçesiyle kamptan götürdüğünü söylüyorlar.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...