T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

HAKEM MAÇTAN KÜÇÜKTÜ

Leverkusen'de üst düzey bir futbol oynandığını söyleyen Denizli, yetersiz ülkenin acemi hakeminden yakındı.

Fenerbahçe'de Bayer Leverkusen yenilgisinin faturası Lüksemburglu hakem Alain Hamer'e kesildi. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lyon ve Leverkusen yenilgilerinde hakemlerin taraflı yönetimleri Sarı-lacivertlileri çileden çıkardı. Yenilgilerin baş sorumlusu olarak hakemleri gösteren teknik direktör Mustafa Denizli, "Tecrübe kazanma durumları olmayan ve ülkelerinde lig maçı oynanmayan hakemler bizim maçlarımızı yönetiyor. Türkiye iki takımla Şampiyonlar Ligi'nde. Ancak tek bir hakemi yok" diye konuştu.

RAKİBE İKAZ, BİZE SARI

"Ali Akdeniz'in kafa şutu 3 santim kalecinin yanından gidip gol olsa sonuç daha farklı olurdu. Kocaman kalede top kaleciye çarptı" diyen Denizli, "Böylesine önemli bir maça tecrübesiz bir hakemin verilmesi yanlış. 56 düdükten 32'sini Fenerbahçe, 26'sını ise Leverkusen için çaldı. Rakibin sertliklerine göz yumarak ikazla geçirdi, bize ise sarı kart çıkardı. Böyle hakemleri gördükten sonra Türk hakemlerine şükretmek lazım." dedi. Denizli, Johnson'un kırmızı karttan sonra Alman taraftarlara yaptığı hareketl için "Johnson Almanlara anlayacakları dilden konuştu" diye ekledi.

1 ay önce uyarmıştık

Yeni Şafak 11 Eylül tarihinde ertelenen maçın da hakemi olan Lüksemburglu Alain Hamer'in gençliğine ve yetersiz bir ülkenin futbolundan geldiğine dikkat çekerek yapacağı hatalarla Fenerbahçe'yi yakacağını bir ay öncesinden yazmıştı.

Tek teselli iyi futbol

Şampiyonlar Ligi'nde aldığı yenilgiler nedeniyle 2. tur şansını kaybeden Fenerbahçe, son umut olarak UEFA Kupası'na sarıldı. Barcelona ve Lyon'un ardından Bayer Leverkusen'e de yenilen Sarı-Lacivertliler, grupta kalan son üç maçından ikisini deplasmanda oynayacak. Avrupa Kupaları'na veda etmemek isteyen Fenerbahçe, özellikle iki deplasman maçından da mutlaka puan çıkarmak zorunda. Sarı-Lacivertliler'in sezonun en iyi futbolunu Leverkusen maçında oynaması yönetimin tek tesellisi oldu.

Taraftarlar Fener'I alkışlarla karşıladı

Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Bayer Leverkusen takımına 2-1 yenilerek üçüncü maçında da puan alamayan Fenerbahçe'yi dün akşam taraftarlar Atatürk Havaalanında alkışlarla karşıladı. Kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Johnnson ve teknik direktör Mustafa Denizli'ye destek veren taraftarlar ligde ise şampiyonluk istediler. Sarı-Lacivertliler, pazar günü Çaykur Rizespor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını ara vermeden dün akşam yaptığı antrenmanla sürdürdü. Futbolcuların antrenmanda Leverkusen maçının üzüntüsünü üzerlerinden atamadıkları gözlendi.

Spor Yazarları
Ali Gümüş :
Bugün Lozan'da...
 
Daum istifadan döndü
Samsun karşısında alınan yenilginin ardından istifasını veren Daum, Başkan Bilgili'nin çabaları sonucu "fikrinden" caydı.
Trabzonspor sakata geldi
Kocaeli maçıyla çıkışa geçmek isteyen Bordo-Mavililer'de kadro krizi yaşanıyor.
ASLAN'IN KOZU SERGEN
Galatasaray, Ali Sami Yen'de Süper Lig'in sürpriz ekibi Göztepe'yi konuk ediyor. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Lucescu, Beşiktaş maçı öncesi oyuncularını uyardı.
Ülker farklı başladı 107-64
Turuncu-yeşilliler, Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında İngiltere'nin London Towers takımını farklı yendi. Ülkerspor'da 28 sayı atan Asım karşılaşmanın yıldızı oldu.
Barcelona tura yakın
F.Bahçe ile aynı grupta yer alan Barcelona, Lyon'u 2-0 mağlup edince B.Leverkusen ile birlikte gruptan çıkma yolunda avantaj yakaladı. Gruplardaki maçların toplu sonuçları şöyle; E Grubu: Celtic-Rosenborg: 1-0 (Thomson dk.21), Porto-Juventus: 0-0. G Grubu: Lille-Deportivo: 1-1 (Olufade dk.87 - Valeron dk.49). Olimpiakos-M.United: 0-2 (Beckham dk.56, Cole dk.82). H Grubu: Feyenoord-B.Münih: 2-2 (Van Hoojdonk dk.38, Tomasson dk.45 - Elber dk.13, dk.50), S.Prag-S.Moskova: 2-0 (Kincl dk.57, Sionko dk.88)

12 Ekim 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED